Uğur Alkapar Minik konsey
HABERİ PAYLAŞ

Minik konsey

Bu hafta konseyde konuğum, bu sayfanın yarınki sahibi, gazetemiz köşe yazarlarından, magazin duayeni Bekir Saçar.

FANTASTİK BİR HİKAYE

Gündeş’in boşanma davası açtığı Reza Zarrab’ın karısını Hadise ile aldattığı, buna da Zarrab’ın falcısının şahit olduğu iddialarıyla herkes şok oldu. Hadise haberleri yalanlayarak dava açacağını duyurdu.

Minik konsey

ALKAPAR: Öldü dediği babasının mezarı başında dua eden Ebru Gündeş’ten, ülkenin gündemine bomba gibi bir boşanma davası düşüren Ebru Gündeş’e uzanan doludizgin bir macera bu. Nereden nereye! Gündeş’in sessizliğinin ne anlama geldiği, Hadise’nin öfke dolu inkar açıklaması ve olaya karışan falcı detayı. Amerika- Türkiye arası heyecan dolu bir hikaye. Bence fantastik bir şeye şahit oluyoruz. Bize düşen çekirdek çıtlayarak izlemek.

Haberin Devamı

SAÇAR: Ateş olmayan yerden duman çıkmaz. Ünlüler her zaman haklarında yapılan haberleri yalanlamaya kodlanmıştır. Gerçekler ortaya çıkınca ya kendilerini aklamaya çalışır ya da ortadan kaybolurlar. Ünlülerin en özel sırlarını da şoförleri, ev hizmetlileri, aşçıları, bekçileri, manikürcüleri, kuaförleri, falcıları ve aile üyeleri basına sızdırır. Sosyeteden çok ünlü ve güzel genç bir kız, annesinin gizli ilişkisini bana ihbar etmişti mesela. Ben de fotoğrafını çekip haberi patlatmıştım.

‘MARTILAR’ BİR NUMARA

Edis ‘Martılar’ şarkısıyla beş dijital platformda birden bir numara oldu. Spotify’in dünya viral listesine de dokuz numaradan girdi. Martılar dans challenge’ına da tüm dünyadan videolar geldi.

ALKAPAR: Ben günah çıkarmak istiyorum. Bu şarkı için ilk başta mırın kırın etmiştim. Ama sonra bir baktım günde 10 kez dinliyorum. Dahası köpeğim Tommy bile şarkı başlar başlamaz dikkat kesiliyor, uyuyorsa uyanıyor. Artık ‘Martılar’ı açıp beraber dans ediyoruz. Biz de bir ikili olarak challenge’a bir video yollasak mı?

SAÇAR: 2015’te çıkardığım dergideki köşende sevgili Uğur, sen Edis’i yazmıştın. “Kim bu çocuk” dediğimde “Çok yetenekli harika bir müzisyen. Geleceğin starı olacak, bekle ve gör” yanıtını vermiştin. Söylediklerin aynen çıktı. Kaprissiz, beyefendi, mütevazı ve ahlaklı olduğu için başarılı Edis. ‘Martılar’ da R&B ile Latin müziğini bir potada eritmiş. Sözleri de müziği de harika, çok beğendim. Edis’in bu şarkısı yazın plajlarda, gece kulüplerinde de bir numara olacak.

Haberin Devamı

BU NASIL ÇALIŞMAK?

Boran Kuzum, Yiğit Kirazcı, Pınar Deniz, Zeynep Tokuş ve Seda Türkmen ‘Aşkım Kıyamet’ filminin çekimleri için Fethiye Ölüdeniz’de. Set sonrası plaja koşan oyuncular deniz ve güneşin de tadını çıkarıyor.

ALKAPAR: O kadar sinir oluyorum ki. Bir kere kızlar güzel, adamlar hoş. Plajlarda pozlar veriliyor. Yogalar yapılıyor. Gülüyor eğleniliyor. Wellness kampına mı gittiniz çalışmaya mı? Akşamları da ateş yakıp etrafında toplanıp gitar çalıp şarkı falan söylüyorlardır. İnşallah sonraki işiniz bir Gülseren Budayıcıoğlu dramı olur da sette ağlamaktan bitap olursunuz. Amin.

SAÇAR: Set bahane tatil şahane. Film seti için pandemi kurallarına uygun tüm izinler alınmış, ortam sağlanmış. Üstelik çekimler dünyanın en gözde tatil beldesi Fethiye’de. Uzun süre evine kapanıp kalmış, sıkıntıdan patlayan bu insanlar için bulunmaz bir fırsat. Benim onlara söyleyecek sözüm şu: Aman sosyal mesafe ve pandemi kurallarına dikkat edin, bulunduğunuz coğrafyanın da tadını en güzel şekilde çıkarın. Sefanız olsun.

Haberin Devamı

Minik konsey

HAYAT DEVAM EDİYOR

KAŞ’TA DURU BİR OTEL

Koronadan kurtulduğumuzda, mekanlar açıldığında Kaş’ta olmak istiyorum. Hem havası, denizini özledim hem de geceleri bir mekandan diğerine koşmayı. Kalacak yer ise şimdiden belli: duruPduru Otel! Adını yöresel konuşma şekline ithafen alan otel Kaş’ın merkezinde doğayla iç içe bir atmosfer sunuyor. Yeşillikler içinde kocaman bir bahçesi var. Şahane bir restoranı, bahçesinde bistrosu mevcut. Hem de geceleri gezdikten sonra pıt diye odanızdasınız. duruPduru, balkonlu, ekonomik, standart ve apart oda seçenekleriyle Kaş müdavimlerinin özledikleri tatili keyifle yaşamalarına olanak tanıyor.

ESKİ TADINDA

Paket servisin renkli dünyası beni çok cezbediyor! Derdiniz kimyasal madde içermeyen, katkısız ve güvenilir gıdaya erişim ise Eski Tadında’yı denemelisiniz. Ürünleri eski zamanlardaki şekilde yetiştirdikleri için bu adı almışlar. Sunduğu güvenilir ürünleriyle gıda e-ticaretinde faaliyetlerini sürdüren marka düşük şekerli yerli mısır, yerli kuşkonmaz ve yerli zencefil gibi ürünleriyle öne çıkıyor. İstanbul içinde soğuk taşıma araçlarıyla, aynı gün içinde teslimat gerçekleştiriliyor

KUYMAK ADAM

Bazıları kuymak bazıları muhlama ya da mıhlama diyor. Ama ismi ne olursa olsun bu Karadeniz yemeğinin lezzeti, iyi yapıldığında değişmiyor. Ben çok severim ancak başına geçip yapmayı hiç düşünmemiştim. Üsküdar’daki Temel Reis adlı restoranıyla ünlü Serhat Kasap, nam-ı diğer Kuymak Adam içinde ihtiyacınız olan miktarlarda tereyağı, kavrulmuş mısır unu ve Kolot peyniri olan bir paket yapmış. Buna sadece biraz su ekliyorsunuz. Çok iyi fikir! Bu arada Temel Reis’te başka Karadeniz lezzetleri de mevcut. Evinize kadar pişmemiş Akçaabat köftesi, Karadeniz baklavası ve yediğiniz en güzel sütlacı gönderiyorlar.

BOĞAZ’DA KEŞİF

Kendi tasarladığı özel motosikletiyle su üzerinde gidebilen dünyadaki tek isim olan Robbie Maddison, Algida Big Bold’un reklam çekimleri ve bu yaz İstanbul’da gerçekleştireceği kıtalararası performansın keşif çalışmaları için Türkiye’ye geldi. Bir hafta boyunca İstanbul’da kalıp Boğaz’ın farklı noktalarını inceleyen Maddison “Motivasyonum her zaman yapılmayanı yapmak, kurallar ile kendimi sınırlamadan özgürce potansiyelimi ortaya çıkarmak oldu” diye konuştu.

YAŞ SADECE BİR RAKAM

En çok alışveriş yapılan birkaç giyim markasından biri olan DeFacto’nun yeni koleksiyonu Cool beni çok cezbetti. Kampanya fotoğraflarına o kadar çok baktım ki kendimi genç sanmaya başladım. Parçalar hem çok rahat hem çok renkli hem de çok “cool”. Tanıtımında her ne kadar “Yeni koleksiyonda genç kızlar ve erkekler çok farklı stillerde kendilerini ifade edebilecekler” dense de bence genç olmasanız bile kendinize uygun bir şey bulmanız mümkün. Ne demişler, yaş sadece bir rakamdan ibarettir.

İZMİR’DEN KOKOREÇ

Kokoreç denince akla İzmir gelir malum. İzmir’in en iyi kokoreççilerinden biri de Baki Usta. Bir süredir kendisinden sipariş veriyorum ve hiç pişman olmuyorum. 1982’den beri bu işi yapan Baki Usta artık işleri oğlu Volkan Çolak ile yürütüyor. Baba oğul ürünlerini merada rahatça beslenen kekikten naneye kadar her çeşit bitkiyi yiyen hayvanlardan elde ediyor. Tüm işlemler ise kendi üretim tesislerinde gerçekleşiyor. Kokoreççi Baki Usta’nın mis kokan ürünlerini kendi web sitesinden sipariş edebilirsiniz.

Minik konsey

Sıradaki haber yükleniyor...
holder