Uğur Alkapar Momo'lar açıldı
HABERİ PAYLAŞ

Momo'lar açıldı

Bu kış Bebeköy’de açılan Momo’nun tam tadına varıyorduk ki salgın başladı. İstanbul’un hem huzur veren, hem insana kendini iyi hissettiren hem eğlendiren en iyi yeri olarak neredeyse imkansız bir şeyi başaran Momo, sevenlerine tekrar “Merhaba” dedi. Korunaklı bir ormanlık alanın içinde bulunan Momo, zaten İstanbul gibi değildi. Açık hava olduğu için riskin minimumda olduğu mekanda sosyal mesafe ve hijyen kurallarına son derece sıkı bir şekilde uyuluyor.

Çeşme’deki Beach of Momo da 19 Haziran’da kapılarını açtı. Sahillerden gelen sosyal mesafe ihlali haberlerinin aksine, Momo’da şezlong sayısı yarıya düştü ki zaten normalde de tıklım tıkış olmayan bir yerdi. Virüse karşı deterjanlar, tek kullanımlık menü, tuzluk ve karabiberlik, tek kullanımlık soslar ve sterilizasyon istasyonları, alınan önlemler arasında. Unutmadan, bu yaz happy hour’larda artık oturduğumuz yerden eğleniyoruz.

Haberin Devamı

Momolar açıldı

TEK KİŞİLİK REZERVASYON

Dışarı çıkma konusunda hâlâ takıntılıysanız ve kendinizi güvende hissetmiyorsanız şahane bir önerim var. Nişantaşı’ndaki Alancha, farklı bir yol izleyerek Türkiye’deki ilk ‘tek kişilik rezervasyon’ uygulamasını başlattı. Her gece sadece tek bir kişi adına alınacak rezervasyon ile mekan o kişiye özel kapanıyor ve kalabalık ortamlarda tanımadığı kişilerle bir arada yemek yiyip, eğlenmek istemeyenlerin çekincesi ortadan kalkıyor.

Tabii ona göre de bir ücret söz konusu. Maksimum 45 kişi, mekanın terası da dahil istenilen alanda, kendi arkadaş grubuyla keyifli ve güvenli bir gece geçirebiliyor. Öncesi ve sonrasında da mekan, yüksek hijyenik standartları bulunan bir temizlikten geçiyor.

Momolar açıldı

SOSYAL MESAFE

Bodrum’da İtalyan lezzetleriyle misafirlerini ağırlayan Serafina Mare, yaz sezonuna “Merhaba” dedi. Mekan ve işletme sahibinin Ahmet Karaçöl olduğu restoran, beach ve rezidans olarak hizmet veren tesis, geçen kış İstanbul Kanyon’daki Serafina’da açılan L’Entrecote de Paris’in lezzetlerini de menüye ekledi.

Sağlık ve hijyen konusundaki gerekli tedbirlerin alındığı Serafina Mare’de sosyal mesafe kuralları başta olmak üzere restoran, beach ve rezidansta ortak kullanım alanları düzenli olarak dezenfekte ediliyor. Personel her gün sağlık kontrolünden geçiyor. Masalar ve şezlonglar arası 1.5 metre, bar sandalyeleri arası 1 metre, yan yana sandalyeler arası 60 cm. Böylece fiziki mesafe korunuyor.

Haberin Devamı

Momolar açıldı

OTEL AYRICALIĞI

Yeni normalde otel içindeki mekanlar çok şanslı. Adeta bir eğlence ve restoran kompleksi halindeki Kozyatağı Hilton’da bulunan Al Sharq, zaman kısıtlaması olmamasının avantajını sonuna kadar kullanıyor. Tabii tüm hijyen ve sosyal mesafe önlemlerini alarak. Mesela artık herkese özel bir meze tabağı hazırlanıyor.

Paylaşımlı tabaklar çok azalmış. Açık hava bölümü ise insanın içini biraz daha rahatlatan bir seçenek. Dahası otel mekanlarında canlı müzik yasağı yok. Mesela geçen çarşamba Umut Akyıldız 80’ler ve 90’lar şarkılarıyla konukları eğlendirdi. Uzun lafın kısası Al Sharq, eskisi gibi eğlenmeyi isteyenler için bir nefes oluyor, güzel bir seçenek sunuyor.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder