Uğur Alkapar Minik Konsey
HABERİ PAYLAŞ

Minik Konsey

Bu hafta konseyde magazin değil mekanlar var. Mekan, marka ve proje danışmanı Didem Özgen ile yeme içme ve ağırlama sektörünün durumu hakkında biraz spekülasyon yaptık.

Minik Konsey

EN ERKEN HAZİRAN

Restoran ve kafeler 17 Mayıs'ta bitecek kapanmadan sonra açılacak mı? Yazın sezon nasıl geçecek?

ALKAPAR: Dediğim gibi spekülasyon yapıyoruz ama bu kapanmanın amacı zaten normale dönmek. Rakamlar düşünce tabii ki açılacaklar ve ben 19.00, 22.00 değil direkt geceyarısına kadar izinle açılacaklarını düşünüyorum. Bu yaz kimse içeri girmeyecek. Ancak geçen seneki gibi tedbirler elden bırakılırsa yine kapanırız. Bu kez aşı şansımız var ama yine de emin olamıyorum.

Haberin Devamı

DİDEM: Valla piyasada konuşulan şu ki restoran ve kafeleri 1 Haziran’dan önce açmayacaklar. Her türlü sosyal temas alanları açıkken hep en sona restoranlar kalıyor. Ege ve Akdeniz geçen yaz olduğu gibi sezonu rahat geçirecek ve işletmeler para kazanabilecek. Şu an aşılamada sadece turizm belgeli restoran ve otellerin personeli öncelikli. Bunun kapsamını genişletip tüm yiyecek içecek işletmelerinin çalışanlarına aşı yaparlarsa çok daha sağlıklı bir yaz geçirebiliriz.

Minik Konsey

KULÜPLER KARA DELİK

Kulüpler ne zaman açılır?

ALKAPAR: Çıkmaz ayın son çarşambası. Kulüp deyince insanların üst üste eğlendiği yerler akla geldiğinden pandemi çok hafiflese bile en son izin buralara çıkar. Kulüplerin açılması için koronayı unuttuğumuz bir seviyeye gelmemiz gerekecek. Her şey yolunda giderse bile ben 2022 sonundan önce öyle bir ihtimal görmüyorum. Ortamı kulübe çeviren restoranlarla eğlenceye devam edilecek.

DİDEM: Valla ne yalan söyleyeyim kulüpler için olay büyük bir kara delik. Yurtdışı örneklerine bakarsak vaka sayıları yok denecek kadar aza, hatta tekli rakamlara indiğinde açılıyor gece kulüpleri. Amerika’yı ayrı tutuyorum orada her eyalet başka bir dünya. Zaten o ülkenin matematiğini çözen olduysa bize de anlatsın.

Minik Konsey

PAKET SERVİS NESLİ

Pandemi bittiğinde sektör nasıl değişmiş olacak?

ALKAPAR: Eski işletmelerden sadece arkasında paralı bir yatırımcısı olan ya da büyük şirket gruplarının mekanları hayatına devam edebilecek. Zaten küçüklerin çoğu battı. Şu an yeni açılan mekanlar olabilir ama bu yanıltmasın, onların planları uzun süredir yapıldığından iptal edilemedi. Ama bundan sonra yeni girişim sayısının da çok azalacağını düşünüyorum çünkü sektöre güven kalmadı.

Haberin Devamı

DİDEM: Sektörün yüzde 50’si batmış olacak. Resmi verilere dayanarak söylüyorum. İlk başta sadece bu işi para için bilgisizce yapanların eleneceğini düşünüyordum ancak çok iyi işletmeler de dayanamadı. Yeme alışkanlıkları dünya genelinde değişti. Sağlık ön plana çıktı. İnsanların beklentileri açık havada sağlıklı yemek üzerine kurulu olacak. ‘Generation D’ yani D neslinin yaratılışına da şahit olduğumuz konuşuluyor. D de ‘delivery’nin yani paket servis’in D’si!

Minik Konsey

SEYAHAT

Yeni yerler görmek, gezmek, keşfetmek, yeni tatlar denemek ve gittiğim yerlerin kültürlerini öğrenmek benim her zaman ilgimi çekmiştir. Seyahatlerimde spor yaparım, açık havada yürüyüşlere çıkarım. Müzeleri gezerim. Gittiğim yerlerin mutfakları da çok ilgimi çeker. Kendi mutfağımda bu mutfaklara özgü lezzetleri yapmaya çalışırım.

Haberin Devamı

ONLINE KASAP

Bir yıl önceki kapanmada nasıl her şeyi online sipariş vermeye alışmıştık değil mi? İşte o günler geri döndü. Başlıkta herhangi bir kasaptan değil, onlinekasap.com’dan bahsediyorum. Yıllardır et işinde olan Selahattin Düzgün’ün kurduğu sipariş sitesi şimdilik sadece İstanbul içine hizmet veriyor. Bu arada sadece et ve et ürünleri değil, meze, zeytin peynir gibi kahvaltılıklar da satıyorlar.

Ben denediğim bazı ürünler hakkındaki fikirlerimi paylaşmak istiyorum. Köfte, sosis, kuru et ve Arnavut ciğeri çok iyiydi gerçekten. Et konusunda uzman olduklarını söylemem lazım. Sucuk ve diğer füme etlerini de merak ettim doğrusu. Selahattin Bey meze konusunda da iddialı. Restoranlarda alıştığımız lezzeti eve kadar ulaştırmayı başarıyor.

Ispanak kavurmayı mutlaka tavsiye ediyorum. Onu Ege salatası ile karıştırınca harika oldu. Anamur salatası, hardallı patates, köpoğlu ve peynirli Arap salatası tercih sebebi olmalı. En önemlisi kullanılan malzemelerin kalitesi. Online Kasap bu konuda da sınıfı yıldızlı pekiyi ile geçti. Hepsi özenle yapılmıştı. 10 Puan.

Minik Konsey

UZAYAN EFSANE

Hayatta en vazgeçemediğim şey karbonhidrat. Onun da en güzel hali börek. Börek kahvaltılara, akşam yemeklerine ve çay saatlerine çok yakışıyor. Yani siz yeter ki yemek isteyin. Peyniri uzayan böreğiyle artık efsane haline gelen Levent Börek bu şahane icadı en güzel yapan yerlerin başında geliyor. Babasından öğrendikleri ile kendi yeteneklerini bir araya getiren Levent Usta’nın kendine özgü tarifleri tüm Türkiye’ye ulaşmayı başarmış durumda. Kavurmalı, pastırmalı, kıymalı, ıspanaklı, sucuklu, sosisli ve çikolatalı böreğe kadar her çeşit mevcut. Online siparişle kapınıza kadar da geliyor.

RAMAZAN KAMPANYASI

Çılgın içerikleriyle ve Türk toplumuna ışık tutan videolarıyla gündemden düşmeyen TikTok, Türk Kızılayı ile ortak bir kampanya başlattı. Ramazan ayında hem ihtiyaç sahiplerine yardım etmeyi hem de sürdürülebilir gıda tüketimi konusunda farkındalığı artırmayı hedefleyen TikTok ve Türk Kızılayı, #iyiliksofrası ve #cookforgood etiketleriyle bağış topluyor. 3 Mayıs’ta sona erecek kampanyadan 50 bin dolar elde edilmesi hedefleniyor.

YAZIN TRENDİ

Turizmciler bu yazdan umutlu. Yeni mekanlar, yeni oteller var. Bu yazın merakla beklenen otellerinden biri de Bodrum’daki Mett. Bir Sunset Hospitality markası olan Mett Hotels & Resorts’un dünya çapındaki ilk oteli. Bu ay kapılarını açmayı hedefleyen Mett, Haremtan Koyu’nda, Bodrum Marina’dan sadece birkaç dakika uzaklıkta. İçinde Folie Restaurant & Sea, Mood Lounge Bodrum, Otto, Isola Manzara Gardens adlı restoranları da içinde barındıracak olan Mett bu yazın en trend mekanlarından biri olacak gibi görünüyor.

Minik Konsey

DİJİTALLER

Kanal D’deki ‘Camdaki Kız’ ile fırtınalar estiren Burcu Biricik bambaşka bir rolle ‘Fatma’ dizisinde de karşımıza çıkıyor. Şartlar gereği bir seri katile dönüşen temizlikçi Fatma’yı büyük başarıyla canlandırıyor. Bir ‘Nalan’a bakıyorum, bir ‘Fatma’ya, asla ikisi aynı kişi gibi gelmiyor.

Gain adlı dijital platformda ise Hazal Subaşı ve Ozan Dolunay'ın başrollerini paylaştığı ‘Bizi Ayıran Çizgi’ çok iyi. İstanbul'daki bir terör saldırısı sonucunda sevgilisini kaybeden kız hayatla ve gerçekle bağlantısı koparıyor. Bir şekilde o terör saldırısının olduğu güne, o çizgiye geri dönüp sevgilisinin hayatını kurtarmaya çalışıyor. Çekimler, Amerikan dizilerindeki gibi. Çok beğendim.

Minik Konsey

ANNELERE ALTIN

Geçtiğimiz haftalarda içinde altın parçacıkları olan bir sabunu yazmıştım. Sinoz’un içinde altın yaprakları bulunan sadece sabunu değil, serumları da varmış meğerse. Yüz bakım serumu ağız ve alın çevresinde oluşan kırışıklıklara, göz çevresi serumu bu bölgedeki lekelere iyi geliyormuş. Sabun da yoğun bir cilt bakımı sunuyormuş. Bunları neden mi anlatıyorum? Çünkü Anneler Günü kapıda! Haftaya pazar annenize verecek bir hediye bulamıyorsanız, şimdi buldunuz!

Minik Konsey

ÜST SINIF KURUYEMİŞ

Kaju bizde son 10 yıldır marketlerde görülmeye başladı. En sevdiğim kuruyemiş desem yalan olmaz. Astronut markasının kabuklusunu çıkardığını görünce hemen aldım. Astronut'ı 4 yıl önce sağlıklı kuruyemiş mottosuyla yola çıkan Emrah Sevin ve Didem Molay Sevin kurmuş. Kuruyemişe sınıf atlatmışlar ve adeta yeni versiyonlarını piyasaya sürmüşler. Doğal yollarla kurutulmuş ürünlerde rafine şeker yok. Hijyen konusunda da çok titizler. Ayrıca paketleme de inanılmaz başarılı. Ortaya çıkan sonuç, daha önce yediklerimiz kuruyemiş miydi dedirtiyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder