Uğur Alkapar Konu: Yeni normal
HABERİ PAYLAŞ

Konu: Yeni normal

Öyle görünüyor ki bir süre daha konumuz yeni normal olacak. 2.5 aylık süreçte evlerde aşırı sıkılanlar bir nehir misali sokaklara akarlar diye düşünüyordum ama pek öyle olmadı. Herkeste bir temkin görüyorum. Ama bir yandan da önü alınamaz bir merak ve arzu var doğrusu. En güldüğüm ise kendisi sürekli gezen ve dışarıda gördüğü insanları suçlayanlar. Sanki kendilerinin virüsü taşıma, yayma ihtimali yok! Ben doğrusu, artık eve misafir kabul etmeye başladım.

Pandemi döneminde sınıf atlayan aşçılığımın havasını atmam gerekiyor çünkü. Ufak ufak yemeklere de çıkıyorum, dışarıda sevdiklerimi görüyorum. Tabii o eski sarılmalar öpüşmeler, kulüplerde sırt sırta danslar kalmadı artık. Bu arada birçok marka da geri döndü , kepenkler kaldırıldı. Kapanış saatinin 22.00’den 24.00’e uzamasıyla da işletmeler daha bir rahatladı. İşte mekanlardan en son haberler.

Haberin Devamı

MORINI

Zorlu’daki Morini İstanbul, karantinada Gülşen’in online konserini vermesiyle gündeme gelmişti. Müdavimlerinin özlediği mekan bir hafta önce açıldı. Özellikle geniş terası şu günlerde çok popüler. Menüde yine Michelin yıldızlı Şef Michael White’ın yemekleri var. AVM koridoruna bakan taraftaki masalar yeni normal gereği azalmış. Siz oradan geçerken, karşılıklı süzüştüğünüz Morini kalabalığı da küçülmüş.

Konu: Yeni normal

VIENTO

Şimdi de Alaçatı’ya uzanıyoruz. Köyün en şık otellerinden Viento kapılarını açtı. ‘Hijyen ve Temizlik Manifestosu’ adında bir dizi kural yayımlamışlar. Viento zaten tertemiz, mis gibi bir oteldi. Daha ne kadar temiz olabilir diye düşünmüyor değilim. Ama tabii bu manifestoda üst düzey dezenfeksiyon kuralları var. Amaç müşterinin içini rahat ettirmek.

Konu: Yeni normal

SOTA

Viento Otel’in içindeki Sota, benim için çok önemli bir gastronomi noktasıdır. Deniz ürünleri konusunda çok iddialı olan Sota’da mevsiminde yetişmeyen hiçbir ürün ve konserve, kurutulmuş, dondurulmuş bir malzeme kullanılmıyor. O nedenle burada yediğiniz her şeyin inanılmaz bir tadı var. Menüde ıstakoz, langusta, karavida, istiridye, mavi yengeç, ıstakozlu sandviç ve kral yengeç bacağı gibi lezzetler öne çıkıyor.

Haberin Devamı

HAMMAM

Geçen yıl Alaçatı’da köyün en popüler mekânlarından biri olan, Serkan Koca’nın işlettiği Hammam 19 Haziran’da açılıyor. Hammam bu sezon müziğe olduğu kadar yemeğe de önem veriyor. Ege lezzetlerinin ağırlıklı olacağı mutfak çok konuşulacak. İşin eğlence kısmı da şartlara göre şekillenecek gibi görünüyor.

Konu: Yeni normal

FORA GLAMPING

Bu yaz herkes ya tekne ya karavanda tatil yapmak istiyor ya, Cunda’daki Fora Glamping işte size o karavan keyfini lüks bir biçimde sunuyor. Glamping, lüks içinde kamp yapmak demek. Üstelik kendi sahili ve çok iyi bir restoranı da var. Hem doğanın içindesiniz, Cunda’nın müthiş havasını soluyorsunuz, hem de rahat ve lüks bir ortamda konaklıyorsunuz. Doğaya dönüşün revaçta olduğu bu günlerde açıkçası duyduğum en iyi tatil seçeneklerinden biri.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder