Uğur Alkapar Kaynaşma festivali
HABERİ PAYLAŞ

Kaynaşma festivali

Şehirden bir festival geçti: Redbull Music Festival. Bu gece Beykoz Kundura Fabrikası’nda 12 saat sürecek bir elektronik müzik partisiyle son bulacak etkinliğin açılışı çarşamba akşamı Avusturya Konsolosluğu’nda yapıldı. ‘Round Robin’ adı verilen gecede birçok müzisyen kurada şansına çıkan başka bir müzisyenle doğaçlama yaptı. Açıkçası dinlemesi pek kolay olmadı. Ancak ortam müthişti. Konsolosluk binasının yüksek tavanlı salonundaki atmosfer harikaydı. Sadece 500 kişinin katılabildiği bu gece inanılmaz kaliteli bir insan topluluğunu bir araya getirmişti. Zaten festival dediğin yüzde elli sanat, müzik; yüzde elli buluşma, kaynaşma değil mi?

Haberin Devamı

O NEGRONI VAR YA!

Yüz senelik bir İtalyan kokteyli olan Negroni’nin, İstanbul’da dünyadaki benzerleriyle yarışacak kadar iyi bir şekilde yapılabileceğini düşünür müydünüz? Nişantaşı’ndaki Nish Palace’ın girişinde ve terasında bu yaz açılan Glens, bu konuda o kadar iddialı. Zaten mekanın başında Lucca’da yaptığı kokteyllerle ünlü Cevat Yıldırım var. Glens, yaz boyunca püfür püfür terası ve Abdi İpekçi’deki stratejik konumu nedeniyle semtin en popüler yerlerinden biriydi. İtalyan Mutfağı ağırlıklı menüsünde de müthiş tatlar var. Deneme şansı bulduğum parmesanlı kuşkonmaz ve mantarlı pizza harikaydı. Semifreddo tatlısı ise akıllara zarar bir lezzet. Bağımlısı olabilirsiniz.

HUZUR ORTAMI: DIGMA

Yağmurlar başlamadan hemen önceki pazar Polonezköy’deki Digma’ya gittim. İnsanların onca yola neden katlanıp oralara kadar gittiğine ilk kez anlam verebildim. Harika bir doğa gerçekten. Sahipleri peyzaj işinde oldukları için Japon bahçelerini aratmayacak bir çevre düzenlemesi söz konusu. Derenin biraz ötesindeki ağaçların altındaki dinlenme köşeleri, çim alan derken tüm gün orada kalmak istiyor insan. Buna şahane bir kahvaltı ve mangal ekleyin. Kır düğünü için de mükemmel bir alan. Havalar bozdu diye üzülmeyin. Çok şık bir kapalı mekan da var. Digma, Polonezköy’den sonra İshaklı’da.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder