Uğur Alkapar Gerçek bir başarı
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek bir başarı

Alternatif müziğin yeni seslerinden Güneş, Uzi ile yaptığı ‘Dua’ ile adını duyurmuş, ‘Dikenlerinle’ isimli single’ı ile yerini sağlamlaştırmıştı. Güneş, dijital müzik platformu Spotify’ın kadın müzisyenleri ön plana çıkarmak için oluşturduğu ‘Equal’ (Eşit) programı kapsamında seçilen şarkıcılar arasına girdi. Yani New York’un ünlü Times Meydanı’ndaki dev ekranlardan birinde göründü Güneş. Bugüne dek bu ekranda Sibel Can, Hadise, Kalben, Göksel, Lil Zey, Melike Şahin gibi müzisyenlerimiz yer aldı. Geçtiğimiz günlerde bu kadınların oraya çıkmak için para verdiği ve bunun bir başarı olmadığı iddia edildi. Bu konuya bir açıklık getireyim.

Haberin Devamı

PARAYI SPOTIFY ÖDÜYOR

Tabii ki o ekran süresi için bir para ödeniyor. Ama bu ne müzisyenlerin ne de plak şirketinin cebinden çıkıyor. Spotify yıl boyunca kullanmak üzere satın aldığı bu reklam sürelerinde Equal programı için seçtiği, dünyanın farklı yerlerinden kadın müzisyenleri ekrana taşıyor. Oraya Vietnamlı ya da Rus bir kadın şarkıcı çıktığında onlar da mutlu oluyor ve ülkelerindeki basında başarı olarak yer buluyor.

Evet bu bir başarıdır çünkü Spotify oraya çıkaracağı kadınları çok dinlenen ve popüler müzisyenler arasından seçiyor. Equal programına seçilmek gerçekten bir gurur kaynağı. Herkes seçilmiyor. Rahatlıkla övünebilir kadın şarkıcılarımız. Kimsenin de kimseyi kandırdığı yok. Bunun aksini iddia eden ya konuyu araştırmamıştır ya da kötü niyetlidir.

SAHNENİN YILDIZI

Canlı müziğin tüm mekanları ele geçirdiği şu günlerde bir isim var ki İstanbul sahnelerinde öne çıkıyor. Geçtiğimiz sezonlarda Nişantaşı’ndaki Müştemilat’ta parlayan Seda Mete, düğünlerin, bayi toplantılarının da aranan yıldızı. Neden derseniz çok iyi sesi var, kusursuz şarkı söylüyor, şov işini çok iyi biliyor, eğlendiriyor, üstelik bakmaya doyamayacağınız kadar da güzel. Daha ne olsun?

Geçen cumartesi Armutlu’daki Steakroom’da ilk kez izlediğim Seda Mete’nin sahnesi gerçekten çok etkileyici. Günümüzün popüler şarkılarından girip pop klasiklerinden çıkıyor. Sonra eline davulu alıp çalmaya başlayınca zaten ortam kopuyor.

Haberin Devamı

Sarı saçlarıyla Marilyn Monroe’ya benzetilen Seda Mete bu hafta Cihangir Rika’daydı. Bugün Levent’teki Oda by Venge’de, cuma tekrar Steakroom’da. Enerjisi tükenmediği gibi her seyirciye farklı şeyler sunmayı da başarıyor. Yani mekan mekan dolaşıp her gece izleseniz sıkılmazsınız.

AŞK DOLU BİR GÜN

Sevgililer Günü’nü özel bir şekilde geçirmek istiyorsanız Beşiktaş’taki Conrad İstanbul Bosphorus harika bir seçenek olabilir. Otelin executive şefi Ziya Çıkrıkçı imzalı özel menüye ek olarak içinde spa deneyimi de bulunan konaklama paketleri romantizm ve konfor vaat ediyor. Şehirde aşk dolu bir gün geçirebilirsiniz. Benden söylemesi.

GERÇEK MEKSİKALI

Misafirlerini Türkçe karşılığı ‘gelenekleri kutla’ anlamına gelen ‘Celebra La Tradicion’ sloganıyla karşılayan Ranchero her zaman hem rahat ettiğim hem de lezzetlerine doyamadığım bir restoran markası. Zaten İstanbul’da Meksika yemeği denince akla Ranchero geliyor.

Ranchero’nun Nişantaşı, Suadiye, Ataşehir Watergarden ve Maidan Ankara şubeleri vardı. Şimdi de Zeytinburnu’ndaki Fişekhane’ye bir Ranchero açıyorlar. Gerçek Meksikalıların elinden çıkan gerçek Meksika yemekleri sunan zincir, ülkenin Aztek ve Mayalara kadar uzanan binlerce yıllık tarihini, renkli kültürünü hem ambiyansına hem de menüsüne yansıtıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder