Uğur Alkapar Gonca Kabare
HABERİ PAYLAŞ

Gonca Kabare

Geçen çarşamba ikinci kez Karaköy’deki Vor Klein’da sahneye çıkan Gonca Vuslateri şaşırtıcı derece iyiydi.

Emir Ersoy orkestrasının eşlik ettiği oyuncu/şarkıcı pop klasiklerini kendine özgü yorumlarıyla seslendirdi. Henüz yeni bir ameliyat geçirmiş olmasına rağmen performansından ödün vermedi.

Zaman zaman Sezen Aksu’yu andıran Gonca Vuslateri işi biraz daha büyütüp kabare yapsa keşke. Ama Gonca’yı dinlemeye değil, kahkahalarla sohbet etmeye gelmiş bir grup yüzünden biraz tadım kaçtı.

Tez zamanda bu tiplerin gece hayatından kaybolmaları dileğiyle... Bu arada menüsünde değişikliklere giden Vor Klein’ın yemekleri çok daha iyi olmuş.

Haberin Devamı

ETE DOYUN

Etiler’de Akatlar Zeytinoğlu Caddesi’ndeki Meat’ng bir steak house. Ama bildiğiniz etçilere benzemiyor. Adındaki NG, Şef Nihat Güzeldere’nin isminin baş harfleri.

Çok iyi et tedarik edip, harika pişiriyorlar. Tamam, belki işi bilen herkes bunu yapabilir. Ama burada çok orijinal lezzetler var. Örneğin uykuluğa kokoreç sararak yaptıkları atom! Kendi ürettikleri sosis ve sucuk.

Tepe aşağı sallanan şişten peynir sosuna düşerek gelen ‘Beef Espetada’. Cips üzeri çedar soslu dana kaburgadan (asado) oluşan nachos. Yeme içme dünyasının en düzgün işletmecilerinden Erkan Yavaşer de Meat’ng’e ayrı bir kalite katıyor. Üstelik fiyatlar da benzer et lokantalarına göre çok daha uygun.

ÖĞLE ARASI

İstanbul o kadar büyüdü ki her köşesinde ayrı bir yaşam var. Ataşehir de bu ‘diğer İstanbul’lardan biri. Mekan seçeneği açısından en renklisi. Haliç ve Moda’dan bildiğimiz Cibalikapı Balıkçısı’nın bir şubesi de Batı Ataşehir’de.

Akşamları zaten çok popüler olan balıkçı, öğle servisine de başladı. Özellikle çevredeki iş merkezlerinde çalışanların rağbet ettiği menüde kalamar, ahtapot, karides, midye dışında hamsili pilav, deniz mahsullü erişte ve spagetti ve börek gibi lezzetler yer alıyor.

KAHVALTI

Hazır karşıya geçmişken Bağdat Caddesi’ndeki Ethem Efendi Bazlama’dan da bahsedelim. Burası bir kahvaltıcı. İzmir’den boyoz, peynir, Bodrum’dan zeytin, Aydın’dan bal, Trabzon’dan tereyağı, Malatya’dan kuruyemiş, Bolu’dan yumurta ve Ege’den 36 çeşit reçel var. Harika Anadolu lezzetleri. Bir de bahçesinde börek açan teyzeler ve gezinen mutlu tavuklar... Görülmesi, denenmesi gereken ilginç bir yer.

Haberin Devamı

MİNİ AJANDA

-Bence adını Caddebostan’dan alan İsviçreli pop müzik grubu Kadebostany’nin harika şarkıları vardır. Daha önce defalarca geldiler, her seferinde kaçırdım. Ama bu sefer izleyeceğim. Milyon Bilet katkılarıyla ülkemize gelen grup 28 Nisan’da İstanbul Dorock XL Beşiktaş’ta. Öncesinde Ankara ve Eskişehir konserleri var.

- İstanbul ve Ankara Fransız Kültür Merkezleri, İtalyan Kültür Merkezi ve İstanbul Modern işbirliği ile ikincisi düzenlenen ‘İlk uzun metrajım! Fransızca Filmler Festivali’ 7 -11 Mart 2019 tarihlerinde gerçekleşecek.

Perşembe akşamı İstanbul Fransız Kültür Merkezi’nde yapılacak açılışın davetiyesinde şahane bir detay var: “Büyük boyutlu çantalar girişte kabul edilmeyecektir.” Umarım bu görgüsüzlüğü yapmaya devam edenler böyle bir uyarıyı görünce utanır.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder