Uğur Alkapar Kadına şiddet meselesi önemlidir
HABERİ PAYLAŞ

Kadına şiddet meselesi önemlidir

Ozan Güven-Deniz Bulutsuz olayıyla gündeme gelen kadına şiddet konusunda yine herkes farklı şekillerde tepkisini gösterdi, sesini yükseltti. Benim kafama en çok takılanlar ise ‘Şiddetin her türlüsüne karşıyım, insana, hayvana şiddete karşıyım’cılar oldu. Amerika’nın siyahilerin haklarıyla ilgili kaynadığı şu dönemde, herkes “Black lives matter” (Siyahilerin yaşamları önemlidir) diye haykırırken, “All lives matter” (Herkesin yaşamı önemlidir) diye fırlayanlara ne yaptılar biliyor musunuz? Ağızlarına terlikle vurup susturdular.

Haberin Devamı

Kadına şiddet meselesi önemlidir

Bir süre sonra bunu söylemek ayıp sayılmaya başladı zaten. Ana fikir de şu; tabii ki her yaşam önemlidir ama bunu söylemek, o sırada birinin evi yanarken “Ama diğer evler de yanabilir” demekle aynı şey. Oradaki yangını söndürmeye gitmen gerekir. Yani bugün sesini en yüksek şekilde kadına şiddete karşı çıkarmalısın. Çünkü en çok kadınlar öldürülüyor, en çok onların canı yanıyor, en büyük öncelik şu anda onların. Bu konularda öğreneceğimiz çok şey var.

İroni mi?

Bir de ‘Ozan Güven’in yanındayız’ diye hashtag açan ünlüler oldu. Doğal olarak tepki topladılar. Meğerse ironiymiş. Ama bir şeyin ironi olması için onu yazan kişinin dünya görüşünün yazdığı şeyin tam tersi olduğunun su götürmez bir gerçek olarak herkes tarafından bilinmesi lazım. Kusura bakmayın ne biz sizi o kadar iyi tanıyoruz ne de açılan bu hashtag ironik. Çünkü gerçek olma ihtimali, tersinden çok çok daha fazla.

Pandemi açıldı

Adıyla büyük tartışma konusu olan Bodrum’daki Pandemi geçen hafta sonu açıldı. Belli ki isim kimsede olumsuz bir etki yapmamıştı. Aksine, ilgi büyüktü. Deha Bilimlier’in konserini giden birçok kişinin Instagram yayınlarından canlı canlı izledik. Eskiden evindeki abajurunun başında ekranı bölüp aldığı konuklarla canlı yayın yapanlar yine vur patlasın çal oynasın günlerine dönmüştü. Valla bu görüntüler bile özlenmiş. İnşallah Bodrum’un eğlencesi daim, neşesi bol olur bu yaz.

Ünlülerin gözlükçüsü

Bir ünlü ne zaman havalı bir gözlükle poz verse, gazeteye fiyatını yazmak için hemen gözlüklerin efendisi Hakan San’ı arıyorum. Onun bilmediği bir gözlük söz konusu bile olamaz. Herkes onu Gözlük Gurusu olarak tanıyor. Karaköy’deki Fransız geçidinde bulunan mağazasını tüm ünlüler biliyor.

Haberin Devamı

Hatta oraya gidince hemen kendisiyle fotoğraf çektirip Instagram’da paylaşıyorlar. Zaten birçokları gözlüklerini ondan alıyor. Hakan’ın anne babası Türkiye’nin en eski gözlükçülerinden. Bu aşk aileden geliyor yani. San Glasses gibi esprili ve şahane bir isme sahip bir gözlük markası da var. Mağazasına uğramak isterseniz kesinlikle maskesiz almıyor, uyarayım.

Mutfak tavsiyesi

Karantina sürecinde yemek yapmaya başlayınca bir süre sonra malzemenin de iyisini güzelini arar oldum. Market pirinci kesmemeye başladı. Bir arkadaşımın tavsiyesiyle Emirgan Reşitpaşa’daki Geleneksel Pazar adlı mağazayı keşfettim. Benekli mercimekten tutun, bamya turşusuna kadar nadide lezzetler, organik meyve sebze, özenle seçilmiş doğal bal, sirke, ne ararsanız bulunuyor.

Dahası sattıkları ürünlerin kimyasallarla kirletilmemiş olduğuna dair raporları isterseniz paylaşıyorlar. İçeride bir de mini fırın var. Siyez buğdayından ekşi mayalı ekmeklerini kendileri pişiriyor. Sağlığınıza ve mutfağınıza düşkünseniz burada sizi çok mutlu edecek şeyler bulacaksınız.

Haberin Devamı

60 saniyelik solo

Red Bull’un Instagram’da başlattığı ’60 Second Solo’ (60 saniyelik solo) projesine dünya çapında birçok müzisyen katıldı. Markanın hesabından yayınlanan videolar büyük ilgi gördü. Geçtiğimiz günlerde caz piyanisti Çağrı Sertel’in 60 saniyelik solosu yayınlandı. Gerçekten o kadar kısa sürede insanın içinde bir şeyler yükselten ve tekrar tekrar dinleme isteği yaratan bir müzik yapmış. Çağrı Sertel’in klavyede yarattığı mucize inanılmaz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder