Uğur Alkapar Nil'e saygı
HABERİ PAYLAŞ

Nil'e saygı

Yıllarca “Çocuk da yaparım kariyer de” diyen Nil Karaibrahimgil’in sözünde durmadığını, çocuğu yapınca kariyeri unuttuğunu düşünüyordum. Beni haksız çıkardı ve ‘Organize İşler-Sazan Sarmalı’ için yazdığı ‘Burası İstanbul’u yayınladı.

Şarkı çok güzel. Ama asla alışamadığım sesi yüzünden üst üste iki kez dinleyemiyorum. Şahane sözlere ve müziklere imza atan Nil’e saygı albümü yapılmasını merakla bekliyorum. Nil’in parçalarını güzel sesli şarkıcılar söylerse albümü ilk ben alırım.

İTALYAN VE FRANSIZ

Nişantaşı’nda açılan Mandolini İtalyan ve Fransız mutfağı sunuyor. Yeşilköy’deki meşhur ‘Dilim Pizza’nın ekibinin imzasını taşıyan Mandolini’de, ödüllü şef Hakan Özfırıncı’nın menüsü çok renkli. Özellikle pizzaları yılların verdiği deneyimin ustalığını yansıtıyor.

Haberin Devamı

Masaya sıcak gelen İtalyan ekmekleri, insanı yoldan çıkaran tatlılarıyla Mandolini etkileyici bir restoran. Güleryüzlü ve işini bilen bir ekip, kaliteli yemekle bir araya gelince söyleyecek fazla bir şey kalmıyor.

CATZ MEYHANE

Bebek’teki Catz canlı müzik geceleriyle meşhurdu. Yıllarca insanlar o küçücük mekanda alt alta üst üste eğlendi. Bundan çok da büyük keyif alarak... Geçen yaz Catz de trendlerin peşine düştü ve meyhaneye döndü.

Zaten semtte böyle bir açık da vardı. Mezeler ve balık eşliğinde yine sohbet dolu akşamlar kısa sürede Catz’in imzası haline geldi. Hafta sonları ise geceler daha hareketli, danslı oynamalı. Müzik eskilerden yenilere Türkçe pop. Sahne kalksa, menü değişse de Catz’deki eğlence ruhu baki.

‘HEPSİ YANLIŞ’

Saygı albümü demişken, Nükhet Duru’nun da benzer bir albüm projesi yolddaymış. Ama bu konuda çıkan haberde o kadar yanlışlık vardı ki ‘Nünü’ dayanamayıp sosyal medyadan kibarca saydırdı!

“Prodüktör yanlış, isimler yanlış, şarkılar yanlış. Saygı albümü hiç değil. Sevmem öyle genellemeleri” yazıverdi. Bu arada Nükhet duru dün akşam Dada Salon Kabaret sahnesindeydi. Okan Bayülgen'in de eşlik ettiği bu şov 2 ve 16 Mart’ta tekrarlanacak.

ULUDAĞ ET LOKANTASI

Floryada’daki Uludağ Et Lokantası’nın müthiş bir tarihi var. Marka 1956’da Ankara’da kurulmuş. 1985 yılında Florya’da Atatürk Deniz Köşkü’nün az ötesine açılmış. Burası eskiden Florya Plaj Gazinosu’ymuş. Hatta Atatürk’ün inşaatı denetlerken çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Mekanın başında Uludağ’ın kurucusu Burhan Uludağ’ın oğlu Gökhan Uludağ var. Onun varisi de henüz küçük olduğu halde lokantada hevesle çalışan oğlu. Tam bir aile markası.

Haberin Devamı

CANLI MÜZİK

Salonu, deniz kenarındaki bahçesi, kafesi derken burası büyükçe bir kompleks gibi. Et kalitesi en üst seviyede, gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz. Filetolu özel Uludağ kebabı, pirzolası, köftesi, kuzu şişi inanılmaz. Üstelik fiyatlar da makul.

Bu arada, hafta sonları üst kattaki salonda Suat Suna sahneye çıkıyor. İçki dahil fiks menü 195 lira. Uludağ nostaljik ambiyansı ve şahane menüsüyle kesinlikle mutlu ayrılacağınız bir lokanta.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder