Uğur Alkapar Mekanlar taşınıyor
HABERİ PAYLAŞ

Mekanlar taşınıyor

Yeme içme sektörünün yüzü son bir yıldır gülmedi. Ama herkes bu yazdan umutlu. Hem aşılanan kişi sayısının artması hem de artık her şeye rağmen mekanların açılması gerektiği hissi mekancıları umutlandırıyor. İstanbul mekanları arasında Çeşme ve Bodrum’a taşınma planları yapanlar var. Şimdiden hazırlıklara başladılar. Umarım hem virüsle savaşta yol kat etmiş hem de eski günlere bir nebze de dönmüş oluruz bu yaz.

BODRUM’DA SPOR

Hazır yazdan konu açılmışken. Bodrum’dan bahsedelim. Bodrum, bu yıl 23-24-25 Nisan tarihlerinde ‘Triatlon Yarışı’na ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. ‘Rekabetin cinsiyeti mi olur?’ sloganıyla bu yıl ilk kez ‘Man&Woman Challenge’ adıyla düzenlenen organizasyona hem kadın hem erkek sporcular katılacak. Muğla Valiliği, Bodrum Belediyesi, Türkiye Triatlon Federasyonu tarafından düzenlenen organizasyonda LİMAK Enerji bünyesindeki Yeniköy Kemerköy Santralleri, Bitci, Çağdaş Holding gibi sponsorlar yer alıyor.

Haberin Devamı

RAMAZAN PAKETİ

Genç girişimci Mert Tutak’ın yönetimindeki Karkas Çiftliği, et konusunda kaliteyi bozmadan markalaşmanın mümkün olduğunu gösteren harika ürünlere sahip. Yeme içme dünyasında kısa sürede gözdeler arasına giren çiftlik ramazan için pek güzel paketler hazırlamış. Hepsi de kendi çiftliklerinde ürettikleri yüzde 100 yerli, doğal ve açık besi etlerinden oluşuyor.

KORONAYA RAĞMEN

Çok popüler hale gelen eve servis kalori hesaplı yemek paketleri markalarından biri Gurme Pack. Bu Ramazan ‘Bir Sofra da Sen Kur’ adlı şahane bir kampanyaya imza atıyorlar. Biliyorsunuz koronavirüs nedeniyle bu ramazan iftar çadırları kurulmayacak. Yemekler İhtiyaç sahiplerinin evlerine ulaştırılacak. Bu hayır işine katkıda bulunmak isteyenler 28 TL’lik fitre bedelini ödeyerek iftar menülerine sponsor olabilecek. Gurme Pack de her iftar menüsüne 6 çeşit arasından seçmeli bir sahur paketi hediye ediyor. Ramazanlar yardımlaşmanın, hayır işlerinin en yoğun olduğu dönemlerdir. Koronanın bu birlik ruhunu bozmasına izin vermeyelim, değil mi?

ALTIN SABUN

Doğal ve organik ürünlerin bir yaşam tarzı haline geldiği bu dönemde Dionesse’in web sitesinde tarhana ve kuru kayısıdan aroma terapi yağlarına kadar her şey satılıyor. Ama benim esas ilgimi çeken altınlı sabun oldu! Biliyorsunuz altının yenilebildiğini Nusret’in etlerine sürdüğü altın tozuyla öğrendik. Aynı zamanda sabunu da varmış. 24 ayar kozmetik altın yaprakları ve partikülleri içeren bu sabun anti aging, kırışıklık giderme, cilt aydınlatma için kullanılıyormuş. Fiyatı da 239 lira. Bir sabuna ödenebilecek en yüksek para sanırım!

Haberin Devamı

EVİNİZİ GÖZETLEYİN

Daha önceki yazılarımda anlatmıştım. Evimde Amazon’un dijital asistanı var. Işıkları, kapı kilidini, müziği, sesi, hatta robot süpürgeyi onun üzerinden sesle kontrol ettiğimi söylemiştim. Bu akıllı ev işlerine girdiğimden beri gücümün yettiği her şeyi alıyorum. Bir aydır evde köpek var. 10 dakika bile yalnız bırakınca deliriyor. Komşuya bile gidemiyorum. Ben yokken evi gözetlemek için bir kamera almak istedim.

İnternette tüm yorumlar Yale markasını işaret ediyordu. Neyse efendim artık bizim Tommy’yi ev dışından da gözetleyebiliyorum. Dahası, ben evde yokken bile kapıya gelenlerle evdeymişim gibi konuşabiliyorum! Sağa sola, yukarı aşağı dönebildiği için cep telefonu üzerinden görüş açısını da ayarlamak mümkün. İnternete bağlı olduğu için her yerden izleyebiliyorum. Bizimki, ilk birkaç dakika sinirleniyor. Sonra üzülüyor, ardından da beni unutuyor ve sıkılmaya başlıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder