Uğur Alkapar Müsaade ile bitse...
HABERİ PAYLAŞ

Müsaade ile bitse...

Gülben Ergen yeni şarkısı ‘Müsaadenle’yi ilk tanıtımlarında tek ‘a’ ile yazıp sonra düzeltmişti. Ancak sözlerde iki problem daha var. Aşkı için her şeyi yaptığını söyleyen sevgili tam tersi bir cümle kurup “Ben hep bir dediğini iki etmedim mi?” diyor. Oysa “Bir dediğini iki ettim mi?” olması gerekiyor.

Bir de ‘yeni yarenle’ ifadesi var ki yaren dost demek. Sanki ‘yarinle’ demek isterken hata yapılmış hisi veriyor. Bilerek yapıldıysa da dili bozuyor, zorluyor.

Artık şarkı sözü yazmak için Türkçeye hakim olmak gerekmiyor. Bunları gördükçe Sezen Aksu’nun değerini daha iyi anlıyor, Aysel Gürel’i daha çok özlüyoruz.

Haberin Devamı

TEK SEN DEĞİLSİN

‘Game of Thrones’ dizisi son sezonu ile çok tartışıldı. Konuşuldukça da ‘GoT izlemeyen tek ben miyim’ciler türedi. Hayır şekerim, tek sen değilsin. Senin gibi milyonlarca izlemeyen var. Yani özel değilsin. Ama onlar senin gibi konuya dahil olmak için bir çaba göstermiyorlar, işlerine bakıyorlar. Bir de “İzlemiyorum diye beni dövecekler” yazanlar oldu Twitter’a. Yahu bize ne? Seni niye dövelim? İşte, ilgi çekmeye çalışan, konunun dışında kalmaktan rahatsız olanlar da bir şeyi “izlememekle” övünüyorlar. Gidin övünecek başka bir şey bulun. Dizi kötü bitti zaten.

GÜMBÜR GÜMBÜR YAZ

İstanbul’da teraslar fora. Bayramdan itibaren sezona start verecek son kat mekanlarında yemekler, DJ’ler, davetler gırla gidecek. Tepebaşı’ndaki püfür püfür bir terasa konuşlanmış olan Klein Garten dün kapılarını açtı. İddialı bir mutfak, janjanlı gece eğlencesi ve Salı akşamları Esma Er ile canlı müzik programları var.

Maslak 1453’te ‘Rıfkı Turkish Wrap’ adıyla bir dürümcü açıldı. Ama dürümcü dediysem kebapçı sanmayın. Otuz çeşit wrap yapan Rıfkı kremalı mantarlı, köri soslu, sezar soslu, peynir soslu etli, tavuklu, sebzeli, çeşit çeşit lezzetler sunuyor.

Nişantaşı’nda semt sakinlerinin buluşma noktası olan Kozmonot’un yaz sürprizi yeni bir şube. Hem de Bomonti’deki House Residence’ın altına. Haziran sonunda açılacak yeni mekan Apollo 11’den ilham alınarak tasarlanmış.

Alaçatı’da hazırlıklar bitmek üzere. Bence Çeşme civarının en iyi denizine sahip Beach of Momo açıldı. Yemekler yine İtalyan şef Carlo Bernardini imzalı. DJ’lerle akşamüstü partileri tabii ki yazın vazgeçilmezi.

Haberin Devamı

Alaçatı’da kalacaklar için otel tavsiyelerim var. İdil Fırat’ın bekarlığa veda partisi için Alaçatı’ya geldiğinde arkadaşlarıyla kaldığı Agrovela köyün merkezine çok yakın. Her odası beş yıldız konforunda. Üstelik yan komşunuzun bir ünlü olma ihtimali çok büyük.

Yine köyiçindeki Sultan Konak yemyeşil bahçesi ve ferah odalarıyla dikkat çekiyor. Soyadıma benzerliği yüzünden çok sevdiğim Alakapı Otel de hizmet kalitesi ve çalışanlarının cana yakınlığıyla tavsiyelerim arasında.

Birçok mekanda imzasını bulunan Didem Özgen, haziranda Bodrum- Tilkicik Koyu’ndaki D Plaj Evleri’nin sahilinde Barbelo’yu açıyor. Kendisinin “Huzurlu ve eğlenceli” diye tanımladığı plajda güneşi batırmak, ayı karşılamak gibi romantik hareketler mümkün olacakmış. Bu yazın en merakla beklenen mekanı Barbelo.

Şef Özlem Mekik, Türkbükü’ndeki La Rica’da İspanyol ve Türk mutfaklarının harmanlanmasından oluşan bir menüyle karşımıza çıkacak. Kahvaltıdan akşam yemeğine kadar tüm gün hizmet verecek La Rica İspanyolca’ da ‘Varlıklı Kadın’ anlamına geliyormuş.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder