Uğur Alkapar Fıccın’da görüşürüz
HABERİ PAYLAŞ

Fıccın’da görüşürüz

Beyoğlu, eski güzel günlerine bir gün dönecek mi diye biz tartışaduralım, buraların en güzel restoranlarından biri Fıccın için o güzel günler aslında hiç geçmedi. Yasaklar başlayana kadar son anına kadar doluydu burası. Çünkü o kadar iyiler ki müdavimleri onları hiç bırakmadı. Bırakmazlar da. Menüsünü Çerkes ve Anadolu mutfağı diye özetleyen mekanın ben kişisel olarak hamur işlerine bayılıyorum. Kıymalı Çerkes mantısı, Çerkes böreği olarak bilinen velibah en sevdiklerim. Ama Fıccın’da anneniz yapmış gibi mücver de bulursunuz, mercimek köftesi de.

Haberin Devamı

Canınız hamburger, kebap isterse o da var. Sağlıklı şeyler peşindeyseniz zeytinyağlılar, salatalar da mevcut. Bence şahane bir restoran menüsü. Ortamı da ev gibi. Sıcacık, samimi. Mekanın sahibi Leyla Kılıç Karakaynak, burayı 24 yıl önce açmış. Dile kolay. “Herkesin yapabileceği yemekleri sunuyoruz. Vejetaryen, vegan diye isimlendirmiyoruz. İnsanlar kendileri keşfediyor.

Fıccın’da görüşürüz

Öğle yemeklerinde, kalkana kadar her şeyi en uygun fiyatlara sunuyorum” diyen Leyla Hanım pandemi yüzünden menüyü kısıtladıklarını söylüyor. Her gün değişen menüyü evlere de servis yapıyorlar artık. Günün taze sebzeleri neyse, balıkçıdan gelen ne varsa onları menüye koyuyorlar.

Son olarak Leyla Hanım’ın şu sözlerine kulak verelim istiyorum: Şu dönem dostluk ve dayanışmanın önemini gördük. En büyük zenginlik bu. Bizi de işe bağlıyor. Sıcak bağlar oluşmuş. Hep birlikte direniyoruz. Hem müşterilerimiz hem çalışanlarımızla dostluk ve birlik içindeyiz. Personel çıkarmadık hiç. Bizi seven herkesin bizi hatırlayıp yemeklerimizi evlerine istemeleri bizi çok mutlu ediyor. Umarız tekrar güzel günlerde Beyoğlu’nda Fıccın’da görüşürüz.

MİRAY’DAN ŞARKI

Oyunculuğuyla yeni nesil içinde bir adım öne çıkan Miray Daner, meğer şarkı da söylüyormuş. Cips markası Cheetos için stüdyoya giren oyuncu şarkıyı kaydettikten sonra klipte de döktürmüş. Markanın sevilen karakteri Cheetos ile bir araya geldiği klibin bültenini okuyunca Paula Abdul’ün taaaa 1989’da çektiği ‘Opposites Attract’ klibine benzer görüntüler hayal ettim.

Haberin Devamı

Miray, Chester ile dans edecek falan sanıyorum. Ama daha çok Edis’le Gülşen’in ‘Nirvana’ klibi’ gibi bir şey çıktı karşıma. Olsun, Miray’ı şarkı söylerken duymak fena olmadı en azından. Cips de çıtır ve lezzetli bir şey sonuçta, fazla şikayet etmemek lazım.

ŞEFTEN YILBAŞI SETLERİ

Ataşehir’deki Beeves’in başında bulunan Şef Sidar Budak, bence ülkenin etten en iyi anlayan birkaç şefinden biri. İşin şovunda gösterişinde değil, kalitesinde lezzetindedir kendisi. Onunla et yemek kadar et konuşmak da çok keyiflidir çünkü konunun uzmanıdır.

Kendisi et severler için yılbaşı setleri hazırlamış. Menüde mezesinden ana yemeğine, ara sıcak ve soğuklardan, tatlısına kadar şefin tüm imza lezzetleri yer alıyor. Etleri çiğ ya da pişmiş olarak sipariş etme seçeneği de mevcut. Satış yeri de ‘etineniyisi.com’.

MUALLİM EVİNİZDE

Ortaköy’deki ‘Muallim’i içimizi karartan yasaklar başlamadan çok önce ziyaret etmiş, kebaplarını tatmıştım. Sadece etleri değil, lahmacunu, mezeleri, özel tarifli yemekleri de şahaneydi gerçekten. Bu işi çok severek yapan bir ekibin elinden çıkan lezzetleri gönül rahatlığıyla tavsiye etmiştim.

Haberin Devamı

Tabii malum süreçte onlar da paket işine girdi. Aynı tatlar şimdi evlerinize geliyor. Muallim spesiyallerinden kaburga roll, patlıcan söğürme ve muallim kebap dahil olmak üzere sipariş vermek isterseniz, Yemeksepeti ya da Instagram hesabından restorana ulaşmanız mümkün.

Fıccın’da görüşürüz

EN ŞIK ÇİFTLİK ÜRÜNLERİ

İkinci karantina dönemine hazırlıklı giren markalar, paketleriyle bizi çok şaşırtıyor. Türkiye’nin en iyi et tedarikçilerinden biri olan Hasmert Hayvancılık, ailenin yeni neslinden Mert Tutak’ın girişimleriyle Karkas Çiftliği’ni kurmuş. Adıyaman, Bursa, Tekirdağ ve Edirne’de kendi çiftlikleri var. Ben kuşbaşı etlerinden kavurmaya, sucuktan çeşit çeşit köftelerine kadar birçok ürününü denedim.

Uzman değilim ama lezzetli bir şeyi nerede görsem tanırım ve hemen yerim. Tekrar paket meselesine dönersek, Karkas Çiftliği için sade ve şık bir logo, kurumsal kimlik çalışması yapılmış. Ortaya çıkan iş ise tasarım anlamında çok tatmin edici olmuş. Soğuk zincir imkanlarıyla da evlere sapasağlam ulaşıyorlar. Emeği geçen herkesi tebrik ederim.

SAĞLIK VAAT EDİYOR

Malum, oteller yasaklardan etkilenmediği için dört günlük sokağa çıkma yasağı nedeniyle 31 Aralık- 4 Ocak arası paketler sunuyor. Yalova Terma City bu arayı değerlendirmek için biçilmiş kaftan. İstanbul’un bu kadar yakınında kaç tane termal otel var ki?

Bir saatte ulaşabileceğiniz Yalova Terma City’nin konaklama paketinin teması ‘Sağlıklı Yıllar’. Otelin işletme müdürü Mustafa Hügül, yaptığı açıklamada “Otelimiz, koronavirüse karşı hijyen ve konaklama uygulamaları kapsamındaki eylem planını hazırlayan ve uygulayan tesislerin başında geliyor. Terma City bu yıl size sadece sağlık vaat ediyor” diyor.

KENDİNE HAS FESTİVAL

Kendine Has’ın hayata geçirdiği ve Türkiye’nin ilk online festivali Evde Kal Fest, ilk karantinada herkesi çok mutlu etmiş, evlerde eğlendirmişti. Geri dönen festival, bu kez 25-27 Aralık’ta bizlere yılbaşı eğlencesi getiriyor. Farklı evlerde birlikte eğlenebilmek adına yapılan organizasyon @kendinehasonline Instagram hesabı üzerinden yayınlanacak. Canlı konserlerin yanı sıra yemek ve sohbet programları da yer alacak. Bu akşam 22.00’de Mor ve Ötesi, yarın akşam Kalben konserleri var.

LOCALARDA IŞIKSIZIM

Geçtiğimiz günlerde Jolly Joker’in kurduğu dijital platform JoJo üzerinden para verip bilet alınan Yaşar konserini izledim. Hem de locadan! Loca şöyle oluyor: Beş kişi daha ucuza gelen ‘oda bileti’ alıyorsunuz. Sanal olarak orada toplanıyorsunuz ve Zoom’daki gibi birbirinizi görüp konuşabiliyorsunuz. Arada “Biraz sus da şu adamı dinleyelim, konsere geldik” diye çemkirebiliyorsunuz.

Aynı gerçek konser gibi. Dahası, ses ve görüntüsü çok iyi. Sıkılmadan izliyorsunuz. Bu akşam JoJo’da Buray var. Yılbaşı gecesi Berkay ve Elektro Hafız (Berkay’ı değil ama bu hafızı merak ettim), 1 Ocak’ta Ceylan Ertem, 2 Ocak’ta Fatih Ürek (Bunu kaçırmam) var. İster localara gelin, ister tek tek bilet alıp gelin. Bence özlediğiniz gerçek konserler yapılana kadar en iyi alternatif bu.

BA’DE ÇİKOLATA

Yılbaşında en iyi hediyelerden biri çikolata. Ne de olsa sevmeyen yok, değil mi? Anadolu yakasındaysanız size Moda’daki Ba’De Çikolata Atölye’yi tavsiye ediyorum. Lezzet yolculuğuna 2015’te başlayan Ba’De, gerçek Belçika çikolatası kullanıyor. Farklı damak tatlarına hitap eden el yapımı çikolatalar birbirinden lezzetli. Acı, tatlı, ekşi olanları bile var. İster Moda’daki yerine gidin isterseniz online sipariş verin. Pişman olmayacaksınız.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder