Uğur Alkapar Kızlar sahada
HABERİ PAYLAŞ

Kızlar sahada

Kadınların sadece iş dünyasında ve sosyal hayatta değil, sporda da eşit haklara sahip olması çok önemli. Tüm dünyada erkek futbolu ve basketbolunun oluşturduğu, inanılmaz paraların döndüğü bu sektöre kadınların yaklaşması şimdilik hayal görünüyor. Ama atılan her adım önemli.

2013 yılından beri ülkemizde kadın futbol takımlarına özel ‘Kızlar Sahada İstanbul Kupası’ düzenleniyor. Bu yıl 7’nci kez yapılan kupa, bu hafta sonu ve 4-5 Mayıs’ta ENKA’da gerçekleşiyor.

Melis Abacıoğlu Sezener ve Kiraz Öcal’ın yaptığı organizasyon kız çocuklarına her şeyi yapabilecekleri mesajını vermesi açısından büyük önem taşıyor. Çünkü hayatımızın en erkek egemen noktalarından biri olan futbola kadınları da dahil ediyor.

Haberin Devamı

DİVAN GELENEĞİ

Vehbi-Sadberk Koç’un en büyük çocuğu Semahat Arsel 2017’de Türk mutfak kültürü hakkında harika bilgiler ve tarifler içeren ‘Eskimeyen Tatlar’ kitabını çıkarmıştı. Divan restoranlarının 7 şubesinde bu kitabın ışığında hazırlanan bir menü sunuluyor.

Şef Serdar Yıldız’ın başında olduğu Divan Brasserie Beyoğlu’da bu menüyü tatma şansı buldum. Elma ekşisi eklenmiş Amasya kuru çiçek bamyası çorbası, zeytinyağlı ekşi elmalı ıspanak kökü ve kaya koruğu, hardallı beyin tava, zeytinyağlı enginar ile ebegümeci ve etli karalahana sarması... Bunlar hem parlak fikirlerle renklendirilmiş, hem de iyi malzemelerle lezzetleri garantilenmişti.

Divan’ın hizmet anlamında bir geleneği, beş yıldızlı otel kalitesinin altına düşmeyen bir servisi vardır her zaman. Ve bu durum yıllardır hiç bozulmadı. Garsonundan müdürüne, şefinden yöneticisine kadar tüm ekip size kendinizi evinizde hissettirmeyi başarır.

Başa dönersek, Anadolu ve Osmanlı mutfağının yükselişe geçtiği bu dönemde Divan’ın yeni menüsünü bir şubesinde mutlaka deneyin.

MİNİ AJANDA

Bizim ‘Anadolu Ateşi’miz varsa, Kafkaslar’ın da kartalları var. ‘Kafkas Kartalları’ olarak bilinen İstanbul Kafkas Dans Topluluğu yarın Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahneye çıkacak. Kafkasya’nın dans ve müziklerine meraklıysanız sizi harika bir gösteri bekliyor.

Haberin Devamı

La Vache Qui Rit, bugün ve yarın, Caddebostan’da ücretsiz Neşeli Tabaklar Atölyesi’nde çocuklarla buluşacak. Beslenme uzmanı Sibel Güngör’ün önderliğinde yapılacak etkinlik çocuklara küçük yaştan itibaren iyi beslenme alışkanlığı kazandırmayı hedefliyor.

KARŞININ TAMİRANE’Sİ

Tamirane ile yıllar önce Bilgi ünviersitesi’nin Santral kampüsünde tanıştık. Sonra orası kapandı. Maslak Uniq’teki şubesi devam ederken şimdi de Acıbadem’deki Akasya AVM’ye de açıldı. Zuhal Müzik’in dev müzik mağazasının içinde yer alan Tamirane bir alışveriş merkezinde olsa da özellikle terası çok ferah.

Menüde ise heyecan verici başlangıçlar, pizza, makarna, burger ve et yemekleri bulunuyor. İçi kıymalı pirinçli kızarmış toplardan oluşan İtalyan yemeği ancini, mücver, falafel oldukça başarılıydı. Rozbifli pide lezzetliydi. Arkadaşımın seçtiği mantarlı rizotto çok çok güzeldi. Yediğim Tamirane burger beni çok mutlu etti. Denediğimiz birkaç kokteyl de gayet iyi yapılmıştı.

Anadolu yakasında yaşayıp da Akasya’ya yolunuz düşüyorsa Tamirane yemek için iyi bir seçenek. Dahası, burada düzenli müzik akşamları, cazlı pazar kahvaltıları yapılıyor. Canlı müziğin revaçta olduğu bu dönemde Tamirane’de Zeynep Yılmazel, Önder Focan gibi isimler çıkıyor. Önümüzdeki Salı da sahnede Jehan Barbur olacak.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder