Uğur Alkapar Gerçek döner
HABERİ PAYLAŞ

Gerçek döner

Döneri 152 yıl önce icat eden Bursalı İskender Efendi, kebaba adını bile vermiş biliyorsunuz. Size İskenderoğlu ailesinin dördüncü neslinden olan Oğuzhan İskenderoğlu’ndan bahsedeceğim.

Kendisi babasının adıyla açtığı, 7 şubesi olan ‘Yavuz İskenderoğlu’ restoranlarının sahibi. Yurt dışında eğitim alıp kendi işinin başına geçmiş. Akaretler’de açtığı restoranda önlüğünü takıp servisten, teşrifatçılığa kadar her işi yapıyor.

Her müşteriyle tek tek ilgileniyor, sohbet ediyor. İskender kebap zaten mükemmel de, insanların oranın müdavimi olmasının esas nedeni kendisi ve aynı kafadaki ekibi. Bir de üzüm şırası var ki bayıldım.

Haberin Devamı

Yalnız aklınızda olsun, burası öyle gece yarılarına kadar açık değil. Belirli miktarda hazırlanan döner bitince dükkanı kapıyorlar. Ramazan’dan önce bu 8-9 civarıydı. Şimdi iftar nedeniyle düzen biraz değişmiş olabilir.

ÖZEL BİR ZEYTİNYAĞ

Biz kendimize ne kadar zeytin cennetiyiz dersek diyelim, zeytinyağı deyince akla İtalyanlar geliyor. Bu işin ustası onlar. Kurumsal bir şirketin CEO’su olan Oya Zingal zeytine olan merakını İtalya’da aldığı eğitimlerle profesyonelliğe dönüştürmüş.

Çanakkale-Geyikli’de satın aldığı 200 dönümlük zeytinlikte harika işler yapmış. Gelişmiş bir tarım bilgisi ve İtalyan teknolojisi bir araya gelince ortaya Olivoyage markası çıkmış. Soğuk sıkım tekniğiyle hazırlanan bu zeytinyağı sınırlı sayıda üretiliyor.

İnternet üzerinden ve sadece çok özel birkaç yerde satıldığı halde meraklısı çok olduğu için bulması kolay değil. Ben Olivoyage ile yemeklerinde sadece bu yağı kullanan bir restoranda tanıştım.

İyi zeytinyağının sadece tadı değil hissettirdiği duygular da başka. Egeli olduğum için ekmeğe banıp yediğimde kendimi evimde hissettim. Zeytinyağı bu ülkenin bence en önemli değerlerinden. Sahip çıkmamız lazım.

DUBLE MANZARA

Karaköy’deki Duble Meze’ye uzun zamandır gitmiyordum. Önündeki bina yıkılıp inşaat paravanı kalkınca şahane bir deniz manzarası ortaya çıkmış. Emre Çapa ise her zamanki heyecanı ve hızıyla işinin başındaydı.

Menüye yeni giren yemekleri beğendiniz mi diye soruyordu müşterilere. Deniz mahsulleri ile yapılan imam bayıldı aklımı başımdan aldı. Çok iyi fikir. Beyrut humusu, patlıcanlı mutabbel, biber borani, vişneli sarma, kokoreç bruşetta başarılı lezzetler arasında.

Haberin Devamı

ŞİMDİ MÜZİK...

Farklı sound’uyla çok beğendiğim Emir Yargın yeni şarkısı ‘Beni Yalnız Bırakın’ dans mı etsek hüzünlensek mi bizi kararsız bırakıyor. Müzik tam elektronik kulüplerinde duyacağınız türden ve bir o kadar da melodik. Ama sözler melankolik. Şarkının prodüktörü Vera’nın solisti Arel Koray Nalbant.

Vera demişken grubun ocakta yayınladığı ‘Karşının Hikayesi’, tam bir İstanbul albümü. ‘Markiz’, ‘Burgaz’dan Dönerken’, ‘Beyoğlu’nun Canını Almışlar’, ‘Hisar Kahvaltısı’ gibi şarkılar var.

Dinledikten sonra sokaklara çıkıp, şehri gezmek, aşık olmak, ayrılmak, ağlamak, üzülmek sonra tekrar barışıp gülmek coşmak istiyorsunuz. Bayağı inişli çıkışlı, bir o kadar da keyifli şarkılar.

Yeni ve güzel müzikler keşfetmeye meraklıysanız size Gökçe Güzel’i önereceğim. Kız değil erkek olan Gökçelerden bu. İlk teklisi ‘Kafam Bozuk’ta anlattığı hikayeye şimdi de ‘Kuzey Işığım’ ile devam eden Gökeç Güzel pop müzikteki kalite çıtasını bir tık daha yükselten müzisyenlerden.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder