Uğur Alkapar Fenomen mekancılar
HABERİ PAYLAŞ

Fenomen mekancılar

Mekancılar karantina günlerinde sosyal medya fenomeni haline geldi. Klein’ın ortaklarından İsmail Alper on parmağında on marifet bir insan çıktı. Mutfağa girip hamur açıyor, tahılları filizlendiriyor, bitki bakımı anlatıyor, yüz yogası yapıyor.

Sonra sıra spora geliyor ve herkesi kıskandıran vücudundaki kasların nasıl arttığını göstermek için her gün yeni bir fotoğraf koyuyor Instagram’ına. Bu kadar enerjiyi nereden buluyor, helal doğrusu. (@ismailalpr) En son geçen yaz Bodrum’daki Barbelo’yu yapan Didem Özgen’in içinden bir karantina canavarı çıktı. Kurallara disiplinli bir şekilde uyan Özgen sadece tadım yapmak için girdiği mutfaktan çıkmaz oldu.

Haberin Devamı

Karabuğday unundan ekmekten tutun da şampanya mantarında bitki yetiştirmeye kadar birçok ilginç şeyi Instagram’da paylaşırken ısrarlara dayanamadı ve Dido News adında bir YouTube kanalı açtı. (@didemozgen) Son birkaç sezonun efsane mekanı Esnaf’ın danışmanı Ergun Yıldız ise 62 bin takipçisiyle karantinadan önce de fenomendi.

Birçok ünlü ismin yakından takip ettiği Ergün Yıldız sık sık panda videoları paylaşsa da Nuga isimli kedisi sayfasının yıldızı. Evindeki yürüme bandında güne başlayan Ergün Bey sonra bol kalorili yemekler yapıyor. Yemeyip komşularına dağıttığını iddia ediyor.

Haftanın 2 günü de bir kliniğe gidip gençleşiyor, güzelleşiyor. (@ergunyildiz) Klein, Momo, Must gibi mekanların basın danışmanlığını yapan İsmail Polat kendini sanata verdi.

Sürekli farklı dönemlerin ünlü klasik eserlerini paylaşıyor. Arada takipçilerini modern ressam ve heykeltıraşların işleriyle de tanıştırıyor. En son baktığımda realizm dersi veriyordu. (@ismailpolatt)

MÜDAVİM DESTEĞİ

Wagamama, Gram, Kiss the Frog, Urban Goat, Pera Thai, Hacıbaşar gibi pek çok sevilen restoranın yer aldığı GastroClub uygulaması güzel bir işe imza atmış. Başlattıkları ‘Müdavim Hareketi’ ile şu an kapalı olan bu restoranlara destek olmak mümkün.

Karantinadan önce zaten gittiğiniz ya da gitmek istediğiniz yerlerde kullanmak üzere çek satın alıyorsunuz. Böylelikle sevdiğiniz mekanların bu süreci biraz daha kolay atlatmasına yardımcı oluyorsunuz.

Haberin Devamı

STÜDYOYA GİRDİ

‘Benimle Söyle’ yarışmasıyla adını duyuran Doğan Cem Özdemir inanılmaz sesiyle dikkat çekmişti. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü’nde okuyan Özdemir ilk single’ı için stüdyoya girmiş. Aykut Narin’e ait ‘Mümkün Mertebe’ isimli şarkıyla çıkış yapacak olan Özdemir’i dinlemek için sabırsızlanıyorum.

EVDE SCRABBLE

Karantinaya girdiğimizden beri sabah 9, akşam 6, evden çalışıyoruz. Ama birçok meslek dalı ne yazık ki sadece evde oturmak zorunda.

Evde kalanlar artınca da artık bilgisayar oyunlarından kafasını kaldırmayan çocukların dönüp bakmadığı ama yetişkinlerin rağbet ettiği, Scrabble, Uno gibi oyunlara rağbet arttı tabii. Ben evde tek başıma olduğum için kelime oyunu Scrabble’ı kendi kendime oynuyorum: O kadar iyiyim ki hep kendimi yeniyorum!

HAYVANLARIN BURCU

Bu dönemde doktorlardan sonra en çok konuşanlar astrologlar oldu. Ben Kenan Yasin Bölükbaşı’nı dinliyorum doğrusu. Salgın ile ilgili herkes aşağı yukarı aynı şeyleri söylüyor. Artık zaten o muhabbetten sıkıldım. Bölükbaşı astroloji ile ilgili konuşurken çok ilginç bir iddiada bulunmuş. Hayvanlar da gezegenlerin, yıldızların hareketlerinden etkileniyormuş.

Haberin Devamı

Yani onların da burçları, yıldız haritaları var. Astrolog Bey diyor ki “Gök cisimleri yaşadığımız gezegen üzerindeki tüm canlıları olduğu gibi birlikte yaşadığımız hayvan dostlarımız ı da etkiler. Onlarla kuracağımız iletişimde astrolojiden alacağımız destekle çok daha sağlıklı bir ilişki kurmamız mümkün ”. Ben mesela Koç burcu bir köpek istemem. Ben Koç, o Koç... Evde kimin sözü geçecek kavgasından o ilişki asla yürümezdi.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder