Uğur Alkapar Nişantaşı'nda bir bahçe: Cabbar
HABERİ PAYLAŞ

Nişantaşı'nda bir bahçe: Cabbar

Valikonağı Caddesi’ndeki Room and Rumours’un yerine şahane bir restoran açılıyor: Cabbar. Açılış bir aksilik olmazsa bu cuma ama öncesinde gidip mekanı ve yemeklerini teftiş ettim. Bora Berber ve Serkan Koca’nın açtığı Cabbar şıkır şıkır. Bir ocakbaşı ama o kadar modern ve şık görünüyor ki sanırsınız New York’ta bir İtalyan restoranı. Dahası Nişantaşı’nda eşi benzeri olmayan bir mekan. Geniş bahçesinde şahane yaz akşamları geçirilecek gibi duruyor. Uzun sohbetler, türlü lezzetler.

https://www.instagram.com/p/B_pULL2Dlo2/

Buranın eski halini bilenler ilk girdiğinde “Bu alan bu kadar büyük müymüş” tepkisi veriyor. Gerçekten inanılmaz ferah, hoş ambiyanslı bir mekan yaratmış Serkan Koca. Mezeler deneyimli şeflerin ellerinden çıkıyor ve orijinal tariflerle renklenmiş. Ana yemek menüsü ise etlerden oluşuyor. Yağa sarılı şiş, mermerde pişen ciğer, Adana, tavuk kanat...

Haberin Devamı

Bunları yazarken karnım acıktı. Fonda çalan müzikler de sohbetinize, keyfinize en güzel şekilde eşlik edecek türde. Eski ve yeni Türk pop şarkılarından girip, arabeskin en efkarlı örnekleriyle çıkıyorsunuz. Cabbar’ın üst katında da VIP odaları var. Buralarda özel yemekler, doğum günü kutlamaları düzenlemek mümkün.

İyi olan kazansın

Türkiye’nin yeni genç sesini belirlemek üzere bu yıl üçüncüsü düzenlenen ‘Vodafone FreeZone Online Müzik Yarışması’nda finalistler belli oldu. 11 bini aşkın başvurunun alındığı yarışmanın yarı finalinde toplamda 65 bin oy kullanılmış.

Finale kalan 3 genç İzmir’den Dilşah Şatıroğlu, Antalya’dan Gülşah Kömür ve Balıkesir’den Mustafa Örs. Finalistler, 9 Temmuz’da Mustafa Sandal’ın da katılımıyla yapılacak büyük finalde performanslarını sergileyecek. Bendeniz de basın jürisindeyim. İyi olan kazansın!

Teraslar açılıyor

Merakla beklediğim mekânların başında gelen Klein Garten bu cuma açılıyor. 18.30’da açılacak kapı, 24.00’te içeride kimse kalmayınca kapanacak. En büyük yenilik, korona! Sınırlı sayıda konuğun alınacağı mekanın kapısında bakalım ne tür kavgalar çıkacak. Zira bir yere girmek isterse, hayır sözcüğünü duyunca deliren çok var.

Bu arada işletmeci İsmail Alper bu sezon mutfağa kendisi girmeye karar vermiş. Annesinden öğrendiği yemekleri yapıp şefliğini de gösterecek. Zira kendisinin bir Mutfak Sanatları Akademisi eğitimi var. Instagram’da da bol bol hünerlerini göstermişti. Bakalım bu cuma kimler kimler koşarak Klein’ın terasında püfür püfür eğlenecek.

Haberin Devamı

Esnaf çift cephe

https://www.instagram.com/p/CBaexxvDEQ7/

Karantina öncesinde Maslak’taki Esnaf her zamanki gibi altın çağını yaşıyordu. Hafta içi bile doluydu. Mekanlar açılmaya başlayınca Esnaf da geri döndü. Tabii masaların araları açılarak, eğlencenin dozu kaçmadan, yakınlıklara dikkat edilerek. Dahası Alaçatı şubesini de açtılar. Orada da aynı tedbirler, aynı sosyal mesafe. Esnaf o kadar sağlam bir marka ki müdavimleri her şartta orada olmak, orada bulunmak istiyor. Bu da büyük başarı.

Bunu da gördük

Amerikan filmlerindeki arabalı sinemalara çok özenirdim ama bir türlü kısmet olmamıştı. Pandemi bize bu günleri de gösterdi ve Yenikapı’daki İstanbul Açıkhava Gösteri Merkezi hem arabalı sinema hem de arabalı konserler yapıyor. Hafta sonları konser, hafta içleri sinema ve tiyatro. 26-27 Haziran’da Kenan Doğulu, 3-4 Temmuz’da Sertab Erener var. 1400 araç kapasiteli alanda her araçta 3 kişiye kadar izin var. Hepsi için ayrı bilet alınıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder