Uğur Alkapar İstanbul maceraları
HABERİ PAYLAŞ

İstanbul maceraları

Şehir her zevke, her damağa göre tatlar sunuyor. Her kafaya göre de eğlence...

ANTEP AYAĞINIZA GELDİ

Beşiktaş’taki Shangri-La Bosphorus Hotel, Antepli Küşlemeci Mehmet Usta’yı misafir ediyor. 20 Ekim’e kadar sürecek Gaziantep Et ve Kebap Festivali, şehrin en iyi ustasını ayağınıza getiriyor. Ünü dünyaya yayılan Mehmet Usta, şov yapmadan, etle sinir bozucu bir ilişki kurmadan, işini tam gereği gibi yapıyor. Elinden çıkan her parçanın müthiş lezzetli olduğunu söylememe gerek yok herhalde.

HOPDADDY BURGERLERİ

Haberin Devamı

Yeniköy’de ve Maslak’ta iki şubesi olan Hopdaddy Burger sayesinde şarbon korkusuyla girdiğim kırmızı et diyetini geçen hafta bozdum. Gönül rahatlığıyla Antep fıstıklı köftesi olan Alaturka Burger ve Smokey BBQ Burger’ı götürdüm. Her zevke göre burgerleri var. Sosis ve lokumları da harika. Keşke Taksim, Nişantaşı civarlarına da bir şube açsalar!

RÜYANIZA GİRER

Çok gezip çok yediğimi bilen bir arkadaşım “Son günlerde yediğin en güzel şey neydi?” diye sordu. Hiç düşünmeden “Füme bıldırcınlı tortellini” diye cevap verdim. En sevdiğim şeflerden Arif Kemal Doğan’ın Maslak Hilton’un restoranı Zaxi’de yaptığı bu hamur işi rüyalarıma giriyor. İçinde mercanköşkü, üzerinde bıldırcın yumurtası var!

UZAKDOĞU ESİNTİLERİ

Karaköy’ün en şık mekanlarından Mitte yenilendi. Şef İrem Esen, Çin, Japon ve Hint mutfaklarından esinlenerek biraz da füzyon yaparak oluşturduğu menüyle karşımızda. Maceracı, renkli, heyecanlı biraz da oyuncaklı yemekleri beni çok mutlu etti. Salı günü düzenlenen kışa merhaba partisi ve sezon boyunca ağırlayacakları DJ’lerle Mitte, bu kışın lezzet ve buluşma noktası olacak.

NİŞANTAŞI'NDA KALİTE

Mim Kemal Öke’deki Must, açıldığı günden beri kaliteyi hiç elden bırakmadı. Hem fine dining havasındaki restoran kısmı hem harika piyasa yapılan dışarıdaki oturma alanı hep dolu. Geceleri yurt dışından gelen DJ’lerle eğlenceye de el atıyorlar. Geçen perşembe, ünlü Yunan Dj Vassili Tsili Christos ile sezon açılışını yapan mekan, konuklarına hafta sonu gibi bir gece yaşattı.

SONUNDA AÇIKLADILAR

Haberin Devamı

KLEIN: Tepebaşı’ndaki yazlığını kapatan Klein sonunda Harbiye’deki yuvasına döndü. İlk gecesinde neredeyse Askeri Müze’ye kadar uzayan bir sıra vardı. O kadar çok kişi kapıda kaldı ki! Normalde 01.00’de dolmaya başlayan mekan 12.00’de hıncahınçtı.

ESNAF: Yaz boyu Alaçatı’yı masalara çıkaran Esnaf, Maslak 1453’te konuklarını delirtmeye devam ediyor. Ergün Yıldız, bardan her şeyi kontrol edip oynamayanları cıs yapıyor. Valla burası öyle bir yer ki Ali Ağaoğlu’nun bile masalarda personelle horon teptiğini gördüm!

Sıradaki haber yükleniyor...
holder