Uğur Alkapar İyi bayramlar
HABERİ PAYLAŞ

İyi bayramlar

Herkesin bayramını kutluyorum. Bu sene çevremde kurban kesenler çok azaldı. Yine de dini görevlerini yerine getirmek isteyenler de kurbanlık parası kadar bağış yaptı. Bir yandan et ve hayvansal ürünler için beslenen hayvanların tükettiği kaynakların gezegenin sonunu getirdiği konuşuluyor. Veganlar da bu konuda bilinci yükseltmek için canla başla çalışıyorlar. Diğer yandan ise et insan için önemli bir protein kaynağı. Açıkçası ben etten henüz vazgeçmeye hazır değilim. Ama gelecekte neler olacak, bekleyip göreceğiz.

Haberin Devamı

HARBİYE TARTIŞMASI

Geçen cumartesi Harbiye Açıkhava Tiyatrosu’nun ne kadar özel bir sahne olduğundan bahsetmiştim. Aleyna Tilki “Harbiye’ye artık herkes çıkabiliyor. 31 Temmuz’da Turkcell Vadi Açıkhava’da konserim var” deyince bir tartışma başladı. Instagram’daki ‘popbizde’ hesabının paylaştığı bu haberin altına Aleyna’yı haklı bulduğumu yazdım.

Bu yaz Harbiye’de konser çıkacaklar listesinde de daha önce hiçbir şarkısını dinlemediğim ama çıktığı mekanlarla ilgili haberler yaptığımız Derya Bedavacı’yı gördüm. Ve kendisini örnek verdim Aleyna’nın sözlerine.

ESKİDEN BÖYLE DEĞİLDİ

Benim cahilliğimmiş, YouTube’da şarkıları milyonlarca kez tıklanmış. Büyük de bir hayran kitlesi varmış. Ben asla Derya Bedavacı’yı hedef almadım ancak Harbiye’ye çıkmak için eskiden bunlar yeterli değildi. Birçok albüm yapmış olmanız, dev bir hayran kitleniz olması, geniş bir tanınırlığınız ve saygınlığınız olması gerekirdi.

Ama Wikipedia’ya Derya Bedavacı yazınca Derya Uluğ çıkıyor. Bir de şu mesele var ki orayı doldurmanız, 4 bin 500 tane bilet satabilmeniz gerekirdi. Pandemiden önce en dev pop starların bile birkaç bin davetiye dağıtarak Harbiye’yi doldurabildiğini hatırlarsınız. Bu sene Harbiyeciler şanslı çünkü pandemi yüzünden 2 bin 250 bilet satsalar doldurmuş oluyorlar.

AÇIKHAVA SAVAŞLARI

Tüm bunlar olurken Turkcell’in meşhur ‘Yıldızlı Geceler’i Vadi Açıkhava’ya taşındı. Hem de marka mekana sponsor olarak adını verdi. Yeni adıyla Turkcell Vadi Açıkhava açıkça söylenmese de “Gerçek yıldızların sahnesi” gibi sunuluyor şu an. Gerçek derken de artık Harbiye’nin Aleyna’nın ima ettiği sebepten ötürü prestijini kaybettiğinin düşünülmesi.

Haberin Devamı

Turkcell Vadi Açıkhava’nın konser listesine bakınca Sertab Erener, Kenan Doğulu, MFÖ gibi isimleri görüyoruz. Bir de ünlü isimlerin oynadığı tiyatro oyunları var programda. Bu hamleyle de prestijini yükselten Turkcell Vadi Açıkhava ile bu yaz açıkhava savaşları oldukça hararetli geçecek gibi görünüyor.

TÜRKÇEYİ DOĞRU KONUŞALIM

Erkan Petekkaya ‘15/07 Şafak Vakti’ filminde canlandırdığı karakter için ‘Süper Baba’daki Şevket Altuğ’un yumuşak tavrını düşünerek oynadım. Ondan rol çaldım” demiş. Hakkı Devrim’in ruhu şad olsun, Erkan Petekkaya yanlış bir cümle kurmuş. Kullanması gereken fiil ilham almak.

Ancak aynı sahnede, aynı filmde birlikte yer aldığınız birinden rol çalabilirsiniz. Bu da diğer oyuncuyu gölgede bırakacak bir performans göstermek anlamına gelir. Rol çalmak burada yanlış kullanılmış kısacası.

DANS GECESİ

Bir yandan artan vaka sayıları nedeniyle tekrar kapanma dedikoduları her yanımızı sararken, bir yandan da özlem duyduğumuz yabancı sanatçı konserleri, DJ organizasyonları tek tük de olsa hayatımıza dönmeye başladı. Bol ödüllü Fransız İkili ‘The Blaze’, 7 Ağustos akşamı KüçükÇiftlik Park’ta sahnede olacak! Müzik prodüktörü ve yönetmen Guillaume ve Jonathan Alric ikilisinin dans müziği projesi The Blaze, İstanbulluları o gece eski günlerdeki gibi coşturacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder