Uğur Alkapar Küçük çaplı maceralar
HABERİ PAYLAŞ

Küçük çaplı maceralar

Oğuzhan Koç yemek yediği mekanın kapısında habercilerin olduğunu duyunca otopark kapısından kaçmaya çalışmış. Bu arada aracı apartmanın kolonuna çarpmış falan. Gereksiz hareketler. Derdi de Demet Özdemir ile ayrılığı hakkında sorulardan kaçmakmış. Muhabirler kimsenin kafasına silah dayamıyor. Birçok ünlü “İyi akşamlar” deyip aracına biniyor, ağzını açmıyor. Böyle bir yol varken küçük çaplı maceralara ne gerek var? Sanki ilk ayrılan ünlüler bunlar.

KAFAYI TAKTIM

Kafayı bir konuya taktım. Hesaplıyorum, topluyorum, çarpıyorum sonuca ulaşamıyorum. Serdar Ortaç “Borçlarım bitti, oh rahatladım” dedi biliyorsunuz. Sadece 2 ay önce 10 milyon TL bankalara, 600 bin TL eski eşi Chloe’ye ödemesi gereken bir miktar olduğu söyleniyordu. Şimdi doğruya doğru, adam 2 aydır sahnelerde. Bakın cömert bir hesaplama yapalım. 8 haftada 16 konser vermiş olsun.

Haberin Devamı

Hepsinden 200 bin TL alsa 3 milyon 200 bin yapar. Yılbaşı konserinden de 350 bin TL aldığı söylendi. 3 buçuk milyonu biraz geçer. Geriye kalan 7 milyon TL nereden geldi çok merak ediyorum. Gayrimenkul mü sattı, bitcoin’den mi kazandı acaba? Bir ihtimal daha var, o da kumar mı dersin? Bu kez kazanmış olabilir mi Serdar Ortaç? Neyse, sonuçta bir şekilde borcu bitmiş. Geçmiş olsun.

İYİ GELİYOR

Kalben ‘Eski Dünyanın Yangını’ adlı yeni albümünü ve kitabını aynı gün çıkardı. Kitabı okumak için sabırsızlanıyorum ama albümü dinledim. Açılış şarkısı ‘Karasinek Senfonisi’, Rus besteci Rimsky-Korsakov’un meşhur klasik müzik parçası ‘Yaban Arısının Uçuşu’nu anımsattı. Alternatif müziğin iyi örneklerinden biri olan albümdeki düzenlemeler kaliteli ve özenli. Kalben albüm boyunca belli bir çizgide ilerleyen bu ‘sound’u şahane bir şekilde sahiplenip sözlerini bu müziklerin etrafına ilmek ilmek dokumuş adeta.

Hayatı kadın perspektifinden hikayelerle bize sunan bu albümün en can alıcı şarkısı ise bana göre ‘Bi’Şeyler’. ‘Kaybolmuş’a çekilen klip de siyah beyaz olmasına rağmen içinde farklı renkler barındırıyor. Dramatik bir görsel şölen olan klibi Dilan Bozyel çekmiş. Kalben’in yeni albümü ‘Eski Dünyanın Yangını’ zaman zaman hüzünlendirse, bazen yaşadığımız dünyaya karşı bir isyan hissini ateşlese de bünyeye çok iyi geliyor.

Haberin Devamı

ÜÇ FARKLI ZAMAN

Mor ve Ötesi yeni albümü ‘Sirenler’i yarın gece, perşembe cumaya bağlanırken yayınlayacak. 11 şarkıdan oluşan albüm 52 dakika uzunluğunda, üç bölümden oluşuyor. Üçer şarkı yer alan üç bölümden oluşan ‘Sirenler’ bizde pek az örneği bulunan konsept albümlerden. Üç bölüm üç farklı zaman ve duygu durumuna işaret ediyor. Fotoğrafları da en sevdiğim fotoğrafçılardan Emre Ünal çekmiş. Merakla bekliyoruz.

Küçük çaplı maceralar

KÜÇÜK ŞEF

‘Küçük Şef’ anlamına gelen Le Petite Chef, teknoloji ve yemek zevkini bir araya getiren ilginç bir konsept. Masaya oturuyorsunuz ve tepedeki projektörlerle tabağınıza görüntüler yansıyor. Video mapping teknolojisiyle oluşturulan bu görüntülerde küçük bir şef var ve tabağınıza gelecek yemeği anlatıyor. Animasyonlar eşliğinde izliyorsunuz. Sonra gerçek garsonlar yemeği getiriyor ve afiyetle yiyorsunuz.

Bu konsepti daha önce Okan Bayülgen kendi mekanı Dada’ya getirmişti. Şimdi de Dolapdere’deki Sheraton İstanbul City Center adlı otelde. Menüde karides bisque çorbası, caprese salata, Shitake mantar dolgulu tavuk göğsü, ızgara dana fileto ve badem tuile eşliğinde servis edilecek Creme Brulee var.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder