Uğur Alkapar Instagram'ın anahtarı
HABERİ PAYLAŞ

Instagram'ın anahtarı

Memleketim Denizli’nın kızı, tozu, horozu meşhurdur. Bunlara yanık kokulu yoğurdu, rock grubu Vera’yı ve Zafer gazozunu da ekleyebilirsiniz. Denizli’den en son çıkan şey ise bir teknoloji ürünü, bir akıllı telefon uygulaması. Liker Analyzer adlı mobil uygulama Instagram hesabınızın şahane bir analizini yapıyor.

Takibi bırakanlar, sıkı takipçiler, en çok like alan hashtag’im, en fazla etkileşim aldığım zaman dilimi gibi birçok veri sunuyor. Sizi takibi bırakanları, takibe başlayanları da görebiliyorsunuz. Liker Analyzer’ın ürün müdürü Mehmet Ali Sabuncuoğlu, “Yayına çıktıktan sonra çok kısa bir süre içinde 30’dan fazla ülkede 600 binden fazla kullanıcıya ulaştık.

Haberin Devamı

Uygulamamızın misyonu Instagram kullanıcılarına eğlenceli bir sosyal medya deneyimi yaşatmak ve veriye dayalı işlevsel bilgiler sunmak” diyor. İş ilişkisinden aşklara kadar her şeyin artık Instagram üzerinden yapıldığı şu dönemde bu uygulama her telefona lazım.

SOSYAL MEDYA MÜZESİ

Konu Instagram’dan açılmışken size Galata’daki Happy Hour’dan bahsetmek istiyorum. Burası bir sosyal medya müzesi ama aklınıza ilk cep telefonunu, Facebook’un ilk halini falan görebileceğiniz bir yer gelmesin. İki katlı mekan, Instagram’da harika fotoğraflar verebilecek şekilde dekore edilmiş.

Birkaç ayda bir değişen tema hala 14 Şubat nedeniyle aşk ve sevgililer hakkında. Her yer pembe ve çeşitli kalplerle donatılmış. Akşam sekize kadar açık olan müzede her gün yüzlerce insan her odada defalarca poz veriyor. Sonra da Instagram’da paylaşıyorlar.

Bir bavul dolusu kıyafetle gelip, her poz için üstünü değiştiren ve tüm günü orada geçiren Instagram fenomenleri de oluyormuş. Şubat ayının teması aşk olduğu için burada birçok evlilik teklifi de gerçekleşmiş. Happy Hour başarılı bir girişimcilik örneği.

Hayat belli bir kesim için Instagram üzerinden yürüdüğü için bu hizmetten yararlanmak için koşa koşa gelecek binlerce insan var. Defne Samyeli’nin kızları Deren ve Derin Talu da buranın müdaviymiş. Tema her değiştiğinde geliyorlarmış.

25. YIL

Kebap deyince akla gelen birkaç markadan biri olan Köşebaşı bu sene 25. yılını kutluyor. 1999’da dünyaca ünlü seyahat dergisi Conde Nast Traveller’ın ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı’ listesine giren Köşebaşı 2003 yılında ise Time dergisi tarafından ‘İstanbul’daki En İyi Kebap Restoranı’ seçilmiş.

Haberin Devamı

Köşebaşı, 25. yıl kutlamaları kapsamında yurtiçi ve yurtdışı şubelerinde ses getirecek projelere ve tüm yıla yayılacak etkinliklere hazırlanıyormuş. Merakla bekliyorum. Markanın Levent’te başlayan yolculuğu bugün İstanbul, Bodrum ve Bursa’ya yayılmış şubeleriyle devam ediyor. Suudi Arabistan, Bahreyn, Katar, Umman, Azerbaycan’da da Köşebaşı var.

KONSERLER

En sevdiğim gruplardan, adını Caddebostan’dan aldığını düşündüğüm isviçreli grup kadebostany bir kez daha istanbul’a geliyor. Kadebostany 5 nisan Pazar günü Maslak’taki klein Phönix’te sahneye çıkıyor. Konserin saatine dikkat! Kapı açılışı 17.00’de konser saati ise 20.00. Erkenden gidip dinleyelim.

★ ★ ★

Aylin Aslım’ın şarkılarını sadece bir piyano ve çello eşliğinde seslendirdiği ‘Mavi oda Şarkıları’ projesi büyük ilgi gördü. Sevenlerinin ezbere bildiği o parçalar yeni halleriyle gerçekten ayrı bir etkileyici olmuşlar. Bu cumartesi Bodrum’da Zai’de konser verecek olan Aylin Aslım İstanbul’a da geliyor. Mavi Oda Şarkıları 26 Mart Perşembe gecesi Babylon’da.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder