Uğur Alkapar İspanya macerası
HABERİ PAYLAŞ

İspanya macerası

Gülşen 2019’da “İngiltere’ye yerleşti” haberlerine sert çıkmış, “İngiltere’de ev falan almadık. Kendi ülkemde yaşamak, sahneye çıkmak istiyorum” demişti. Ama geçen yıl İspanya’dan ev aldı. Artık sadece işleri için Türkiye’ye gidip geliyor. Gülşen’in İspanya macerası 10 yıl devam ederse vatandaşlık için başvuru hakkı kazanacak. İspanya’da oturum hakkına sahip olmak için en az 160 bin Euro fiyatlı bir ev almanız gerekiyor. Rotayı Yunanistan’a çevirirseniz evin taban fiyatı 250 bin Euro. Malta 350 bin Euro, Letonya büyük şehirde 143 bin, kırsalda 71 bin euro’luk evleri kabul ediyor. Makedonya ise 40 bin Euro’luk ev alırsanız 1 yıllık oturma izni veriyor. Üstelik bu ülkelerden aldığınız oturma izni tüm Avrupa Birliği’nde geçerli.

Haberin Devamı

İspanya macerası

2 AY SONRA VİZYONDA

Hazal Kaya’nın başrol oynadığı ‘Benden Ne Olur’un vizyon tarihi belli oldu: 26 Kasım. Kadroda Onur Tuna, Enis Arıkan, Nur Fettahoğlu gibi isimler de var. Senaryo, Aslı T. Kızmaz’ın aynı adlı kitabından. Hazal Kaya’nın canlandırdığı Sertab Bal “Senden bir şey olmaz” diyenlere inat hayata tutunmaya karar veriyor. Ve aşk, kalp kırıklığı, başarı ve başarısızlık dolu macerası başlıyor. Acaba yerli Brigitte Jones mu geliyor? Kasıma kadar merakla bekleyeceğim.

İspanya macerası

ŞAHANE BİR ANİMASYON

Türkiye’nin lider otel zincirlerinden Avantgarde Collection’ın kuruluşunun 10. yılı için yaptığı animasyon filmi izlediniz mi? Çizgi film meraklısı olduğum için ben bayıldım. Bu animasyon Türkiye’nin yurtdışı tanıtımına büyük katkı sağlıyor. Mezopotamya’dan başlayıp Göbeklitepe’ye uzanan tarihi unsurlara değinen, Türkiye turizmini ön plana çıkaran bir hikaye üzerine kurgulanan film 1 ayda 12 milyon kez izlenmiş. YouTube’da bulup siz de izleyin.

İspanya macerası

KORUK REÇELİ

Dünyanın en güzel bağ rotalarından olan Urla’da ormandan tabağa bir lezzet serüveni olarak konumlanan Hiç Lokanta hasat coşkusuna koruk reçeli ile katılıyor. Hiç Urla ve Urla Şarapçılık yaptıkları işbirliğiyle bağ bozumunda artakalan koruk üzümleri enfes bir reçeteyle lezzet severlere reçel olarak sunuyor. Koruk Reçeli lezzeti ve tat uyumu ile şimdiden peynir ve şarküteri tabaklarının vazgeçilmezi olmaya aday.

Haberin Devamı

GÜNEYDE EYLÜL KEYFİ

Antalya’daki Titanic Mardan Palace tam bir saray oteli. Lüksün ve ihtişamın ön plana çıktığı otelde eylül ayı en keyifli zamanlardan biri. Burada kristal rengi deniz, ipeksi kumlu plaj ile bütünleşiyor. Huzurlu ve dingin tatil, dünya mutfaklarından geleneksel Türk mutfağına uzanan, ödüllü şeflerin hazırladığı lezzetlerle daha da keyifli hale geliyor. Ayrıca otelde dünyaca ünlü show’lar, özel performanslar eylülde de devam ediyor. Akdeniz’in en tatlı zamanını kaçırmayın.

LÜBNAN MUTFAĞI

Bu günlerde konserleriyle gündemde olan Fişekhane’nin en yeni ve şık restoranlarından biri olan Al Hallab’a gittik. Dubai’de çok sevilen bir marka olan Al Hallab ilk şubesini Nişantaşı’nda açmıştı. İkincisi ise Fişekhane’de. Menü Lübnan mutfağı. İstanbul’da birçok Lübnan restoranı gördüğümüz için artık bu yemeklere iyice alıştık. Al Hallab’ın güzelliği ise bu şahane mutfağı fine dining ortamında sunması. Masalar, peçeteler, çatal bıçak takımları çok şık. Henüz yeni açılmış olmasına rağmen servis ekibi her şeye hakim. Buraya bir konser öncesi hızlıca yemek için falan değil de uzun uzun keyif yapmak, Lübnan mutfağının tadını çıkarmak için gidilmeli.

Haberin Devamı

İspanya macerası

İDEAL TATİL

Bodrum’un Turgutreis-Kadıkalesi mevkiinde konumlanan ve ultra her şey dahil konseptiyle hizmet veren Yasmin Bodrum Resort farklı oda seçenekleri, platform ve kumsal bölümünden oluşan yaklaşık 1 km uzunluğundaki mavi bayraklı plajıyla misafirlerine unutulmaz bir tatil sunuyor. Zengin animasyon programı ve 4 farklı havuzu ile de ideal bir tatil rotası. Ayrıca tesisin patronu Aziz Birsin kendi kurduğu orkestrası ve muhteşem sesiyle de dikkat çekiyor. Sahneye çıktığı bir geceye mutlaka şahit olmak isteyeceksiniz.

İspanya macerası

MÜTHİŞ BİR MENÜ

Karaköy’deki Bankalar Caddesi’nde bulunan The Galata İstanbul Hotel’in terasındaki Mesai, son dönemde denediğim en iyi meyhanelerden biri. Menüsü deneyimli şef Taha Emrah Özçelik’in elinden çıkan Mesai sadece müthiş manzarasıyla değil, zekice oluşturulmuş lezzetleriyle de ön plana çıkıyor. Reçelli çiğ köfte, portakalda marine edilmiş dana lokum, soğan turşusu ve dereotu yağıyla fava, safranlı enginar, dana yanaklı mantı hiç unutmayacağım lezzetler. Finali ise yediğim en güzel fıstıklı kebaplardan biriyle yaptım. Aynı mezelerden sıkıldıysanız ve tat peşindeyseniz Mesai Karaköy sizi çok memnun edecek.

İspanya macerası

Sıradaki haber yükleniyor...
holder