Uğur Alkapar Koronaya karşı VIP önlem
HABERİ PAYLAŞ

Koronaya karşı VIP önlem

Pandemi sonrası seyahat yasağı kalkar kalkmaz birçok kişi Bodrum ve Çeşme’ye akın etti. Uçak malum nedenlerden dolayı en az tercih edilen seçenek oldu. Kendi aracıyla gitmek istemeyenler için ise en iyi alternatif şoförlü VIP araçlardı. Amerika’da 32 yıl boyunca havalimanı ve ulaşım transfer hizmeti veren 2015’ten bu yana da Türkiye’de yolcularını ağırlayan GM Global Turizm’in Genel Müdürü Gülruh Gülten’e bu konuyu detaylarıyla sordum. Tabii ki ilk akla gelen konu hijyen. Araçlar sürekli dezenfekte ediliyor ve sağlık taramasından geçen şoförlere eğitim de veriliyormuş.

Haberin Devamı

Sağlık Bakanlığı’ndan onaylı sertifikaları da mevcutmuş. Yolcuların da ateşleri ölçülüyormuş. Araçlarda klima, TV, DVD oynatıcı, buzdolabının yanı sıra internet bağlantısı bulunuyor. Koltuklar yatağa dönüşebiliyor. Fiyatlar da tek başınıza seyahat etmediğiniz sürece, yolcu sayısına bölündüğünde rakamlar biraz daha makul hale geliyor. İstanbul çıkışlı yolculukların fiyatları şöyle: İzmir 1.200, Çeşme 1.500, Bodrum 2.500 TL, Antalya 3.000 TL. Bunlara otoyol ve vapur ücretleri ekleniyor.

Koronaya karşı VIP önlem

Müşteriler ise genelde iş insanları, sosyeteden isimler. Beyaz yakalılar da gruplar halinde ilgi gösteriyor. Ben birkaç gün önce ilk uçak deneyimimi yaşadım ve çift maske artı siperlik gibi önlemlerle 40 dakikalık bir yolculuk yaptım. Ama uzunca bir süre uçağa binmekten çekinecek çok tanıdığım var. Artık onlar da ya kesenin ağzını açacaklar ya da bu yaz tatili unutacaklar.

RADARIMIZA GİRDİ

Mekan danışmanı Didem Özgen bu yaz Yalıkavak’taki Ali-Erkan Ünal’ın sahibi olduğu Moon Beach’te. O gittiğinden beri nedense Instagram’da Moon Beach paylaşan ünlü sayısı da arttı. Zaten bir Bodrum klasiği olan otel ve plaj iyice hepimizin radarına girdi.

Sadece ünlüler değil, belli ki giden herkes rahat ediyor, keyifleniyor, buradan çıkmak istemiyor. Odaların düzenli dezenfekte edildiği, plajında sosyal mesafe kurallarına sıkı sıkı uyulduğu tesis bu yazın öne çıkan noktalarından oldu. Yeni açtıkları ‘Lunetta’ adlı restoranda da Türk ve dünya mutfağının en güzel örneklerini tadabilirsiniz.

Haberin Devamı

Koronaya karşı VIP önlem

ÖZLENEN DAPHNIS

İstanbul’a Lokanta 1741 ve Galata Georges Otel’in terasındaki 24 gibi iki önemli gastronomi noktası kazandıran Osman Yitgin, yazları Bodrum’da geçiriyor. Herkesin yolunun mutlaka en az bir kere düştüğü, bir anısı olduğu, Gölköy’deki Daphnis Otel’in de sahibi kendisi.

Bu sezon çeşitli önlemlerle 13 Haziran’da kapılarını açtı otel. Daphnis’i neden seviyoruz? Çünkü ev gibi, çünkü sıcak, çünkü Bodrum keşmekeşinde bir vaha. Instagram’daki açılış duyuruları da çok şeker: “Özlediğimiz bahçe, bol güneş biraz mesafe ama olmazsa olmazımız Gölköy denizi. Biz bize, hep birlikte katılan herkes ile yazı karşılıyoruz.”

GURURLA BİZDEN

En başarılı zincir restoranlardan biri olan Big Chefs bana tüm şubeleriyle her zaman ferah gelmişti. Masa ve sandalyeleri büyükçe, tavanları yüksektir hep. Pandemi sonrası bu detay daha da önemli hale geldi tabii. Geçen hafta Bahçeşehir Gölet şubesini ziyaret ettiğim Big Chefs bana bu anlamda çok keyifli geldi. Kendimi güvende hissettim. Dahası yaz menüsü için yaptıkları çalışma beni çok cezbetti.

Haberin Devamı

Moda dergisi gibi müthiş bir menü kitabı hazırlamışlar. Kitapçık diyemiyorum, çünkü kocaman bir kitap. İnanılmaz renkli çekimlerin yer aldığı bu kitapta Türkiye’nin önde gelen 23 markasının ürünleri kullanılmış. Bu yüzden de menünün adı ‘Gururla Bizden’. Profesyonel modellerle yapılan fotoğraf çekimlerinde bu 23 markanın kıyafetleri, ayakkabıları, ürünleri ön plana çıkıyor. E tabii bir de yemekler.

Koronaya karşı VIP önlem

Big Chefs’in yemeklerinde kullanılan malzemeler ‘Toprağın Kadınlarından Sofralara’ projesi kapsamında, yerel kadın üreticilerden temin ediliyor. Burada yemek için bir sebep daha. Her şey mevsiminde ve doğal. Bu yüzden her yemeğin lezzeti yerinde. Yurt içinde ve yurt dışında 64 şubesi bulunan bir marka için muazzam bir tedarik zinciri kurulmuş durumda.

Bu sayede her şubede aynı standardı yakalamak mümkün oluyormuş. Big Chefs’in vazgeçemediğim çıtır mantısına artık kokoreci de ekliyorum. Uzakdoğu mutfağının vazgeçilmezi ‘bun’ denilen beyaz ekmekler içindeki kokoreç, köfte, şiş çok iyi bir buluş. Yemeğin sonundaki limonlu pastadan da bahsetmesem olmaz. Yaz günlerine çok uygun bir tatlı. Uzun lafın kısası, Big Chefs’in yeni menüsünden mutlaka seveceğiniz bir şeyler bulabilirsiniz.

ANTEP MUTFAĞI

Demet Akalın’ın adıyla gündeme gelen, eşi Okan Kurt’un ailesine ait olan Beykoz-Küçüksu’daki Hirahan bu sebepten ötürü çok konuşuldu. Ama Antep mutfağı sunan bu restoranın yemekleri bu haberlerin gölgesinde kaldı. Doğrusu biraz haksızlık oldu.

Buranın konsept ve menü danışmanlığını gastronomi dünyasının en önemli şeflerinden Özlem Mekik yaptı. Açılış öncesinde aylar süren araştırma ve hazırlık döneminin ardından yemekler bir bir seçildi, defalarca denemeler yapıldı. Gördüğüm kadarıyla da ortaya hem ferah ve şık bir mekan hem de dillere destan bir menü çıkmış. Yöresel Antep mutfağı deyince artık akla sanırım burası gelecek.

ZİYADE GERİ DÖNDÜ

Özlem Mekik demişken, hanımefendinin sahibi olduğu, Hilton Kozyatağı’ndaki Ziyade Fasıl, uzun bir aradan sonra tekrar açıldı. 2004 yılından beri İstanbul’u eğlendiren ve doyuran Ziyade Fasıl bugünkü modern meyhanelerin de atası aslında.

Koronaya karşı VIP önlem

Ziyade’nin lezzetli ve kaliteli mezeleri kadar eğlencesi de meşhurdu. Türlü şovlarla konuklar masaların üzerine kadar çıkıp oynardı. Bakalım yeni normalde durumlar nasıl olacak? Mekanın, otel içinde olmanın avantajını sonuna kadar kullanacağı muhakkak.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder