Uğur Alkapar Louis Vuitton'un seçimi
HABERİ PAYLAŞ

Louis Vuitton'un seçimi

Fransız moda devi Louis Vuitton’un, 1998’den beri dünyanın popüler şehirleri için hazırladığı kent rehberleri var. Hem kitapçık halinde basılıyor, hem de telefon uygulaması olarak kullanılıyor.

Chicago, Hong Kong, Lizbon, Londra, Los Angeles, Mexico City, Miami, Milano gibi şehirlerin yanısıra, 2014’ten beri İstanbul’un da bir ‘Louis Vuitton City Guide’ı var. Genellikle şık, kaliteli, özel ve otantik mekanların yer aldığı bu rehberde yer almak bir ayrıcalık.

Jupiter Group’un Nişantaşı’ndaki İtalyan restoranı Galvin, açılışının üzerinden henüz bir sene geçmemiş olmasına rağmen bu rehbere girdi. Tayfun Topal’ın “Ustalık eserim” dediği Galvin, şef Asım Yıldız’ın liderliğindeki başarılı mutfağıyla da dikkat çekiyor.

Haberin Devamı

Rehberde Galvin için şu sözler yer alıyor: “İstanbul’da birçok İtalyan restoranı var ama şehirdeki tüm önemli isimlerin görmek istediği yer Galvin. Galvin, klasik İtalyan yemeklerini gösterişli bir şekilde sunuyor. Tabaklarınıza şef ve garson kılığındaki şarkıcıların söylediği ‘Funicula Funicula’ eşlik ediyor.”

MAHALLE MEKANI

Kabataş’taki Setup, Cihangir ve çevresinde yaşayanların mahalle mekanı haline geldi. Ama artık ününü duyanlar da başka semtlerden buraya akmaya başladı. Restoran geçtiğimiz günlerde elden geçti.

Barın yeri değişti, oturma alanı büyüdü. En keyifli yer ise hâlâ yolun karşısındaki kısmı. Bu kurtarılmış bölge, denize karşı uzun sohbetlere ev sahipliği yapıyor. Son gittiğimden beri menüye de yeni güzel şeyler eklenmiş.

Mesela son günlerin ‘bowl’ modasına uygun olarak menüde yerini alan bowl’lara levreklisi eklenmiş. Balıklı taco, artık vişneli olan o şahane pazı sarması, kuru cacıkla servis edilen glütensiz mücver, iri taneli steak tartar ve krem brüle masadaki herkesi mutlu etti.

Ama burada zaten mutlu olmak için fazla bir şeye ihtiyacınız yok. Ortam huzurlu, deniz havası esintili, çevrenizdeki insanlar medeni. Yemek de güzel olunca keyif katlanarak uzuyor. Personelin ilgisi, tatlılığı da büyük bir artı tabii. Setup ‘mahallenin buluşma noktası’ konseptinden bir ‘şehir efsanesi’ olma yolunda hızla ilerliyor.

Haberin Devamı

KADER, KISMET, KADDEH

Kışın çok niyetlenip gidemediğim Fulya’daki Kaddeh meyhanesi, bu yaz Kuruçeşme’deki Sortie’ye taşındı. Bu kez gitmeyi başardım. Sıcak bir yaz akşamında deniz kenarındaki Kaddeh, güzel havasıyla geceyi güzelleştirdi.

Kışlık mekanda çalgı, çengi, dansöz, masaların üzerine çıkıp oynamalar falan vardı. Burası daha sakin. Uzun süredir görüşemediğiniz sevdiğiniz dostlarla saatler geçirebilirsiniz.

Biz öyle yaptık ve gece saat 01.00’da anca kalkabildik masadan. Ertesi gün iş olmasa sabaha kadar oturursunuz, o kadar keyifli. Yemekler Türkiye’yi, İspanya’da orijinal yapımını öğrenerek 1960’lı yıllarda ‘levrek marin’ ile tanıştıran ünlü şef Hüseyin Özbay’ın elinden çıkma.

Hüseyin Özbay zamanında Türkiye’ye gelen Prens Charles’ın “Benimle gel sarayın baş aşçısı ol” tekli􀅆ni reddetmiş. Valla Harry ve William’ın çocukları şu an mantı, içli köfte falan yiyor olabilirlerdi. Her şey kader kısmet.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder