Uğur Alkapar Hollywood’da bir Türk
HABERİ PAYLAŞ

Hollywood’da bir Türk

Size bir başarı hikayesinden bahsetmek istiyorum. Mustafa Yazıcıoğlu Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bestecilik bölümüne girip, Amerika’daki meşhur Berklee School of Music’ten mezun olmuş. Hollywood’daki müzik kariyerine ise 2005 yılında ‘King Kong’ filminde asistanlıkla başlamış. 2012’de ‘Mutant’ dizisinin müziklerini yapan Mustafa Yazıcıoğlu’nun bugün hem Los Angeles’ta hem İstanbul’da stüdyoları var.

Şu anda da Forest Whitaker’ın yapımcılığını üstlendiği ‘The Driver’ filminin müziklerini yapıyor. Türkiye’de de filmlere müzik yapan Yazıcıoğlu çalışmalarına iki ülkede de devam ediyor. Dijital platformlarda bestelerine ulaşabileceğiniz Yazıoğlu’nun şarkıları bugüne dek 40 milyon kez dinlenmiş.

Haberin Devamı

Paketin yıldızları

CABBAR: Restoranların ne zaman açılacağı hâlâ belli değilken birçok işletme paket servisle hayatta kalmaya çalışıyor. O nedenle İstanbul'da servis veren restoranları sizinle paylaşıyorum. Pandemiden önce Nişantaşı’ndaki Cabbar’da çok güzle yemekler yiyip sohbetler etmiştik. Serkan Koca’nın restoranı Cabbar aynı keyfi evlere taşımayı da başardı. Kebapları, etleri başta olmak üzere, tüm yemeklerini tadından ve sıcaklığından bir şey kaybetmeden evlerimize ulaştırıyorlar. Mezelerine de ayrıca 10 puan vermeden edemeyeceğim.

BRONCO: İsmet Saz Kuruçeşme’deki The Steeve ile paket servise devam ederken Vadistanbul’da açtığı burgerci Bronco da boş durmuyor. Zaten paket servise çok uygun olan burgerleri ile kendini hatırlatıyor. Bronco’nun ‘cookie dough’ yani kurabiye hamuru tatlısı ise başka yerde yok.

TUĞBA PASTANESİ: Feriköy’de mezarlığın girişine yakın köşede bulunan Tuğba Pastanesi yıllardır bu mahallede. Babadan oğula geçen işletmenin en büyük özelliği kullandıkları kaliteli malzemeye rağmen fiyatlarının çok uygun olması. Ben kahvaltımı haftada en az 2 kere buradan verdiğim siparişle yapıyorum.

‘Getir’diler

Evlere bakkal, market servisi uygulamaları pandemide çok gelişti, serpildi ama bu sürecin çok öncesinde, 2015’te tüketiciye ulaşan Getir başka bir noktaya geldi. Bünyesindeki yemek getirme servisi de ikinci yılında Türkiye’de 81 ile ulaşmış. iki yılın en çok sipariş verilen bölgeleri İstanbul’da Beşiktaş, Kadıköy, Üsküdar, Şişli, Ankara’da ise Çankaya olmuş. Kullanıcılar en çok lahmacun kebap, burger, pizza ve tatlı çeşitleri istemiş. Dahası, yurtdışına açılan marka “Groceries in minutes” (dakikalar içinde market ürünleri) sloganıyla Londra’da hizmet vermeye başladı. Bize ait bir markanın hem de Türkçe ismiyle Avrupa’da iş yapması ne büyük gurur!

Haberin Devamı

Aşıkların günü

Oteller Sevgililer Günü için bu yıl yine sevgiyle doldu. Aşıklara kıyak geçmek isteyen Mecidiyeköy’deki Fairmont Quasar Istanbul şahane bir paket hazırlamış. Çiftlere, ışıltılı Boğaz manzarası eşliğinde keyifli bir konaklama, benzersiz bir akşam yemeği ve muhteşem bir brunch’ın yer aldığı romantik bir hafta sonu kaçamağı sunuyorlar. Evet, 14 Şubat pazara denk geliyor. Sevgilim olsa ben giderdim.

Balıklara koş

Hazır sömestr tatili devam ederken anne babalara bir etkinlik önereyim. Anadolu yakasındaki Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi çocuklara bambaşka bir dünya sunuyor. Emaar anlamlı bir işe de imza atmış. İçinde bulunduğumuz pandemi koşullarında büyük fedakârlık ve özveri ile mücadele eden sağlık çalışanlarına teşekkür etmek amacıyla, tüm sağlık personelinin çocuklarına giriş ücreti yok! Şubat ayı boyunca tüm sağlık çalışanları, personel kimliklerini göstererek çocuklarını akvaryuma ücretsiz olarak getirebiliyor. Burada çocuklar 200’e yakın türde, 20 binin üzerinde canlıyı bir arada görebiliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder