Uğur Alkapar Hayvan hakları dizide
HABERİ PAYLAŞ

Hayvan hakları dizide

Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü vesilesiyle sorumlu hayvan sahipliği üzerine yapılmış çok özel bir proje var. Bir dijital platformda yayınlanan, Onur Ünlü’nün yönettiği ‘Bunu Bi’Düşün’ adlı dizinin her bölümünde sorumlu hayvan sahipliğiyle ilgili mesajlar veriliyor.

ÜNLÜLER OYNADI

Hayvanların temel özgürlük hakları açlık ve susuzluktan, sağlık sorunlarından, korku/stres unsurlarından uzak bir yaşama erişim; uygun barınma koşulları ve kendilerini oldukları gibi ifade edebilme haklarını kapsıyor. Aralarında Pınar Deniz, Ahmet Mümtaz Taylan, Şebnem Bozoklu gibi isimlerin yer aldığı oyuncular bu mesajlı dizide yer alan ünlülerden birkaçı.

Haberin Devamı

Hayvan hakları dizide

ÇOCUKLARA EĞİTİM

Mama markası Nestle Purina PetCare Türkiye, ‘Canımız Sokakta’ projesi kapsamında ilkokul öğrencilerine hem evcil hayvanların bakımı ve davranışları hem de sokak hayvanları ile ilgili farkındalık eğitimleri verecek. Markanın genel müdürü Ayça Erkol “Her yıl 100 ton mama bağışı ile sokaktaki, barınaktaki ve afet bölgelerindeki patili dostlarımızın yanında oluyoruz. Projelerimizle de özellikle çocukları hayvanlarla ilgili bilinçlendirmek için çalışıyoruz” diyor.

KİŞİYE ÖZEL TASARIM

Birçok farklı renk barındıran moda piyasasında Atelier Zest’in tasarımcısı Melisa Erol, farklı çizgisiyle dikkat çekiyor. Erol, her kadının gücünün kendi içinde bir yerlerde yattığını ve tasarımların kişinin ruhundan bir parça taşıdığını belirterek, her tasarımın kişiye özgü olması gerektiğinin altını çiziyor. Kendinizi rafine zevke sahip modern bir kadın olarak görüyorsanız bu tarz size hitap ediyor.

BU ŞARKI TUTAR

İlk single’ı ‘Bin Yıldız’ ile pop dünyasında kalıcı olacağının sinyallerini veren Şahkan yeni şarkısı ‘Bu Yolda’yı çıkardı. Söz ve müziğinde de Şahkan’ın imzası bulunan ‘Bu Yolda’ sağlam alt yapısı, neşeli düzenlemesi ve ritmiyle bir marş havasında. Akılda kalıcı sözleri ve hareketli nakaratıyla da başarılı şarkı formülünü eksiksiz uygulayan ‘Bu Yolda’ pazartesi yayınlanacak klibi, Şahkan’ın pozitif enerjisi ve biraz da pazarlama çalışmasıyla büyük ilgi görebilir. Dijital platformlarda yayınlanan şarkıyı bir kez dinleyin, en az birkaç kez başa dönüp bir daha dinleyeceksiniz!

Haberin Devamı

Hayvan hakları dizide

ÖNCE ET SONRA MÜZİK

Beşinci yılını dolduran Etiler’deki Scarlet Steak House şehrin en başarılı et lokantalarından biri olarak ününü sürdürmeye devam ediyor. Şık dekorasyonu, harika kokteylleri, başarılı servisiyle benim için üst sınıf restoranlar listesinde olan Scarlet, bunca lüks özelliğe rağmen uygun fiyatlarıyla da dikkat çekiyor.

Brezilya döneri, osso bucco ve ilik deneme şansı bulduğumuz Scarlet her zamanki gibi doğru yerlerden tedarik edilmiş iyi etler sunuyor. Artık bu konuda ustalık dönemine girdiler. Hafta sonları ise buraya bir renk geliyor. Canlı müzik gecelerinde Can Aydın sahneye çıkıyor ve Scarlet’e bir eğlence havası hakim oluyor. Unutmadan, özel kutlamalarınızı yapabileceğiniz 3 adet de özel VIP oda bulunuyor.

Hayvan hakları dizide

MACAR YEMEKLERİ

Macaristan Kültür Merkezi, Liszt Enstitüsü İstanbul, geçtiğimiz günlerde şık bir yemek düzenledi. Amacı Macar kültürünü ülkemizde tanıtmak, iki ülke arasında kültürel bağlar kurmak olan bu kurum çok başarılı işlere imza atıyor. Karaköy’deki Bahçeşehir Üniversitesi’nin terasında, İstanbul’un birçok simgesini görebildiğimiz harika bir noktada gerçekleşti yemek.

Haberin Devamı

Şefimiz Toth Agi’nin Macaristan’daki Osmanlı etkileriyle ortaya çıkan mutfaktan örnekler tattırdığı yemek çok ilginçti. Pancarlı vişne çorbasıyla başladık, tavuklu krep, erikli dana incik ve ilginç bir tatlı yedik. İki ülke arasında gerçekten mutfağından geleneklerine kadar çok ortak nokta var. İleride Macar kültürünü daha yakından tanıma fırsatı bulmayı ümit ediyorum.

Hayvan hakları dizide

ÖZEL GÜNLERDE MEOS

Aqua Florya’nın denize bakan tarafındaki Meos’u beni takip eden okurlarım bilir, her fırsatta överim. Buranın denizden gelen lezzetleri özgün, malzemeleri taze, çalışanları samimidir. Bir de günbatımı var ki, yanınızdakine aşık olursunuz. O yüzden yemek arkadaşınızı dikkatli seçin! Şaka bir yana evlilik yıldönümü, ilk buluşma gibi romantik yemekler planlıyorsanız Meos bunun için harika bir seçenek. Rezervasyonsuz gitmeyin.

Hayvan hakları dizide

FRANSIZ LEZZETLERİ

Fairmont Quasar Istanbul bünyesinde yer alan Demlique, artık Datça’nın ünlü pastanesi Tonka’nın yaratıcısı ve ödüllü şef Feray Aydoğdu’ya emanet. Demlique by Tonka’da Fransız teknikleriyle hazırlanan günlük pasta, makaron, çikolata ve eşsiz tatlar sunuluyor. 10.00-20.00 arası açık olan mekan tatlı buluşmalar için çok uygun. Ayrıca paket yaptırıp eve de götürebilirsiniz.

Hayvan hakları dizide

MÜDAVİM MEKANI

Bomonti’de Halepli Şükrü Sokak’taki Kozmos özellikle müdavimlerinin gittiği şahane küçük kafelerden. Altıncı yılını kutlamaya hazırlanan Kozmos’un sahibi Dilek Yaman’ın esas mesleği fotoğrafçılık. Ama kafe işinde de iddialı. Harika kekler, çörekler yapıyor. Bir de kafe ama alkollü kokteylleri de çok uygun fiyatlara içmek mümkün. Ben Kozmos’u çok sevdim. Hem çok özgün hem de kafa dinlemek için harika bir yer.

Hayvan hakları dizide

ARNAVUTKÖY’DE BİR SANAT EVİ

Geçen hafta Raisa Vanessa defilesinin partisinde pikapların başına geçip konukları eğlendiren Sedef Gali bu hafta sanatçı kimliğiyle karşımızda. Gali’nin kendi tablolarını sergilediği ‘Hisseli Harikalar Kumpanyası’ 24 Eylül’de başladı ve bir ay devam ediyor. İstanbul’un rengarenk kaosu, kültürel kontrastlar, cinsiyet eşitsizlikleri gibi konuları ele alan sergi, Arnavutköy’deki ArtHouse’da.

Arnavutköy’deki tarihi bir evde açılan ArtHouse’u Gali, sanat ve sanatseverler arasında bir köprü kurmak, genç sanatçıları da desteklemek amacıyla hayata geçirmiş. New York’ta Pratt Institute’ta sanat eğitimi görürken ilham aldığı Bushwick Open Studio günlerini İstanbul’a uyarlamış. Bu arada Gali’nin eserlerini bu ay Contemporary İstanbul’da Mehmet Sinan Kuran ile sürpriz bir sergide göreceğiz.

Hayvan hakları dizide

Sıradaki haber yükleniyor...
holder