Uğur Alkapar Hayatımız korona
HABERİ PAYLAŞ

Hayatımız korona

Koronavirüs yaşamlarımızı derin bir şekilde etkilemeye devam ediyor. Gazetedeki iş arkadaşlarımızın bazıları evden bazıları haftada 3 gün dönüşümlü çalışmaya başladı. Evdeysek pek dışarı çıkmıyoruz. Bu nedenle evlere servis yapan bakkallar, marketler ve akıllı telefon uygulaması üzerinden çalışan hizmetler çok revaçta. Özellikle Getir, Banabi, İste Gelsin, Yemeksepeti gibi platformların açıklayacağı rakamları merakla bekliyorum. Bu eve kapanma meselesi dijital platformlara da yaradı tabii.

Sezon sezon bitirilen diziler, kaçırılan ya da bir daha görmek istediğimiz filmler derken vakit hızlıca akıp gidiyor. Artık hepimiz biliyoruz ki virüsün yayılmasını yavaşlatmak için mümkün olduğunca kalabalık ortamlara girmememiz gerekiyor. Ancak cuma cumartesi akşamları birçok mekan normal bir gece yaşadı. İnsanlar olumsuz ruh halinden kurtulmak için kendilerini eğlenceye attı.

Haberin Devamı

Kusura bakmayın da bu düpedüz cahilliktir. Dahası herkesin sağlığını tehlikeye atmaktır. İşin komiği hafta sonu fır fır gezenler, Instagram story’si atanlar, ertesi gün birkaç kişi tarafından uyarılınca “Ay beni linç ediyorlar” demeye başladı. Bir sonraki gün de akıllanıp “Evden çıkmayalım” kampanyasına katıldılar! Sadece eğlence mekanlarına değil, kalabalığın olduğu hiçbir yere gitmemek lazım mümkünse.

Bu tabii ki eğlence sektörüne, çalışanlarına büyük darbe vuracak ama bu önlemler alınmazsa sektör, sonrasında çalıştıracak eleman hatta eğlendirecek müşteri bulamayabilir. Mekancılar ayrı isyan ediyor, tiyatrocular ayrı. İki taraf da haklı sebeplerle seslerini yükseltiyor ama sağlık her şeyden önemli.

Avrupa ülkelerinde krizden zarar gören işletmelere destek olmak üzere devletler yardım paketleri açıklıyor. Bizdeki küçük şirketlerin de buna ihtiyacı olduğu muhakkak.

BODRUM ÇIKARMASI

Hayat şu an pek devam etmiyor ama er ya da geç edecek. Bu krizi çabuk atlatmayı başarırsak yaz sezonu çok güzel geçebilir. İstanbul’da Günay, Sahne İstanbul gibi mekanlarla gece hayatının önemli şirketlerinden biri olan BVS bu yaz Bodrum’a adeta çıkarma yapacak.

Haberin Devamı

Otelciliğe el atan marka Gündoğan’daki BVS Bosphorus Resort Hotel&Spa çatısı altında Günay Restaurant, Sahne İstanbul Beach, Sahne İstanbul After, By Balıkçı, Taksim Steakhouse, Petrichor Brasserie ve Bodrum Meyhanesi olmak üzere 7 farklı işletmeyle yaza hazırlanıyor.

Günay Restaurant, açıkhava gazinosu konseptiyle bu yaz Ebru Gündeş, Ajda Pekkan, Emel Sayın, Hülya Avşar, Seda Sayan, Funda Arar, Özcan Deniz gibi sanat dünyasının duayen isimlerini ağırlayacak. Günay, açılışı 25 Mayıs Pazartesi akşamı Ebru Gündeş’le yapacak.

KARŞININ MUHTARI

Geçtiğimiz günlerde Ataşehir’deki ‘The Muhtar’ şaşalı bir açılış yaptı. Esnaf’ın da mekan danışmanı olan Ergün Yıldız’ın konsept danışmanlığını yaptığı The Muhtar şıkır şıkır dekorasyonuyla dikkat çekiyor. Kapıdan içeri girdiğiniz anda sizi bir inek karşılıyor. Saman balyalarının önünde onunla poz verebilirsiniz. Mutfakta ödüllü şef Devran Karaalp var.

Garsonların kıyafetlerini Hakan Akkaya tasarlamış. Bonus olarak perküsyon sanatçısı Serhat Gönüllü var. Her detayına ayrı özen gösterilen mekan, karşının eğlence haritasını ciddi biçimde değiştirecek gibi görünüyor. Korona krizi geçer geçmez ben de inşallah karşıya geçeceğim.

Haberin Devamı

ÜÇ MARKA YÜZÜ

Daha önce Meryem Uzerli’yi marka yüzü yapan ayakkabı mağazası zinciri Flo bu kez üç oyuncuyla birden anlaşmış: Ebru Şahin, Aslıhan Güner ve Yağmur Tanrısevsin. Ebru Şahin spor ayakkabı diye tarif edebileceğimiz sneaker’ları,

Aslıhan Güner topukluları, Yağmur Tanrısevsin de terlik ve sandaletleri tanıtacakmış. Hepsine de ayrı reklam filmi çekiliyormuş. Tüketici bu üç kadından birini illa sevecektir. Tek isim yerine 3 tane birden seçmek akıllıca bir fikir olmuş.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder