Uğur Alkapar Eylülde Bozcaada
HABERİ PAYLAŞ

Eylülde Bozcaada

Son dönemde tekrar keşfedilen ve hızla popülerleşen Bozcaada, 13-14 Eylül’de yepyeni bir festivale ev sahipliği yapıyor: Run The Island Bozcaada.

Spor, lezzet ve müziği bir arada sunan sıra dışı festival gündüzleri koşu yarışlarıyla, zumba, yoga ve sokak tenisi gibi farklı spor dallarıyla adayı renklendirecek.

Akşamları ise müzik var. Açılış konserinde Gonca Vuslateri ve Çiğdem Erken birlikte sahne alacak. Kapanış konseri ise Kalben’den. Eylülde Bozcaada bir başka güzel olur ha!

KARŞININ ‘GASTROPUB’I

Haberin Devamı

İsmini, denizci kedi Kostak’tan, mutfak desteğini 18 yıllık Cibalikapı tecrübesinden alan, şehrin en yeni ‘gastropub’ı, The Sailor Cat açıldı. Batı Ataşehir’de, Varyap Meridian A Blok altında misafirlerini ağırlamaya başlayan mekanda özel etlerle hazırlanan sosisler, köfteler ve hamburger pek popüler. Çeşitli ve hafif patates kızartmalarından, balık burgere, kaynağı belli çiftlik midyesine kadar alternatif tatlar da mevcut.

MiNi AJANDA

İstanbul’un en genç açıkhava sahnesi olarak tanıtılan Vadi Açıkhava, eylülde US Polo ASSN konserleri ile müzikseverleri coşturacak.

Atlantis Yapım’ın şehre kazandırdığı 5 bin kişilik mekanda önümüzdeki ay Edis, Sibel Can, Teoman, Ferhat Göçer, MFÖ, Öykü Gürman ve Funda Arar sahne alacak.

Karadeniz müziğinin yükselişi devam ediyor. 8 Eylül’de Küçükçiftlik Park’taki ‘Maçka’da Buluşalım: Bir Karadeniz Şöleni’ adlı gecede Resul Dindar, Ekin Uzunlar, İmera, Gökhan Birben, Ezgi Eyüboğlu ve Salih Yılmaz konser verecek.

Şehrin en renkli sanat etkinliklerinden olan ArtweeksAkaretler 3 Eylül Salı günü başlıyor. Üç hafta boyunca yerli ve yabancı sanatçıların eserleri Akaretler Sıraevler’de sergilenecek. Festivalin ana sponsoru uzun yıllardır Art Basel’a da destek veren UBS.

PEMBE KARİDES

Denizden babam çıksa yemem ama karidesin her türüne bayılıyorum. Benim için en makbulü ise pembe, kırmızı ya da ‘çimçim’ karides olarak bilinen türü. Boyca küçük ve biraz daha pahalı.

Marmara ve Ege’de çıkmasına rağmen büyük kısmı İspanya’ya ihraç ediliyor. Orada ‘Gamba Blanca’ adıyla meşhur karidesimiz. Yani biz yakalıyoruz, şoklayıp şoklayıp gönderiyoruz, İspanyollar yiyor. Buralarda karşınıza çıkarsa kaçırmayın.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder