Uğur Alkapar Misafirim var
HABERİ PAYLAŞ

Misafirim var

Uzun zamandır köpek araştırıyor, nasıl bir tane sahiplenebilirim diye planlar yapıyordum. Ama yalnız yaşayan ve ilk kez bir köpekle ev arkadaşlığı yapacak biri olarak önce geçici yuva olmaya karar verdim. Instagram’da çok kolay bulabileceğiniz ‘Kurtaran Ev’in sitesinde aday olarak form doldurdum. Köpek sahiplenmenin ve geçici yuva olmanın bazı şartları var.

Zor durumdaki bir köpeği kurtarmaya çalışırken, hayvanı daha da zor şartlara maruz bırakmamak için bu onay koşulu fazlasıyla gerekli. Sağ olsunlar başvurumu kabul ettiler. Hadımköy’de bakılan 200 köpekle tanışmaya gitmek için hazırlık yaparken, kaderin benim için başka planları vardı. Bir hayvanseverin Twitter paylaşımından Ayazağa’da bodruma ve bahçeye zincirlendiği için 10 gündür ağlayan bir köpekten haberimiz oldu.

Haberin Devamı

Konuya dahil olan Patider’in de onayından geçtikten sonra Tommy isimli dünya güzeli 8 aylık bir çocuğu zincirinden kurtardık. Bir haftadır Tommy ile baş başayız. Cinsi Macar av köpeği Vizsla (Vizla ya da Vijla diye okunuyor). Tuvalet eğitimi tam. İnsanlara aşık. Çekingenliğini de çabucak atlattı. Parkımızda mahalledeki köpeklerle atıştı, kaynaştı. Bir süre daha benimle kaldıktan sonra ömürlük yuvasına kavuşacak inşallah. Uzun süre sorumluluğunu alamayacak olsanız bile bir köpeğe geçici yuva olabilirsiniz. Kurtarılmayı bekleyen çok can var.

HEYMYPET.COM

Evde bir köpek misafir olunca internette ne kadar kaynak varsa okumaya başladım. Karşıma çıkanlar arasında ‘heymypet.com’ kadar geniş bir site görmedim. Başlıklar kedi, köpek, kuş, balık, kemirgen ve sürüngenler olmak üzere ayrılmış.

Siteyi inşa edenler kendi tanımlarıyla “Yaşadığı dünyayı hayvanlarla paylaştığı için kendini çok şanslı hisseden ve onlara bayılan bir grup insan”. Amacı hayvanseverlerin hayatını kolaylaştırmak olan ‘heymypet’ ekibi “Hikayemizde veterinerler ve tecrübeli pet sahipleri bize eşlik edecek. Niyetimiz, bilgiyi doğru kaynaktan, en keyifli haliyle size ulaştırmak” diyor. Bunu da başarılı bir şekilde yürütüyorlar. Sitede güncel haberler ve çok geniş bir içerik yelpazesi var. “Agresif, korkmuş veya utangaç köpeklere nasıl yaklaşılır?”, “Kediler neden lazerle oynar?” ve “Kuşum nasıl kilo alır?” gibi bilgi dolu yazıları ise benim favorim oldu. heymypet.com’u Instagram ve Twitter’da da takip edebilirsiniz.

Haberin Devamı

EN İYİ OTELLER

Doğrulanmış misafir görüşleri ile Türkiye’deki otelleri değerlendiren ‘Otelpuan.com’ Türkiye’nin en iyi otellerini bu yıl 13. kez ödüllendirdi. Bir milyonu aşkın Otelpuan.com anketi ve tarafsız yorumlar sonucunda seçilen en iyi 100 otel açıklandı. Listenin tepesinde Kapadokya’daki The Red Horse Hotel var. İkinci sırada Kaya Palazzo Ski & Mountain Resort, 3 numarada ise Voyage Bodrum bulunuyor.

2020 yılında yapılan tele anketler ve siteye bırakılan görüşler, misafirlerin pandemi süreci boyunca otellerin sağladığı imkanlardan memnun kaldığını gösterdi. Akdeniz otellerinde konaklayan misafirlerin memnuniyet oranı 87.7 olurken Ege otellerinde konaklayan misafirlerde bu oran 82.7 oldu. Geçen yıl misafirlerin tatile kiminle gittiği incelendiğinde ise pandemi döneminde ailelerin, çift olarak, tek veya arkadaşları ile seyahat edenlere göre daha fazla tatile çıkma eğilimi gösterdiği ortaya çıktı.

Haberin Devamı

BUNA DA ALIŞTIK

Ben online konser izlemeye alıştım sanırım. Geçen cumartesi ‘jojo.live’da Fikri Karayel’in verdiği konseri lise arkadaşlarımla 6 kişilik odada izledik. Arada konuştuysak da konseri zevkle takip ettik. Kaçırmak istemediğim bir online konser de yarın akşam. Sertab Erener Türkiye’nin ilk online festivali Evde Kal Fest’te sahne alıyor. Filtresiz Özel programıyla @kendinehasonline Instagram hesabından izlenebilen festival bir ay boyunca farklı isimlerle devam edecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder