Uğur Alkapar Haftanın şarkıları
HABERİ PAYLAŞ

Haftanın şarkıları

Cuma olunca yeni şarkılar piyasaya çıkıyor, ortalık şenleniyor. Bakalım kim ne yapmış?

ZEYNEP BASTIK / ARA

Başkalarının şarkılarıyla ünlenen Zeynep Bastık bu kez kendi şarkısı ‘Ara’ ile karşımızda. Kendisinin derken, şarkının Fransızca orijinalini aynı düzenlemeyle Nej söylüyor. Akılda kalıcı ritmi, çok para harcanarak ve özenerek çekilmiş Beyonce tadı veren klibiyle şahane.

EDİS / YALANCI

Tabii ki bu haftanın en büyük bombası Edis’in ‘Yalancı’ şarkısı ve yeşil bornozu. ‘Martılar’ın devamı diyebileceğimiz şarkı enerjisiyle, renkli klibiyle herkesi hemen sardı sarmaladı. Edis de yaz geçmeden deniz, güneş ve kum üçlüsünü ‘Yalancı’ ile taçlandırdı.

Haberin Devamı

MERT ÇODUR / ALIŞTIM ZEHRİNE

Mert Çodur yazdığı şarkılarla ve starlara verdiği parçalarla son dönemde güzel işlere imza attı. Birkaç ay önce çıkardığı ‘Serseri Tesadüf’ü hala dinliyorken şimdi de ‘Alıştım Zehrine’ ile karşımızda. İyi bir müzik adamı olma yolunda ciddi adımlar atan Mert bu kez düzenlemeyi de kendisi yapmış.

LARA ÇAYAN / TEMMUZ

Lara Çayan yaptığı farklı işlerle her single’ında dikkatimi çekmeyi başardı. Lara yeni şarkısı ‘Temmuz’u Arpej Yapım etiketiyle müzikseverlerle buluşturdu. Şarkının sözlerini kendisi yazmış. Müzik ise düzenlemeyi de yapan Özgür Aksüyek ile ortak. Tatlı bir yaz şarkısı ‘Temmuz’.

JOKER KONSERLER

Artık bir imparatorluğa dönüşen eğlence ve yeme içme markası Jolly Joker, şimdi de Harbiye Açıkhava’da konserler düzenliyor. Jolly Joker konserleri 28 Temmuz’da Yıldız Tilbe ile başlayacak ve yine aynı isimle 6 Ağustos’ta sona erecek. Konserler kapsamında Gülşen, Emir Can İğrek, Hakan Altun, Selda Bağcan, Koray Avcı ve Levent Yüksel de Harbiye Açıkhava’da sahne alacak.

ORALARIN ÇAKAL’I

Rap müzikten pek anlamıyorum. Bu akımı biraz 80’lerin arabeskine benzetiyorum. Arabesk de o dönem hayatları acıyla harmanlanan ezilenlerin müziğiydi. Zaten batıdaki çıkış noktası da siyahilerin isyanları olan bu müzik sonrasında tüm kenara itilmeye çalışılan sınıflar için bir nefes olmuş.

Neyse, bu sosyolojik analizden sonra gelelim konumuza. Rap müziğin önemli sanatçıları 14 Ağustos’ta KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek Drill Down festivalinde sahne alacak. Yıldız isim ise İngiliz rap’çi Central Cee. Birkaç klibi izledim, bizim Çakal’a benzettim. Zaten aynı festivalde o da konser verecek. Diğer isimler ise IAMDB, Reckol ve Lil Zey.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder