Uğur Alkapar Futboldan anladığım
HABERİ PAYLAŞ

Futboldan anladığım

Futbolu çocukluğumdan beri sevmem. Çünkü tek kanallı günlerde pazar günleri televizyonu tamamen iptal eden, ödev yapmaktan başka seçenek bırakmayan bir zilletti.

Geçen çarşamba Vodafone Park’ta oynanan, Pepsi Max ve Ruffles’ın sponsor olduğu Chelsea ve Liverpool arasındaki Super Cup maçına davet edildiğimde, maç öncesi ve devre arasında ikram edilecek yemekleri düşündüğüm için hemen kabul ettim.

Girdiğimiz Super Cup Club’da yemekler harikaydı. Maç ise ilginçti. Britanyalı misafirlerimize gözdağı vermek istercesine Kurtuluş Savaşı’nda İngilizleri denize döken Egeli efelerin sahaya çıkması çok manidardı.

Haberin Devamı

Sonra o efelerin Bob Marley şarkısı eşliğinde el çırpmaları karizmaya biraz zarar verdi açıkçası. Karadeniz yöresi ekibinin danslarıyla iyice Anadolu Ateşi’ne bağlayarak İngilizleri şaşırtmayı başardık.

Bir dolu kızıl saçlı hatun ve sarışın erkeğin arasında izlediğimiz karşılaşmanın 90 dakikası berabere bitince “Ne güzel, dostluk kazandı” deyip çıktım. Çocuklar yazık bir saat daha kalıp penaltı falan atmışlar. Sonunda Liverpool kazanmış.

RAFET ŞEF’İN RENKLİ MENÜSÜ

Wyndham Grand İstanbul Kalamış Marina Hotel’in terasındaki Ouzo Roof Restaurant’ın başına Şef Rafet İnce geçti. Deniz ürünlerinin ağırlıkta olduğu ve hepsinin de başarıyla yapıldığı harika bir menü hazırlamış şef.

Öncelikle yiyemediğim ama aklımın kaldıklarını sayayım: Sakızlı mercimek çorbası, sakızlı ahtapot, baklava hamuruna sarılı karides, karidesli mantar ızgara. Şimdi de tatma şansı bulduğum harika yemekler: Fıstıklı kasap sucuk, 7 otlu mücver, ahtapotlu taze cacık, hellim peynirli kalamar dolma...

Yemekler sadece orijinal ve lezzetli değildi, aynı zamanda sunumları da tablo gibiydi. Gözüm gönlüm açıldı. Bu arada, tabaklardan gözünüzü alabilirseniz mekanın harika bir marina manzarası var.

Ayrıca Cuma cumartesileri de canlı müzikli eğlence sunuyorlar. Rafet İnce, hem konuklara yabancı gelmeyecek ve genel olarak damak tadımıza hitap edebilecek yemekler seçmiş, hem de bu dar alana rağmen oldukça yaratıcı dokunuşlarla menüyü renklendirmiş. Sonuç olarak, Ouzo Roof Restaurant gönül rahatlığıyla tavsiye edebileceğim bir yer.

Haberin Devamı

EN GÜZEL SİRK

Daha önce dünyaca ünlü Cirque Du Soleil gösterilerini ülkemize getiren, Dubai merkezli şirket Alchemy Project geri döndü. Yine Cirque Du Soleil’in bir gösterisiyle. ‘Bazzar’ adlı gösteri Maltepe’deki Hilltown Alışveriş Merkezi’ne kurulan sirk çadırında haftaya çarşamba başlıyor.

21 Ağustos’tan 1 Eylül’e kadar 6 kez sahnelenecek. Çılgın akrobatların nefes kesici gösterileri beni her defasında çok etkiliyor. Hele o kostüm ve ışıklar, koreografiler, seyircileri bambaşka bir dünyaya götürüyor.

Alchemy Project’in CEO’su Mac S. Far “Gösteriyi ilk kez Türkiye’ye getirdiğimiz için mutluyuz. ‘Bazzar’ı 3 kıtada 6 ülkede 130’dan fazla gösteri ile seyirciyle buluşturacağız” demiş. Bize de uğradıkları için çok şanslıyız” demiş. Biletler ‘TixBox.com.tr’ adresinde.

PATLICAN MEVSİMİ

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, Fırat Nehri boyunca uzanan tarım arazilerinde yetişen Birecik patlıcanı pek meşhurdur. Lezzeti yüzünden özellikle patlıcan kebapta çokça tercih edilir. “Neymiş?” diye merak ediyorsanız, eylüle kadar Ziya Şark Sofrası’nın Sirkeci ve Fatih şubelerinde tadabilirsiniz.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder