Uğur Alkapar Mutluluk veriyor
HABERİ PAYLAŞ

Mutluluk veriyor

Güliz Ayla’nın sözünü kendi yazdığı ve bestesini Cemre Kabaş ile yaptığı ‘Al Yorgun Kalbimi’ adlı teklisi yayınlanalı bir hafta oldu. O kadar çok dinledim ki eskittim bile. Güliz Ayla’nın kendi yazdığı şarkıları seslendiriyor olması onu benim için bir adım öne geçiriyor. Ayrıca sesi eminim bana olduğu gibi birçok kişiye mutluluk veriyor. ‘Al Yorgun Kalbimi’de 70’ler diskosu ile 80’lerin synth popu bir araya gelmiş.

Günümüzün sound’uyla da harmanlanınca şu an dünya müziğindeki trendleri yakalamış. Klibe de bayıldım. Yönetmen Gökhan Özdemir’in bazı sahnelerini Madonna’nın ‘Hollywood’undan esinlendiği klip rengarenk havasıyla bünyeye iyi geliyor.

Haberin Devamı

Mutluluk veriyor

GÜNAY’DA BİR GECE

Şişli’deki Günay Restaurant, 1986’dan beri İstanbul gecelerinin bir efsanesi olarak varlığını sapasağlam ve popüler bir şekilde devam ettiriyor. Artık BVS grubunun çatısı altındaki Günay’ın Ankara’da ve yazları da Bodrum’da birer şubesi var. Geçen hafta Günay sahnesinde Ziynet Sali’yi izledim.

Raşit Bağzıbağlı imzalı şık bir elbise ile sahneye çıkmıştı. Bir kere bile detone olmayan Ziynet Sali’nin sesi beni çok etkiledi. Türk pop klasiklerinden girip Yunanca şarkılardan çıkan repertuarı da izleyiciyi mutlu etti. Azerbaycan’dan gelen grubun içindeki bir kişinin sürekli sahneye para yağdırması bizi gülümsetti. Aynı zamanda orkestrasının şefi olan eşi Erkan Erzurumlu ile dansı ise geceye damgasını vurdu.

Mutluluk veriyor

MANÇO’YU ANDIK

‘Deepfake’ teknolojisi ilk çıktığında, Jack Nicholson’a Jim Carrey’nin yüzünün kusursuz bir şekilde montajlanmasını hayretle izlemiştik. Şimdi o teknoloji öyle gelişti ki elimizdeki telefonlara yüklediğimiz bir uygulamayla kendi yüzümüzü ünlü film sahnelerine koyabiliyoruz. Aksigorta bu teknikle Barış Manço’yu almış, ona bir sosyal sorumluluk projesi olarak dijital riskleri anlattırmış.

Dijital sahtekarlıklar artık çok kolay. Özellikle bu deepfake teknolojisi ile kimlik hırsızlığı bile mümkün. Mesela Çin’de bir deepfake videosunu gerçek olmadığı uyarısıyla yayınlamazsanız cezası var. Biz de hem dijital riskleri öğrendik hem de bu sayede 23 yıl önce kaybettiğimiz Barış Manço’yu bir kez daha anmış olduk.

Haberin Devamı

Mutluluk veriyor

EYLÜLÜ BEKLİYORUM

Çöpçatan siteleri ve uygulamalarının içinde en ilginçlerinden biri Hawaya çünkü burası “Evleneceksen gel” mantığı üzerine kurulu. Yani ciddi ilişkilerin platformu. Astrolog Elvan Yarma ile işbirliği yapıp ciddi ilişki düşünenler için evlilikte uyumlu burçları açıklamışlar.

Bu yıl en çok Balık, Yengeç ve Akrepler evlenecekmiş. Çok şanslılar! Benim gibi Koçlar 2-28 Mayıs’ta şanslı bir döneme giriyormuş. 11 Ağustos-5 Eylül arasında ise ciddi düşünen biriyle tanışacakmışız. Elvan Hanım, bakın 5 Eylül’de hala bekarsam astrolojiye tüm inancımı kaybedeceğim!

VİZYONLU VE DONANIMLI

Geçen ay Z kuşağının popçuları ile ilgili yazımda yer verdiğim isimlerden biri 21 yaşındaki Mert Çodur’du. Kendi şarkılarını yazarak üretmeye devam eden Mert’in yeni teklisi ‘Yalan Dolan’ dün çıktı. Son dönemin popüler türlerini bir araya getiren şarkının düzenlemesini Batu Çaldıran yapmış.

Mert klipte bayağı güzel dans ediyor. Bunun için de 2 ay dans dersi almış. Mert Çodur, hedefinin Türkiye’deki genç erkek popçu dalındaki açığı vizyonlu, donanımlı ve modern işlerle doldurmak olduğunu belirtiyor. Bugüne dek imzasını attığı şarkılarla da bence bunu başarıyor.

Haberin Devamı

DİJİTAL SANAT MÜZESİ

Alanında Türkiye’de bir ilk olan dijital sanat müzesi ‘X Media Art Museum’ (XMAM) Ataşehir’de kapılarını açtı. Kültür-sanat alanında öncü projeleri ile bilinen DasDas işbirliğinde ve Paribu’nun da desteğiyle hayata geçen X Media Art Museum’un kurucuları Mert Fırat, Muzaffer Yıldırım, Ferdi Alıcı, Esra Özkan. Müze teknoloji ve sanatı bir araya getiren dijital eserleri sergileyecek.

Mutluluk veriyor

AŞIKLARA ÖZEL

Her yerden rahatlıkla ulaşılabilen 5 yıldızlı Sheraton İstanbul Levent bu sene Sevgililer Günü’nü İstanbul’un kalbinde kutlamak için tüm duyulara hitap eden farklı alternatifler sunuyor. 14 Şubat akşamına özel, canlı müzik eşliğinde aşkın tadı temalı 5 aşamalı romantik bir akşam yemeği organize etmişler.

Kutlamayı sadece 14 Şubat’la sınırlandırmadan, daha erken başlatmak ya da farklı tarihlere yaymak isteyenler için de çiftlere özel seçenekler sunuyorlar. Bali masajının dahil edildiği romantik ve konforlu konaklama paketi ile aşk tazelemek güzel olabilir.

İYİ YEMEK İYİ MÜZİK

Etiler’deki Scarlet şehrin en iyi steak house’larından biri olarak kendini ispat etmişti. Ayrıca benzerlerinden farklı olarak odun masalar ve kasabımsı bir ortam yerine beyaz masa örtülü şık servisli bir fine dining ortamında etleri sunmayı tercih ediyor. Scarlet pandemi sonrası iyice popüler olan canlı müzik akımına da katılmayı ihmal etmedi. Cumartesileri Can Aydın sahne alıyor.

Restoranın bir bölümü adeta kulübe dönüşüyor. İster yemek yediğiniz masada isterseniz sahne önünde geceye devam edebiliyorsunuz. Can Aydın sahne hakimiyeti ve enerjisi yüksek, yetenekli bir müzisyen. Son dönemde İstanbul’daki kulüp sahnelerinin çoğunu görmüş biri olarak söyleyebilirim ki orkestrasının tecrübesi ve kalitesi de üst düzeyde. Ağırlıklı olarak Kenan Doğulu şarkılarından oluşan repertuarıyla Can Aydın ve orkestrası hem eğlendiriyor hem iyi müzik dinletiyor.

Mutluluk veriyor

REZERVASYON YOK!

Sonunda beni karşıya geçirecek bir mekan açıldı. Bağdat Caddesi’nin yan sokaklarından birinde yer alan Paolina bir aydır hizmet vermesine rağmen kısa sürede Anadolu yakasında bir efsane haline geldi. Bunun en büyük nedeni kısa sürede yarattığı müdavimler. Bu kitlede kadın-erkek oranı her mekanda arzu edilen düzeyde. Müdavimler Bağdat Caddesi’nin okumuş yazmış, sosyal hayat görgüsüne sahip kişilerinden oluşuyor.

Ama Cihangir’den, Nişantaşı’ndan kalkıp gelenler de varmış. Bu bölgede her yer rezervasyonla çalışırken Paolina’da rezervasyon yok. Hatta tatlı bir müşteri ta mayıstaki doğum günü için şimdiden rezervasyon yaptırmak istemiş! Evet, şimdi Paolina’nın neden bu kadar sevildiğine geliyorum: Kokteylleri!

Kozmonot’tan tanıdığımız İsmail Çimentay’ın üzerinde çok düşündüğü, uğraştığı, birçok denemeden sonra ortaya çıkardığı müthiş kokteylleri var. Hepsi birbirinden lezzetli ama damak zevkinize göre birini bulup ondan devam etmek en mantıklısı. Burada yemek de yiyebilirsiniz. Sosisten burgere, burrata’dan nachos’a güzel seçenekler mevcut.

Mutluluk veriyor

KÖŞKTE OSMANLI MUTFAĞI

600 yıl boyunca gelişen, değişen ve zenginleşen Osmanlı mutfağına günümüz yorumlarını katan Nilhan Sultan Köşkü Paşalimanı, Osmanlı reçetelerini sunmanın yanı sıra bu coğrafyanın zengin gastronomik kültürünü de yansıtıyor. Ördek etli piruhi, bir çeşit mantı. Ördek eti, maydanoz, yoğurt, cevizli domates ve dereotu sos ile hazırlanıyor. Lor dolmasında lor peyniri, manda kaymağı, bulgur, kuru soğan, süt var. Damla sakızlı hünkar beğendi, keşkek üzeri kuzu incik ise birer klasik.

Mutluluk veriyor

GECE EĞLENCESİ

Şu an şehrin en popüler canlı müzik mekanları arasında üst sıralarda bulunan Fine Bomonti’ye geçtiğimiz günlerde gitme fırsatı buldum. İçinde bulunduğu tarihi bina geceleri çok hoş görünüyor. Bir de şehrin bu kadar içinde ve kolay ulaşılabilir olması Fine’ı benim için cazip kılıyor.

Gece hayatının tanınmış işletmecilerinden Özgür Akman ile Ali Nail Yurtseven’in başında bulunduğu Fine’da bu hafta, çarşamba Bade Derinöz, cuma Ezgi Ayçe vardı. Bu akşam Özay Bakır, yarın gece de Hande Ünsal sahne alıyor. Fine’da konserler gecenin ilerleyen saatlerinde başlıyor.

Mutluluk veriyor

SEVGİLİLER MENÜSÜ

Dünyaca ünlü şef ve Toi, Bronco, Steeve gibi restoranların yaratıcısı olan İsmet Saz; Sevgililer Günü’ne özel menüsüyle, Kuruçeşme’deki Steeve by İsmet Saz’da hafızalardan silinmeyecek lezzet dolu anlar vaat ediyor. Merak uyandıran menüsü ve reçeteleriyle dikkat çeken mekana 14 Şubat için mutlaka rezervasyon yapılması gerekiyor.

Mutluluk veriyor

BOĞAZ’DA ESKİMEYEN ŞARKILAR

İstanbul Boğazı’na nazır, Arnavutköy’ün en güzel lokasyonunda bulunan ‘Mavra Arnavutköy’ sadece müthiş yemekleriyle değil artık canlı müziğiyle de konuşuluyor. Mavra’da cuma ve cumartesi geceleri Pınar Hatipoğlu sahne alıyor. Mavra, harika manzarası ve eskimeyen şarkılar eşliğinde harika bir deneyim sunuyor.

Mutluluk veriyor

Sıradaki haber yükleniyor...
holder