Uğur Alkapar Kadın golfçüler sahada
HABERİ PAYLAŞ

Kadın golfçüler sahada

Dünya genelinde kadınlar arasında en yaygın kanser türlerinden biri olması nedeni ile meme sağlığına karşı bilinç yaratmak amacıyla kadın golfçüler sahaya çıktı. Milliyet Gazetesi ev sahipliğinde ve Fuska Su ana sponsorluğunda, Kemer Country Club kadın golfçüleri ile düzenlenen ‘Ladies Meme Sağlığı Golf Turnuvası 2021’ önceki gün Kemer Country Golf Kulübü’nde gerçekleşti. Revna Demirören, Demirören Ailesi olarak etkinlikten dolayı çok memnun olduklarını ifade ederek, “Farkındalık yaratmak, kadınların sesini duyurmak ve bilinçlendirmek için bu tür etkinlikler çok önemli” dedi.

Haberin Devamı

Kadın golfçüler sahada

BAŞARININ SIRRI

Geçmiş yıllarda Harbiye Açıkhava konserleri zamanlarında telefonlarımız durmaz, tanıdığımız herkes Tarkan konserine davetiye sorardı. Bu yıl Tarkan yok ama Yıldız Tilbe sağolsun onu aratmıyor. Herhalde Tilbe’nin İstanbul konserleri bu yaz 10’u geçti. Yıldız Tilbe geçen çarşamba Kerki Solfej organizasyonu ile yine Harbiye sahnesindeydi.

Bu kez giyimine aşırı özen göstermiş, püskülleriyle fırıl fırıl uçan kırmızı bir elbise giymişti. O konserden görüntüleri izleyince şuna emin oldum. Yıldız Tilbe’nin bu kadar sevilmesine neden olan şey, tıpkı Sezen Aksu gibi yazdığı şarkılar. Birçok şarkısında herkesin birer anısı var. Tümüne de seyirci hep bir ağızdan eşlik ediyor. İşte başarının sırrı da bu.

Kadın golfçüler sahada

ÖNCE BEN

‘Meme Kanseri Bilinçlendirme ve Farkındalık Ayı’ sürerken Siemens Healthineers Türkiye’de özel bir çalışmaya imza attı. Şirket, meme kanserine karşı rutin kontrollerin önemine dikkat çeken farkındalık filmiyle, yaşamda her türlü fedakarlığı üstlenen kadınları, kendi sağlıkları konusunda “Önce ben” demeleri için teşvik ediyor. Bu kampanya kadınları sağlıklarına dikkat etmeleri ve düzenli kontrol yapmaları konusunda uyarıyor. Biliyorsunuz, kanserde erken teşhis hayat kurtarıyor.

TUĞBA İLE 70’LERE

Tuğba Atasoy tarzıyla bana heyecan veren, yakından takip ettiğim bir modacı. Kadınlara kendilerini iyi ve güzel hissettiren tasarımlar yapan Atasoy, İstanbul Moda Haftası’ndaki defilesiyle moda eleştirmenlerinden övgüler aldı. Tuğba Atasoy, ‘Retrofication’ koleksiyonuyla kadın fenomeninin tüm detaylarını 70’lerin özgürlükçü tavrıyla yorumlamıştı.

Haberin Devamı

Bu tanıtım cümlesi şunu demek istiyor: Tuğba feminen bir koleksiyon hazırlamış. Ama bunu yaparken süs ve abartı yerine yumuşak çizgiler kullanmış. Bu şahane tasarımları yetmişlerin hem özgür hem de renkli etkisiyle sıkıcılıktan kurtarmış. Bu koleksiyonda her kadın kendine göre bir şeyler bulacaktır diye düşünüyorum.

HER ZEVKE GÖRE

Harbiye’deki Lütfi Kırdar’ın dev terasına şahane bir sosyalleşme alanı açıldı. Burada Yumami, Rita Deli, Banko Burger, Nappo Pizza, Green Department ve dekkBar var. Konsept: Geniş bir alanda adeta food truck yani yemek kamyoneti gibi hizmet veren küçük restoranlar. Her damak tadına göre bir şey bulmak mümkün.

Dekk civarda işiniz varsa vakit geçirebileceğiniz, buluşmak için sözleşebileceğiniz bir yer. Soğukta yağmurda olur mu demeyin. Berlin’de Amsterdam’da o sokak kafelerinde az mı oturdunuz? Bu arada dekk’te konserler de düzenleniyor. Uludağ’da winter fest’te olduğunuzu varsayıp gidebilirsiniz.

Haberin Devamı

Kadın golfçüler sahada

RITA DELI

Dekk’in içinde şahane mutfağıyla tanıdığımız Rita Moda’nın şarküteri versiyonu Rita Deli bulunuyor. İşlenmiş etlerle sandviçler yapıyorlar. Rita Deli muhteşem bir Reuben sandviç ustası. New York’taki orijinal yerinde yediğiniz kadar güzel.

Kadın golfçüler sahada

YUMAMİ

Instagram fenomeni Burak Altındağ’ın da ortağı olduğu Yumami benim için dekk’in favori restoranı oldu. Sokak lezzetlerine Uzakdoğu esintili yorumlar katan Yumami’de aklınıza bile gelmeyecek şahane şeyler var. Kokoreçli pilav ve karidesli pilav gibi. Döner sando, İsveç köfte, tavuklu pilav da tadılması gereken lezzetlerden.

ÖĞLE NOBU’SU

Açıldığı günden beri her akşam dolu olan, Ritz Carlton’daki Nobu öğle yemeği servisine başladı. Nobu’nun Kurumsal Şefi Herve Courtot ile İstanbul şefi Joshua Treacy’nin birlikte hazırladığı menüde; şefin suşi spesiyallerinden geleneksel Japon mutfağında öne çıkan Donburi’ye kadar geniş bir yelpaze sunuluyor.

Siz de benim gibi menüdeki yemek isimlerinden bir şey anlamazsanız çok nazik bir servis ekibi sabırlı bir şekilde açıklamalar yapıyor. Lunch Bento Box içeriğinde ise tek bir menüde her lezzeti bulabilmek mümkün. Böylece gerçekten çok alengirli olan menünün içinde kaybolmadan sizin için hazır seçilmiş yemekler geliyor. Öğle menüsü 12.00-14.30 arasında servis ediliyor.

Kadın golfçüler sahada

BİR İSTANBUL KLASİĞİ

Ali Ünal’ın 2017’de Ortaköy’de açtığı Ruby kısa sürede şehrin ikonik noktalarından biri haline geldi. Hem nefes kesen bir Boğaz manzarası hem de şahane mutfağıyla. Aynı felsefeyi Bodrum’da da sürdürdükleri Ruby Mare de yazın en başarılı yeni mekanlarından biri oldu. Geçtiğimiz günlerde yolum yine Ruby’ye düştü.

Menüsünde hem batı mutfağının hem de bizim yemeklerimizin en güzel örnekleri bulunan restoranda bu kez mantı ve etli pazı dolması sipariş verdim. Basit gibi görünen bu iki yemeğe bile öyle güzel dokunuşlar yapmışlardı ki doyamadım. Ekmek banıp yemek istedim. Ruby sadece konumu, müziği, kaliteli kitlesi ile değil lezzet dolu mutfağıyla da övgüyü hak ediyor.

Kadın golfçüler sahada

HAYDİ GÜNEYE

Kışın güneye tatile gidilir mi? Evet gidilir. Kemer’deki NG Phaselis Bay bu mevsime özel, 10 gün ve üzeri konaklamalarda geçerli fırsatlar sunuyor. Ücretsiz havalimanı transferi, 7/24 alacarte restoran, kıyafet yıkama, pazar günleri ücretsiz odaya kahvaltı gibi hizmetler var. Ayrıca Olympos Tahtalı Dağı teleferik gezisine ve Göynük Kanyon yürüyüş turuna ücretsiz katılım da mümkün.

YENİ LEZZETLER

Yeni sezon başladı ya, mekanlarda dekorlar, menüler bir elden geçti. Çok sevilen yemekler kaldı. Yanlarına yeni lezzetler eklendi. Özellikle müdavimi çok olan restoranlar bunu yapmak zorunda çünkü anneniz bile aynı yemeği haftada 2 kere yapsa babanız laf eder değil mi? Nişantaşı’ndaki Cabbar da müdavimi bol bir restoran. Haftada 2-3 kere orada yiyenler varmış. Bu nedenle menüde yeni şeyler var. Evet, burada da etli pazı dolması yedim çünkü menüye girmiş. Buna da bayıldım. Bir de Cabbar Sarma Beyti var ki etlerin en güzeli. Şiddetle tavsiye ederim.

Kadın golfçüler sahada

Sıradaki haber yükleniyor...
holder