Uğur Alkapar Gastronomi macerası
HABERİ PAYLAŞ

Gastronomi macerası

Başarılı şeflerimizin Anadolu’nun yeme içme mirasına sahip çıkmasıyla gastronomi dünyamızda hoş şeyler yaşanmaya başlamıştı. Diğer yandan gece hayatında büyük yeri olan meyhanelerin modernleşip meze kültürümüzün renklenmesi de güzel bir gelişmeydi.

Mecidiyeköy’deki Fairmont Otel’in içinde yer alan Aila’nın şefi Emre İnanır bu felsefeyle yemek yapıyor. Bu topraklara ait malzemeleri, gelenekleri modern bir şekilde yorumluyor. Lezzet meraklılarını zevkten delirtecek mezeleri, harika fikirlerle dolu tariflerle oluşturduğu menüyü mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

Pancarlı kısır, mantarlı humus, biber borani, havuç tarator, midyeli marul sarması gibi mezeler anlatılmaz yaşanır. Şeftalili yoğurtla servis edilen vişne soslu, kaburgalı pazı sarması, ayva lalangası, pancarlı kuskus ve ayva kreması ile sunulan kaburga ve kafes, kereviz püresi ile eşleştirilen payyar ciddi bir yaratıcılık örneği.

Saatlerce düşük ateşte fırınlama teknikleri, Anadolu’nun dört bir yanından gelen adını bile duymadığınız baharatlar, aromalı rakı çeşitleriyle Aila tam bir gastronomi cenneti. Burada yiyeceğiniz her yemek bir macera.

EĞLENCESİ DE TAM

Fakat bununla bitmiyor. Kemal Üşenmez’in işlettiği mekan sadece yemekleriyle değil, kaliteli eğlencesiyle de adından söz ettiriyor. Çarşambaları Serhan Sokulgan’ın çaldığı şarkılar eşliğinde keyifli bir ortam oluşuyor. Hafta sonları eğlencenin dozu biraz daha artıyor.

Tren benzeri art arda odalardan oluşan Aila, gece yarısından sonra en ortadaki bölümü kısıtlı ve özel bir kitlenin misafir olduğu bir parti mekanına dönüştürüyor. ‘Gizli oda’ konseptlerinin çok popüler olduğu bu dönemde Aila’nın odasında bakalım neler yaşanacak?

BIG MEYHANE

Big Chefs zincirinin patroniçesi Gamze Cizreli Anadoluhisarı’nda Buselik adında bir meyhane açmıştı. Bir şubesi de kısa süre önce Tünel’deki Big Chefs’in olduğu binanın terasında hizmete girdi. Hafta içi daha sakin bir muhabbet yapabileceğiniz Buselik’te cuma ve cumartesi çılgın eğlence var. Masaların üzerine çıkmalı, oynamalı bir delirmeceden bahsediyorum.

Haberin Devamı

Bildiğimiz klasik mezelerin hepsi özenli ve iyi malzemeyle yapıldığından süper lezzetli. Sıcaklar çok iddialı. Böyle bir ciğeri başka yerde zor bulursunuz. Kiremitte kaşarlı mantar ve karides dört dörtlük. Boşnak köftesi ise tadından yenmez.

Manzara da o kadar güzel ki, yanında hoş bir sohbet de olunca vaktin nasıl geçtiğini fark etmiyorsunuz. Bir ara fırsat yaratıp burayı mutlaka ziyaret edin.

ŞEFLER İSTANBUL'DA

■ Michelin yıldızlı Fransız şef Yoric Tieche, perşembeden beri, Four Seasons Bosphorus’ ta yemek yapıyor. Otelin Aqua adlı restoranında İstanbulluların tatması için harika bir menü sunuyor. Yeni haberiniz olduysa üzülmeyin, kaçırmadınız. Şef, bugün son olarak öğle ve akşam yemeğinde konuklarını ağırlıyor. Yarın da ülkesine dönüyor.

■ Diğer şefimiz de İtalya’dan. Sicilya mutfağının en iyileri arasında gösterilen Il Consiglio’nun şefi Antonio Cicero Salı ve Çarşamba günü Nişantaşı’ndaki Galvin’e konuk oluyor. Özel deniz mahsulleri menüsüyle İstanbul gurmelerinin karşısına çıkacak şefin yemekleri merakla bekleniyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder