Uğur Alkapar Modern ocakbaşı
HABERİ PAYLAŞ

Modern ocakbaşı

Modern meyhane furyası henüz geçmemişken gecelerin yeni yükselen konsepti ocakbaşı. Geleneksel ocakbaşından ilham alıp çağdaş bir mekan yaratan Muallim, Ortaköy’de Muallim Naci Caddesi’nde açıldı. Yüksek tavanlı, aydınlık, masaların arasının açık olduğu ferah ve rahat bir ortam. Girişteki mangalı görmeseniz burayı özel yemeklerin sunulduğu bir şef restoranı sanabilirsiniz. Aslında çok da haksız sayılmazsınız çünkü gerçekten Çerkez mantısı, sıcak söğürme çok özel. Etler ise benzerlerine üç katını ödediğiniz steak house’lardan daha iyi. Yağlı kara ve Karski tek kelimeyle mükemmel.

Haberin Devamı

Gerisi ise sohbet, muhabbet, biriktirilecek güzel anılar. Zaten çevrenizdeki diğer müşteriler, başta bahsettiğim nezih ortam ve personelin yakın ama boğmayan ilgisi, Muallim’de yemeği hoş bir deneyim haline getiriyor.

Çalan müzikler de sohbet yavaşladığında kulağınıza çalınıp size keyif veriyor. Ama asla muhabbetin ya da güzel yemeklerin önüne geçmiyor. Fiyatların uygunluğunu da es geçmeyelim. İçecek kısmını çok abartmazsanız kişi başı 150- 200 TL arası, kredi kartını patlatmadan çıkarsınız.

2020 MODEL

Murathan Mungan’ın şarkı sözlerinden oluşan şarkıları içeren 2004 tarihli ‘Söz Vermiş Şarkılar’ müziğimizin başına gelen en iyi şeylerden biriydi. Şairimiz bu kez bir kısmı eskilerden bir kısmı yepyeni şarkılardan oluşan ‘2020 Model’ adlı bir albüm çıkardı.

Toplama albümlerin satmama korkusuyla starlarla doldurulduğu günümüzde, ‘2020 Model’in tek bir starı var: Murathan Mungan. Teoman, Şebnem Ferah, Derya Köroğlu, Nüket Duru ve Nazan Öncel’i saymazsak 26 şarkıda Aylin Aslım, Nuri Harun Ateş ve Cem Adrian gibi alternatif müzisyenlerin ağırlığı hissediliyor. Albümdeki isimler birkaç demode düzenlemenin dışında genel olarak başarılı işler çıkarmış.

Ah! Kosmos ile yaptığı ‘Geçiyorum’, Aylin Aslım’ı yıllar sonra elektronik müzik sularında bir gezintiye çıkarıyor. Çok da iyi yapıyor. Benim için albümün lokomotifi bu şarkı. Bora Duran’ın söylediği ‘Saklarım’ı ve Derya Köroğlu’nun ‘Böyle de Güzeliz’in düzenlemesini de çok beğendim. Bu arada albümün ilk imza günü bugün 16.00’da İstinye Park D&R’da gerçekleşiyor. Murathan Mungan’la tanışmak isteyen erken gidip sıraya girsin.

Haberin Devamı

KAR GÜNLERİ

Bugünlerde neredeyse her hafta sonu dağlık bir yerde kar festivali var. Geçen hafta sonu da yılın en büyük kış sporu etkinliği Red Bull Homerun, Türkiye’nin en önemli 4 kayak merkezinde gerçekleşti.

2 binden fazla karsever Kartalkaya, Uludağ, Erciyes ve Palandöken’de kayaktan snowboard’a farklı kategorilerde yarıştı. Mirgün Cabas, Zeynep Yüksektepe, Erdil Yaşaroğlu, Begüm Kütük ve Gonca Vuslateri gibi ünlü isimler de oradaydı.

LOKANTA MİMİ

Geçtiğimiz aylarda Karaköy’de yeni bir modern esnaf lokantası olan Mimi açıldı. Lokanta Mimi, kahvaltı, günlük değişen; et, balık, sebze seçeneklerinden oluşan ana yemekleri, tatlı menüsü ve sadece sebzelerden hazırlanan doyurucu ve lezzetli vegan dostu sebze barı ile pazartesiden cumartesiye haftanın 6 günü saat 08.00-20.00 saatleri arasında hizmet veriyor.

Mekanı Mutfak Sanatları Akademisi (MSA) mezunu olan iki şef; Ferhat Uzun ve Dilruba Aybaş kurmuş. Mimi semtin önde gelen mekanlarından biri olmayı hedefliyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder