Uğur Alkapar Notum kıttır!
HABERİ PAYLAŞ

Notum kıttır!

Sürekli albüm, şarkı eleştirisi yazıp durduğum için sonunda beni bir müzik yarışmasına jüri üyesi yaptılar.

Simge ile Buray’ın esas hakemler olduğu ‘Vodafone Freezone Son Ses Online Müzik Yarışması’nda gazeteci arkadaşlarımla basın jürisine girdik.

Youtube’a yüklenen şarkıları dinleyip puanlarımızı vereceğiz. Halk oylaması ve jüri özel puanı ile 6 finalist belirlenecek. Mayıs ayında düzenlenecek büyük finalin birincisine single çıkarma şansı sunulacak.

Ben aksilik yapıp Popstar’daki Armağan Çağlayan gibi gençlerin saçına başına, kılığına kıyafetine laf etme hayalleri kurmuştum. Artık videoların altındaki yorumlara yazarım. Zaten kendimi tanıtıcı bir cümle istediklerinde şunu söyledim:

Haberin Devamı

“Ben müziğin sesini çok açtığınızda alt kattan süpürge sapıyla tavana vuran yaşlı amcayım!” Gençler, söyleyeyim notum kıttır!

CHROMAS KOROSU

6 Mayıs’ta Zorlu PSM Caz Festivali’nde sahne alacak Bobby McFerrin’e, Başak Doğan’ın kurduğu Chromas korosu eşlik edecek. Çoğunluğu Boğaziçi’nden olmak üzere, üniversiteli gençlerden oluşan koronun YouTube’daki videolarına bir göz atın.

Çok başarılı çocuklar. Dahası sık sık yurtdışından davet alıp oradaki organizasyonlarda da şarkı söylüyorlar. 6 Mayıs’taki konseri şimdi daha bir heyecanla beklemeye başladım.

YAĞMUR

Gerçek adı Mesut Yılmaz olan DJ-prodüktör Deeperise, Jabbar’la yaptığı ‘duygusal elektronik’ şarkılarla hatırı sayılır bir hayran kitlesine ulaşmıştı.

Yeni parçası ‘Yağmur’da ise ‘Yol’ şarkısını defalarca dinlediğim Fikri Karayel ile çalıştı. Sözlerini de Fikri Karayel’in yazdığı ‘Yağmur’ bıktırmayan, hem keyif hem de hüzün veren şahane bir iş olmuş.

KURYE ŞİKAYETİ

Facebook’ta ‘Mide Lobisi’ adlı bir gruba üyeyim. Yeme içmeyle ilgili her tür konunun özgürce tartışıldığı, 23 binden fazla üyesi olan şahane bir ortam. Geçtiğimiz günlerde restoranların paket servislerini ulaştıran kuryeler konuşuldu.

Kaldırımdan giden, yaya güvenliğini hiçe sayan, kırmızı ışıkta geçen motosikletler büyük tehlike yaratıyor. Cihangir’de yaşadığım sokak tek yön. Sık sık tersten girip hem de sürat yapan kuryeleri görüyorum.

Haberin Devamı

Yapılacak en iyi şey gördüğünüz an restoranı arayıp şikayet etmek. Evlere servis sisteminin önemli bir parçası olan Yemeksepeti de müşteri restoranları topluca uyaracak bir duyuru yapabilir. Tamam o yemeğin zamanında ulaşması önemli ama yayaların canı daha önemli.

BİZDEN TATLAR

Baharla birlikte mekanlar menülerini de yeniledi. Şehrin en huzurlu noktalarından biri olan Bomontiada’daki Delimonti masalarını dışarı atmış İstanbulluları bekliyor. Delimonti’nin yeni menüsünde bildik yemekler en güzel halleriyle yer almış.

Pastırmalı humus, etli karalahana sarması ve tereyağlı ciğer şahaneydi. Ana yemeklerde ise kuzu tandır ile asma yaprağında çipurayı başarılı buldum. Bizden tatlar peşindeyseniz bence bir deneyin.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder