Uğur Alkapar Konser mevsimi
HABERİ PAYLAŞ

Konser mevsimi

Havalar pek ısınmasa da mayısta hâlâ nisanı yaşasak da Harbiye Açıkahava konserleri başlıyor. Her organizasyon şirketi farklı isimlerle karşımıza çıkıyor. 12 Mayıs’tan itibaren ‘N Kolay Harbiye Açıkhava Konserleri’ serisinde yıldızlar var. 12-13-14 Mayıs’ta üç konserle Tan Taşçı sahnede olacak. 15-22-26 Mayıs Teoman, 16 Mayıs Gripin/Sena Şener/Evdeki Saat, 17 Mayıs Yıldız Tilbe, 18 Mayıs Rubato Senfonik, 21 Mayıs Göksel ve 25 Mayıs Ajda Pekkan konserleri coşkuyla geçecek.

Konser mevsimi

BODRUM COŞTU

Şef Özlem Mekik, 19 yıllık markası Ziyade Fasıl’ı bu sezon ilk kez Bodrum’a taşıdı. Bodrum Yalıkavak’ta D Plaj’ın içerisinde hizmete giren Ziyade Fasıl bayram tatilinin ilk günü kapılarını açtı. Konuklar arasında Faik Öztürk-Safiye Soyman çifti, Erhan- Müge Yazıcıoğlu, Elif Güvendik ve Tarık Papuçcuoğlu gibi isimler vardı. Ziyade Fasıl ekibi misafirlerini coşturdu.

Haberin Devamı

Konser mevsimi

SANAT ZAMANI

‘Sanatçıdan koleksiyonere’ mottosuyla online müzayede platformu olarak yolculuğuna başlayan Brieflyart, 12 Mayıs’ta Beyoğlu, Gümüşsuyu’nda şehre yeni bir sanat alanı sunmak üzere kapılarını açıyor. Nilgün Yüksel’in küratörlüğünde Ali Atmaca, Bubi, Horasan, Hüsamettin Koçan, Meriç Hızal, Onay Akbaş, Şenol Yorozlu eserlerinden oluşan ‘Kültürel Aktarımlar’ sergisi, 30 Haziran’a kadar izlenebilecek.

Konser mevsimi

ÇEŞME’DEN HABERLER

OJO ALAÇATI BEACH CLUB

Bir dönemin vazgeçilmezleri, KafePi, Bronx Pi Sahne, Curcuna, Mürekkep gibi markaların yaratıcısı Engin Yaşar’ın yeni markaları Alaçatı’da sezona hazır. Ojo Alaçatı Beach Club, Rakish Alaçatı Restoran, Kloster Night Club ve Sabor Gastro, Uniq Alaçatı’da kapılarını açtı. Haftada 7 gün, gündüz gece eğlence sunan bu mekanlarda sezon 5 Eylül’e kadar devam edecek.

Ojo Alaçatı Beach’te giriş alanında yer alan butiklerden alışveriş yapabilir, kuaför veya berberden randevu alarak tatile gelirken yetiştiremediğiniz günlük rutin ve bakımlarınızı yaptırabilirsiniz. Air Yoga ve mat yogası derslerine katılabilir, denize karşı masajınızı yaptırabilirsiniz. Yemekler de ünlü şef Pınar Tür’e emanet.

Konser mevsimi

MUUP ALAÇATI

Haberin Devamı

Her sezon Alaçatı’da birkaç otel diğerlerinin önüne geçer, daha çok konuşulur. Bu sezon onlara Muup ekleniyor. Merkezi konumu ve konforlu konaklama imkanlarıyla dikkat çeken Muup’un şahane havuzu sayesinde de bazı günler denize gitmenize bile gerek kalmayabilir. Muup’un mutfağı Chef Dura’ya emanet. Ege mutfağının en güzel lezzetlerini burada tatmanız mümkün.

Konser mevsimi

NEW YORK AYAĞINIZA GELDİ

Geçen cumartesi Kanyon’daki Jolly Joker Pub’a New York- Brooklyn’den gelen Maya Azucena’yı dinlemeye gittik. O akşam galiba İstanbul’un en şanslı insanları bu mekanı dolduranlardı. Grammy ödülü alan bir albümde vokalleri ile yer alan Maya sahnede tam bir diva. Pop ve soul klasiklerinden girip, rap şarkılarına uğrayıp, birkaç da Türkçe şarkı söylüyor.

Eğer şehrin her sahnesinde söylenen aynı şarkılardan sıkıldıysanız ve biraz da İngilizce müziğe ilginiz varsa o kadar mutlu olacaksınız ki! Maya New York barlarındaki o sofistike eğlenceyi ayağınıza getiriyor. Sahnede bir dakika yerinde durmuyor. Ondan gözlerinizi alamıyorsunuz. Arkasında çalan orkestra ise tek kelimeyle mükemmel!

Haberin Devamı

Konser mevsimi

MUTLU YAŞLAR!

5 şarkılık yeni albümü için gerekli fonları bir kickstarter kampanyası ile toplayan Maya sahnede toplumsal olaylara da değinmeden yapamıyor. Çünkü aynı zamanda bir aktivist. Alicia Keys’den ‘I keep on falling’i bitirip James Brown’ın ‘This is a man’s world’üne geçerken dünyanın kadınlar ve siyahiler için hâlâ ne kadar adaletsiz bir yer olduğunu anlatıyor. Maya’nın geçen çarşamba doğum günüydü. Bu akşam JJ Pub sahnesinde kutlama var. Ne planınız varsa iptal edin ve bu muhteşem kadını kaçırmayın. Mutlu yaşlar Maya!

Yeni buluşma noktası

Bir döneme damga vuran, Balo Sokak’taki Jolly Joker Beyoğlu kapanalı çok oldu ama oradan dev bir marka çıktı. Jolly Joker şimdi Türkiye’ye yayılan şubeleriyle, farklı konseptlerdeki mekanlarıyla eğlence dünyasının nabzını tutuyor.

Geçtiğimiz günlerde Levent- Kanyon’da açılan Jolly Joker Pub’a gittim. Zuhal Müzik’in yeni mağazasıyla sırt sırta veren JJ Pub ön taraftaki bistro restoranı ve içerideki dev konser alanıyla birçok ihtiyaca cevap verecek şekilde tasarlanmış. Zuhal Müzik’e bakan geniş sahnesi, kırmızı kadife perdeler çekilince çok şık bir hal alıyor.

Yemekler ise süper özenli. Mac and cheese topları, fish and chips, atom karides, şahane pizalar ve taco’lardan tatma fırsatımız oldu. Ayrıca kokteylleri sürahi ile servis etmeleri pek güzel bir fikir. JJ Pub, Kanyon’da, Gina’nın hemen yanında.

Konser mevsimi

GALATAPORT'TA SUSHI

İstinye’deki Yada Sushi, İstanbul’un en iyi sushi yapan birkaç Uzakdoğu restoranından biridir. Bana sushi tavsiyesi sorulduğunda adını verdiğim yerlerden biridir. Özellikle cemiyetin ünlü isimlerinin de tercihidir Yada.

Gittiğimde mutlaka bir ünlü görürüm. Birçok marka gibi onlar da Galataport’ta bir şube açtı. Yada’nın artık vazgeçilmez klasikleri olan suşilerinin yanı sıra menüde Galataport’a özel dokunuşlar da yapılmış. Dekorasyon çok şık. Rahat ve enerji dolu. Keyifli bir teras var. Arada kaldığı için de hep gölge ve serin olacak belli ki.

Galataport şubesinin yemekleri de heyecan verici. Ebi Snow, Volcano Roll ve imza ürünleri Crispy Red Chicken damak zevkine önem verenler için harika bir seçenek. Ördekli salata, poke bowl da iyi. Mekan pazar sabahları brunch, perşembe ve cumartesi akşamları DJ performansı ile hareketleniyor.

Konser mevsimi

USTA ELLERDEN

Anadolu yakasında yeme içmeyle ilgili bambaşka bir dünya olduğunu hep söylüyorum. Ümraniye’deki Kalbur Et beni şaşırtmaya devam eden bu bölgenin başka bir sürprizi. Beklemediğiniz bir yerde beklemediğiniz bir lezzet.

Kalbur Et’in kurucusu Metin Akdemir sektördeki deneyimlerini 9 yıl önce kendi mekanını açarak bir üst seviyeye taşımış. Usta ellerden çıktığı belli olan mekan mimar eşi Merve Akdemir’in dokunuşlarıyla çok şık bir hal almış. Kalbur Et, eti ve diğer malzemeyi en iyi yerlerden tedarik ediyor. Bu artık iyi bir restoranın ilk şartı.

Gastronomi dünyamız çok geliştiği için bunu beceren çok restoranımız var. Kalbur Et’in başarısı ise yarattığı ambiyans. Zor bir lokasyonda olmasına rağmen restoran sürekli dolu. Üstelik pırıl pırıl, içinde aileler de gençler de olan bir kitle söz konusu.

Metin Bey’in kendi çevresiyle başlayıp memnun kalanların tavsiyeleriyle büyüttüğü bu kitle yemek yerken çok mutlu görünüyordu. Kalbur Et’in mezeleri taze malzemelerle yapıldığından lezzetli. Etler iyi seçilmiş, usta eller tarafından pişirilmiş bir şekilde geliyor. Size de keyfini çıkarmak kalıyor.

Konser mevsimi

KAHVEMİZ AMERİKA’DA

Dünyanın ilk kahve pişirme tekniği olan Türk kahvesinin tanıtımı için Turkish Coffee Lady Vakfı tarafından hazırlanan ‘Başlangıç: Anadolu’nun Türk Kahvesi Öyküleri’ belgeseli dünya turnesi kapsamında ‘Türk Mutfağı Haftası’nda Los Angeles ve San Diego’da gerçekleşecek etkinliklerle tanıtılacak. Ana sponsor Arzum Okka’nın destekleriyle hazırlanan belgesel ile Türk kahvesinin gastronomi değerinin ve tarihsel öneminin bilinirliğinin arttırılmasını hedefleniyor.

Konser mevsimi

ANNELER İÇİN
HAYDİ BRUNCH’A

Yarın Anneler Günü. Muhteşem Boğaz manzarası ile Conrad Istanbul Bosphorus, her şeyin en özelini hak eden annelerimiz için hazırladığı zengin brunch menüsü ile unutulmaz anlara ev sahipliği yapıyor.

Konser mevsimi

EN GÜZEL HEDİYE

70’i aşkın şubesinde uzman kadrolarıyla hizmet veren Neslim Güngen Güzellik Merkezleri’nden annenize kalıcı makyaj, kaş ve kirpik bakımı, cilt ve vücut bakımı, tırnak işlemleri armağan edebilirsiniz.

Konser mevsimi

 

Sıradaki haber yükleniyor...
holder