Uğur Alkapar İstanbul
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul 1 Temmuz gecesi patlama yaşadı desek yeridir. Ben de o gece tura çıktım ve yasakların kalkıp gecenin uzamasını 3 farklı mekan gezerek kutladım. Yemeğimizi pandemi öncesi talihsiz bir dönemde açılan ve şimdiş adeta yeniden doğan Boaz’da yedik. Ardından da saatler 12’yi göstermeden, müzik sona ermeden, otomobilimiz balkabağına dönmeden turumuzu tamamladık.

İstanbul

ELLO BU YAZA DAMGA VURACAK

O gece Ergun Yıldız’ın başında olduğu Sortie açıldı. İçindeki Ello’yu işleten Hande Yener ve Berksan pek keyifliydi. Yarın da Sortie’de akustik bir konser verecekler. Beyaz mini elbisesiyle Hande Yener çok iyi görünüyordu bu arada. Boyu zaten uzun, bir de giydiği topuklularla oldukça yükseklerdeydi. 90’ların başında Pasha, daha sonra Laila ve en son Sortie olan mekan için Yener “Burada çocukluğumuz geçti. Kaç kez eğlendiğimi sorsanız sayısını bilemem. Yazın burası Bodrum’u aratmayacak” dedi.

Haberin Devamı

İstanbul

‘İSTANBUL COŞACAK’

1997'den beri sektörde olan Ergun Yıldız'a "Kaçıncı mekanın?" diye sorduğumda 14-15 gibi bir cevap aldım. O kadar çok iş yapmış ki tam olarak hatırlayamadı! İşletmecilikle başlayıp mekan danışmanı olarak devam eden Yıldız "İşin mutfağında olmayı seviyorum. Bir konsepti mimarisiyle personeliyle müziğiyle hayata geçirmek, yeni bir şey yaratmak beni heyecanlandırıyor" dedi.

Sortie'de bu yaz Rumelifeneri'ndeki efsane balıkçı Balıkçı Yılmaz var. Kaşıbeyaz, Kaset modern meyhane var. Esas sürpriz ise Lübnan mutfağı sunan Ello. Hande Yener, Berksan ve Barkın Akan ortaklığındaki Ello bu yaza damgasını vuracak. Yıldız “Lübnan restoran barı olarak hizmet verecek bu mekana çok önem veriyoruz. Bir de pazarları Hande Yener ve Berksan 12 kişilik bir orkestra ile efsane bir repertuarla konser verecekler. Erken saatlerde başlayacak 7-8 gibi” diye konuştu.

Yıldız İstanbul’da sezonun çok iyi geçeceğine inanıyor ve diyor ki “Yazlık yerlere de yoğun bir talep var tabii ama koskocaman bir şehirden bahsediyoruz. Gidenler olduğu kadar gelenler de olacak. İstanbul coşacak”.

BOĞAZ’A KARŞI BOAZ

Gecenin başındaki ilk durağımız Kuruçeşme’deki deniz ürünleri restoranı Boaz oldu. Büyük bir yatırımla şık ve sade bir mekan yaratmayı başarmışlar. Methis Group’un sahibi olduğu Boaz’ın başında grubun genel müdürü Yılmaz Paran, mutfağında Şef Mahir Çelik ve işletmede Grey ve başka markalardan da tanıdığımız Hüseyin Genç bulunuyor. Kullanılan tüm deniz ürünler Marmara’daki müsilaj sorunu nedeniyle Ege’den geliyormuş. Zaten tüm malzemeler ve yemekler 10 numara.

Haberin Devamı

Yılmaz Bey gurur duydukları bu mekanı gözleri parlayarak anlatıyor. 3 katlı kompleksin giriş katında Gizli Kalsın’a benzer bir konseptle Margaux Theater var. 2. katta Boudicca isimli bir kulüp, terasta ise Boaz bulunuyor. İlk 2 katı açmak için müzik saatinin daha gece çekilmesini beklediklerini söyleseler de bence 12’ye kadar bile olsa iş yapacak iki mekan Boudicca ve Margaux. Boudica’nın üzerinin açılabilmesi ise çok havalı. Bu arada Boudicca, Roma döneminde yaşamış bir kadın savaşçının adı.

İstanbul

Lezzetli kokteyller

Çok şık bir şarap kavı var Boaz’da. Fransız, İtalyan şaraplarının yanısıra bizden de çok kaliteli şaraplar mevcut. Barda İstanbul piyasasının en iyi miksolojistlerinden Emrah Karabulut yer alıyor. Burada da mekana özgü ilginç ve lezzetli kokteyl menüsü yapmış. Özellikle içinde fesleğen, kuzu kulağı gibi olan seçenekler bu sıcak günlerde sizi çok mutlu edecek.

Haberin Devamı

Boaz ve kardeş mekanları İstanbul’daki eğlence ve yeme-içme hayatı için önemli bir nokta. Müthiş bir Boğaz manzarasına karşı çok iyi bir menü, mükemmel bir yemek deneyimi sunuyor. Buna ek olarak da kaliteli eğlence vaat ediyor.

MÜKEMMEL BİR YAZ

O gece son olarak Klein Garten’daydık. Kapıda her zamanki gibi Lerna Narlı bizi bekliyordu. Burak Yörük’ün ortaklarından olduğu mekanın başında bu yaz kendi kulübü Birdy’yi kapayan Özgür Şahverdi var.

Kapıları açtıkları saat 6’dan itibaren mekanı dolduran gençler hiç gitmemiş. Bana kalırsa bütün yaz böyle geçecek. Hele 12’deki müzik yasağı daha geç bir vakte alınmazsa neredeyse öğle yemeğinden sonra kulüplere gitmeye başlayacağız.

Klein’ı o kadar özlemiş ki herkes, ağızları kulaklarına varıyordu. Müzik güzel, hava esintiliydi. Mükemmel bir yaz geçer inşallah!

YAZA MERHABA

Çok sevdiğimiz Setup da artık daha uzun akşamlardan bizimle. Kabataş’taki mekanda geçen salı fotoğraf sanatının genç ve önemli temsilcilerinden Gabriel Vorbon’un sergisi açıldı. Bu fotoğraflar eşliğinde bir ‘yaza merhaba’ organizasyonu yapıldı. Özleyenler kavuştu, Boğaz’ın esintili havası ciğerlere çekildi. Artık saat yasaklarının da kalkmasıyla Setup eski güzel günlerine döndü.

BODRUM

Sezonun başında artık her hafta Bodrum’dan haberler vereceğimi söylemiştim. Bodrum bildiğiniz gibi. Kalabalık, trafik var ama mekanlar yeni yeni hareketleniyor. Temmuz ve ağustosun ilk yarısında otellerin doluluk oranı çok yüksek. Bodrum eğlencesi esas şimdi başlıyor…

İstanbul

RUBY MARE AÇILDI

Ortaköy’deki Ruby ve Bodrum’daki Moon Beach’in sahibi Ali Ünal, Yalıkavak-Kızılburun’da ikinci Bodrum mekanı Ruby Mare’yi açtı. Bir tepenin yamacına yerleşmiş olan Ruby Mare’nin inanılmaz bir manzarası var. Güneşi burada batırırsanız aşık olabilirsiniz uyarayım.

Mekanın mimarları Berrin-Zerrin Güngenci etkileyici bir iş çıkarmış. Bir yandan Tulum ve Ege adaları bohemliği hissedilirken diğer yandan kullanılan mobilyalar bir fine dining havası yaratmış. Ali Ünal’a mekanın yönetiminde kardeşi Erkan Ünal ve gece hayatının tanınmış ismi Ali Sayar eşlik ediyor. İstanbul’un en iyi balıkçısı Park Fora’nın bünyesinde bulunan Sushi Barba da bu yaz Ruby Mare’nin içinde yer alıyor. Ruby’nin lezzetli menüsü suşi ile bu yaza fark katacak.

İstanbul

Cuma ve salıları Ali Sayar çaldığı müziklerle konukları coşturacak. Pazartesi ve perşembeleri DJ Emrah Ekiz var. Cumartesi ve çarşambaları da canlı müzik performansları olacak. Açılış gecesine Selda Bağcan ile katılan Cenk Eren’i Ruby Mare sahnesinde görürüz gibi geliyor bana.

BURASI ASPAT

Çökertme türküsündeki Aspat'ı bilir misiniz? Ben öğrendim. Bodrum'un en güzel koylarından biri olan Aspat'ta Anthaven adlı bir kompleks bulunuyor. İçinde tekne park yeri, çarşı alanı, konutlar ve otel var. O kadar güzel tasarlanmış ki doğanın bir parçası gibi görünüyor.

İtalya'nın kıyı kasabalarını andıran Anthaven'ın içinde 80 odalık bir Radisson Collection var. Açılalı birkaç ay olan tesisin yatırım maliyeti 40 milyon dolarmış. Beş yıldızlı butik otel olarak hizmet veren Radisson 10 bin metrekarelik bir alana yayılmış. 400 metrelik de bir sahili bulunuyor. En önemlisi bu sahil hep ama hep esiyor. O yüzden hava sıcaklığı ne kadar yükselirse yükselsin burada sıkıntı yaşamıyorsunuz.

Yeme içme hizmeti de son derece kaliteli. Şef Hasan Basri Doğan'ın yemekleri yörenin güzel malzemeleriyle bir araya gelince lezzetli tabaklar ortaya çıkmış. Çoğunluğu turizm eğitimli gençlerden oluşan ekip ise daima güler yüzlü ve sorun çözücü.

Radisson Collection tesis ve hizmet kalitesiyle öne çıkıyor. Ayrıca hem Bodrum'da olup hem de Bodrum'un hızı ve karmaşasından uzak bir tatil yapma imkanı sunuyor.

İstanbul

ADINI DOĞADAN ALDI

Sezonun popüler noktalarından biri Yalıkavak’ın en gözde koylarından Tilkicik’te yer alan Elementa Hotel. 52 odasıyla lüks butik otel konseptinde hizmet veren Elementa adını topraktan, havadan, ateşten ve sudan alıyor. 25 Haziran’da bir davetle açılan otelin başında daha önce modacı kimliğiyle İngiltere’de adını duyuran Nurçe Erben var.

CUNDA’DA BİR İTALYAN

İtalyan mutfağına hayran olan Merve & Özden Avcı çiftinin 2019 mayısında çok sevdikleri Cunda’da açtıkları L’Arancia üçüncü yılında. Mutfakta genç ve yaratıcı şefler Gökhan Çatmaz ile Onur Kızıltan var. L’Arancia yediğiniz yemeğin arkasındaki hikayenin samimiyetini hissedebileceğiniz bir deneyimi size sunuyor. Mutfak felsefesi, bölge üreticilerinden temin etiği taze yerel ürünlerle, katkısız ve malzemenin en doğal hali ile pişirmek üzerine kurulu. L’Arancia’nın yerel lezzetlerinde kullanılan malzemeleri internetteki satış sitesinden de satın almak mümkün.

İstanbul

ÖDERKEN KAZANIN

Gastronomi tutkunları için en iyi restoranlarda indirimler ve fırsatlar sunan GastroClub şimdi de yüz yüze ödemelerde kullanılan dijital cüzdan GastroPay uygulamasını hizmete sokuyor. GastroPay hem anlaşmalı yüzlerce restoranda, saniyeler içinde, fişe, faturaya, kredi kartına dokunmadan hesabınızı telefonunuzdan mobil ödeme imkânı sunuyor hem de ödediğiniz tutarın %40'a varan kısmını her zaman geri kazanmanızı sağlıyor!

İstanbul

Sıradaki haber yükleniyor...
holder