Uğur Alkapar İç ısıtan hikayeler
HABERİ PAYLAŞ

İç ısıtan hikayeler

Aras Bulut İynemli, Vodafone’un yeni reklam yüzü olmuş. Bu marka sonunda kendine yakışır bir ünlü seçmeyi başardı. Çekilen reklam da çok tatlı. Aras Bulut İynemli içinde teknoloji olan hikâyeler anlatıyor. Hepsi de iç ısıtan, duygulandıran, hatta bazen göz dolduran kısa ama mutluluk veren öyküler. Oyuncunun izlenme rekorları kıran ‘7. Koğuştaki Mucize’ filmi kadar içli neredeyse.

Doğru isim doğru senaryo ile bir araya gelince hem marka amacına ulaşıyor hem de bizler keyifli işler izliyoruz. Keşke Vodafone, Aras’la çektiği bu reklamları uzatıp kısa filmler haline getirse. Youtube’da çılgınca izlenir emin olun.

Haberin Devamı

Bomba dedikodular

İç ısıtan hikayeler

Instagram’da bomba dedikodular vererek hayranlığımızı kazanan birçok hesap gün geçtikçe ünlü dostu, yıldız kankası oldu. Pembe haberlerle gündemi geçiştiriyorlar artık. Tabii bol bol Trendyol linki, vitamin, krem reklamı.

Bunlardan sıkıldıysanız her yazdığına çılgınlar gibi şaşıracağınız, isim vermeden aktardığı dedikodulardaki ünlüleri bulmak için Whatsapp grupları kuracağınız bir Instagram hesabı var: @populising

Kısa sürede 30 bin takipçiye yaklaşan ‘populising’ yıllar önce ortaya çıkan ve o dönem ortalığı kasıp kavuran ‘Madi Clara’yı hatırlattı bana. Tabii o daha cesurdu, dedikoduları isimleri saklamadan verirdi.

Ama her şeyin dava konusu olduğu şu dönemde buna da şükür. Gecelerde, çılgın partilerde, kapalı kapılar ardında neler yaşandığını okumayı özlemişiz gerçekten.

3 dizi önerisi

İç ısıtan hikayeler

Madem havalar soğudu, dışarıda koronavirüs salgını var, o zaman evlerde oturmalı, günümüzü sütlü kahve içip dizi izleyerek geçirmeliyiz. Her yerde bulamayacağınız, dijital platformlarda karşınıza çıkmayacak birkaç yabancı dizi önerim var. Bunları izlemek için internetin derinliklerine dalmanız gerekebilir. Ama bulduğunuzda bana teşekkür edeceksiniz.

  • 1. Adult Material: İngiliz kanalı Channel 4’te yayınlanan bu dizi sadece 4 bölümden oluşuyor. Bir yandan çocuklarına annelik yapan, diğer yandan porno endüstrisinde çalışan Jolene Dollar’ın hikayesi çok vurucu. “Kadınların erkeklerden daha yüksek ücret aldığı tek sektörde çalışıyorum” diyen Jolene’i Hayley Squares oynuyor.
  • 2. Noughts&Crosses: Bir İngiliz dizisi daha. 700 yıl önce Afrika ulusları toplanarak Avrupa’yı fethetmiş, sömürge haline getirmiş. Beyazlar İngiltere başta olmak üzere tüm Avrupa’da ezilen ırk. Bugünkü ırkçılık durumlarının tam tersi söz konusu yani. BBC One kanalında yayınlanan 6 bölümlük dizi Malorie Blackman’in romanından uyarlanmış.
  • 3. Now Apocalypse: Aykırı yönetmen Gregg Araki’nin 10 bölümlük uçuk dizisi geçen yıl ABD’deki Starz kanalında yayınlandı. Los Angeles’ta oyuncu, senarist, vs. olmak için çabalayan bir grup gencin öyküsünü anlatan dizi tuhaf ve eğlenceli bir şekilde uzaylılara bağlanıyor. Cinsellik hakkında zihin açıcı fikirler ve biraz da uçuk bir şeyler arıyorsanız, bayılırsınız.

Akıllı evler

İç ısıtan hikayeler

Akıllı ev deyince aklınıza pahalı teknolojiler ve karışık işler gelmesin. Çok makul fiyatlara aldığım, evde zaten bulunan ses sitemine bağladığım bir ev asistanı ve kablosuz bağlantılı ampullerim var. Evdeki internet bağlantımı kullanarak ışıklara, müziğe sesli komutlarla müdahale edebiliyorum. Evdeki robot süpürgemle de şahane bir ilişkimiz var mesela. Ona “Evi temizle” dediğimde sağolsun dolaşmaya başlayıp şarjı bitene kadar pırıl pırıl yapıyor her yeri.

Haberin Devamı

Sonraki aşamalarda evdeki beyaz eşyaları, kombiyi kontrol edecek düzenekler düşünüyorum. Akıllı evlerin olmazsa olmazı ise dijital kilitler. Bu konuda iddialı olan 180 yıllık İsveç kilit markası Yale, Türkiye piyasasına girdiğini bir basın toplantısıyla duyurdu.

Kurucusunun adını taşıyan Linus isimli kilidi tanıtan markanın ürünü beni çok etkiledi. Kilidi telefonunuzdaki bir app ile uzaktan açıp kapayabiliyorsunuz. Eve girip çıkan herkese farklı şifre verip kimin gelip geldiğini kontrol edebiliyorsunuz.

Dahası, benim gibi bir ev asistanınız varsa sesli komutlarla kapıyı kilitleyip açabiliyorsunuz. Teknoloji bize hızla ‘level’ atlatıyor. Yaşamlarımız pratik anlamda kolaylaşırken rahatlığa çok kolay alışıyoruz. Sırada hep hayalini kurduğumuz, bize çay kahve yapacak insan benzeri robotlar var. Umarım ömrüm yeter de onları mutlaka görürüm!

Haberin Devamı

Radyoda büyük aşk

İç ısıtan hikayeler

Gamze Cizreli

Big Chefs grubunun patronu Gamze Cizreli yeme içme sektörünün en renkli isimlerindendir. Instagram’dan takip ediyorsanız sürekli keşif gezilerinde, yeni projeler peşindedir. Sohbeti de pek tatlıdır. Anlatacak bir sürü hikayesi vardır. Gamze Cizreli bu muhabbeti şimdi de radyoya taşıyor. Pazarları 10.00-12.00 arasında Kiss FM’de ‘Big Love’ isimli bir program yapıyor. Cizreli’nin aşk, hayaller ve romantizm temalı müzik seçkisi ve keyifli anekdotlarıyla zenginleşen programına bir kulak verin. Çok keyif alacaksınız.

‘Ortak Yapım’dan 10 yeni eser

İç ısıtan hikayeler

Salgın nedeniyle en zor durumda olan sektörlerden biri de sanat. Özellikle tiyatrolar kapılarını açamadıkları için kapanma noktasına geldi. BKM, DasDas, ENKA Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) ve Zorlu PSM yeni tiyatro yapıtları üretilmesi amacıyla ‘Ortak Yapım’ adlı bir kampanya başlatmıştı. Destek verilecek 5 projeyi seçici kurul belirlemişti. Diğer beş proje için 786 başvuru yapıldı.

Değerlendirme sürecinin ardından destek almaya hak kazanan oyunlar seçici kurul tarafından belirlendi. Ceyda Aşar’ın ‘Oysa, Maviydi Gök Bu Sabah’, Gökhan Erarslan’ın ‘Nuh'un Gemisini Aramak’, Şamil Yılmaz’ın ‘Haset’, Ülkü Oktay’ın ‘Fikri'nin Vişne Bahçesi’ ve Zeynep Kaçar’ın ‘Şirket’ isimli oyunları desteğe değer bulundu. Oyun yazarlarına 7500 TL tutarında destek verilecek. BKM, DasDas, ENKA Sanat, İKSV ve Zorlu PSM de ikişer oyunu sahiplenerek prodüksiyonunu üstlenecek.

Zorlu PSM Genel Müdürü Murat Abbas “Tiyatro ekosisteminin sürdürülebilirliğini sağlamak demek hem üretimi desteklemek hem de birbirimizi destelemek demek. Bu proje, pek çok oyun yazarı, yönetmen ve oyuncuya mesleklerini icra edebilmeleri için fırsat sunmuş olacak” diyor. Umarım zor durumdaki tüm özel tiyatrolar için benzer çözümler bulunur.

Göz göze geldik

İç ısıtan hikayeler

Nusret Gökçe hafta başında sahibi olduğu otelde çektiği tanıtım filmini Instagram’da yayınladı. Artık farkında olarak mı yaptı, yoksa gözünden mi kaçtı bilemiyorum, yatağa atladığı sahnede üzerindeki bornoz açılıyor ve beklenmedik bir ‘çıkış’ yaşanıyordu.

Ben bu yazıyı yazarken üzerinden 4 gün geçmiş olmasına rağmen ne Nusret videoyu kaldırdı, ne de Instagram. Bu neyin kafasıdır ben tam çözemedim.

Ama Nusret’in takipçilerinin yaratıcılığına şapka çıkardım. İşte beni güldüren birkaç yorum: “Çavuşla göz göze geldik”, “O kadar bakmayacaktık, hak ettik bunu”, “Havada uçuşuyorlar”, “Küçük Nusret’le de tanışmış olduk”.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder