Uğur Alkapar Hayalet şehir
HABERİ PAYLAŞ

Hayalet şehir

Başlığı böyle koydum ama İstanbul’da durum o kadar vahim değil. Henüz sokaklar, toplu taşıma araçları insan dolu. Koronavirüsten etkilenen ülkelerin başında gelen İtalya’nın tümü karantina altına alındı. Her yer kapalı. Bizde ise ilk etkilenen yerler AVM’ler oldu. Ama yine de bomboş değiller. İnsanlar sinemaya gitmeyi zaten bıraktı, tiyatroların da çoğu iptal oldu. Bu durumdan en kötü etkilenenler ise bar, restoran ve eğlence mekanları.

Birkaç işletmeciyle konuştum. Popüler yerler bile rezervasyonların yüzde 30’unun iptal olduğunu söylüyor. Diğerlerinin ise birçoğu açmıyor. Açanlar da her zamankinden çok daha düşük bir kapasiteyle çalışıyor. Tabii her yerde önlemler alınıyor. Mekanın dört bir köşesine dezenfektanlar koyanlar, masaları azaltıp aralarını açanlar oldu.

Haberin Devamı

Malum, başka insanlarla aranıza en az 1 metre mesafe koymamız tavsiye ediliyor. Bu durum uzun sürerse yeme içme ve eğlence koronavirüsten en büyük yarayı alan sektör olacak. Ellerimizi sık sık yıkayıp virüsün azalmasını beklemekten başka yapacak bir şeyimiz yok.

Polisiye günleri

Polisiye kitaplara, dizilere meraklı mısınız? Sizi çok ilgilendiren bir haberim var o zaman. Altunizade’deki Capitol’de Türkiye‘nin ilk ‘Polisiye Günleri’ düzenleniyor. Perşembe başlayan etkinlik bugün ve yarın devam ediyor. 221B polisiye dergisinin danışmanlığında gerçekleşen etkinlikte imza günleri, söyleşiler, atölyeler ve özel film gösterimleri var.

Alanında uzman 16 isim, 24 farklı etkinlikle polisiye meraklılarıyla buluşuyor. Murat Menteş’ten Sevil Atasoy’a, Alper Canıgüz’den Suat Duman’a, Erol Üyepazarcı’dan Sevin Okyay’a edebiyatın, sinemanın ve bilimin önemli isimleriyle ilginç söyleşiler gerçekleşiyor. Meraklıları çok sevinecek.

Mamut 2020

2013 yılından bu yana ulaşılabilir sanat alternatifi olarak yola çıkan ve her yıl yeni sanatçıların üretimleriyle gelişen Mamut Art 2020, bu yıl 1-5 Nisan tarihleri arasında KüçükÇiftlik Park’ta gerçekleşecek. Son altı yıldır Akkök Holding ana sponsorluğunda düzenlenen Mamut’un bu yılki edisyonunda farklı disiplinlerden sanatçıların son derece iddialı işleri sanatseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Mamut’ta 1500 başvuru arasından seçilen 45 sanatçının 370 eseri sergilenecek. 45 sanatçıdan 25’i kadın. Bu yıl dijital sanatın etkisi daha yoğun hissedilecek. Yapay zekâ, algoritma kodları, dijital çizimlerin yanı sıra resim, çizim, desen, farklı malzeme ve form deneyen sanatçıların işleri yer bulacak. Büyük boyutta çalışan sanatçıların eserleri mekânda etkileyici bir görsellik sunacak.

Muhtemelen özellikle bu büyük işlerin önünde, yanında verilen bol bol Instagram pozu göreceğiz. Mamut ve benzeri etkinlikler sanatın her kesime ulaşması açısından büyük önem taşıyor. Sırf meraktan ya da orada bir fotoğraf çektirmek için bile gelecek olsalar ziyaretçiler kendilerini geliştirmek için güzel bir adım atmış olacaklar. Etkileneceklerinden de eminim. Sanatın iyileştirici, güzelleştirici ve mutlu edici gücüne yürekten inanıyorum.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder