Uğur Alkapar O ceket
HABERİ PAYLAŞ

Michael Jackson 80’lerde Pepsi reklamlarında oynuyor, konserlerine bu marka sponsor oluyordu. Michael ile Pepsi’nin imajı birbirinden ayrılmıyordu. Sonra paparazziler Michael’ın çöpünü karıştırdıklarında Coca Cola kutuları çıkınca dev bir skandal patlak vermişti. İki tarafın da bu iletişim faciasını toparlaması zor olmuştu.

2012’de Hadise, Trendyol’un sattığı kıyafetleri tanıtmak için bir reklam anlaşması imzalamıştı. Ancak sözleşmeye aykırı olarak o dönem başka bir moda markasının ürünlerini tanıtınca Trendyol dava açmıştı. Dava 10 yıl sonra geçen ay sonuçlanmış ve Hadise ceza olarak faiziyle 250 bin Euro tazminat ödemeye mahkum olmuştu.

Haberin Devamı

Konuyu Serenay Sarıkaya’nın dün haber olan 15 bin 900 liralık kot ceketine getirmek istiyorum. Sarıkaya, Mavi Jeans’in marka yüzü, adına koleksiyonlar çıkıyor, partiler düzenleniyor. Zaten üzerinde daima binlerce liralık lüks markalar taşıyan Serenay’ın Mavi giydiğine inanmak herkese zor geliyorken, şimdi de 15 bin 900 liralık başka bir jean ceket ile karşımızda kendisi.

Herhalde sözleşmesinde buna dair bir madde yok. Bu arada bu çok konuşulan ceketin, Serenay’ın yüzü olduğu markada benzer bir modeli var: 299 TL.

DÜNYAYI GEZİYOR

Halil Kaptan henüz 18 yaşında ve birçoklarının dünyayı gezme hayalini tek başına hem de çok ucuza gerçekleştiriyor. Geçmişte Balkan turu yapan Halil, 3 ay önce cebinde sadece 70 dolarla Asya seyahatine başlamış. Gürcistan, Azerbaycan, Hindistan, Sri Lanka’dan sonra şimdi de Malezya’da. Genelde vizesiz ülkeleri tercih eden Halil, otostop, otobüs ve tren kullanıyor.

Günde 5-8 dolar arası harcıyor. 6 ülkeyi bileklik satarak gezerken artık sosyal medya içeriklerinden kazandığı parayla hayatta kalıyor. Bulduğu işlerde de çalışan Halil bugüne dek çiçek satmış, fırında ve manavda çalışmış. Hindistan’da sık sık hasta olsa da kısa sürede iyileşmiş. Bu ülkede birçok tuhaf şeyle karşılaşmış.

8 ay daha Asya turuna devam edeceğini söyleyen Halil sürekli Instagram’da. Bu sayede ilham olduğu birçok gence yol göstermeye çalışıyor. Halil’in hikayesi oturduğu yerden kalkmamak için bin türlü bahane bulanlara örnek olsun. Kendisini @halillkaptan Instagram hesabından takip edebilirsiniz. Belki size de ilham verir.

Haberin Devamı

O ceket

İSTANBUL’DA YAZ

Bu yaz sadece Çeşme ve Bodrum’da değil İstanbul’da da eğlenceli geçecek. 1-2 Temmuz tarihlerinde Mecidiyeköy Eski Likör Fabrikası’nda düzenlenecek Red Bull İstanbul Unlocked, müzik, eğlence ve gastronomiyi bir araya getirecek. Avangart Tabldot’tan Ege Çubukçu’ya, Bedük’ten Kaan Düzarat’a, H.O.S.H.’tan Santi & Tuğçe’ye ve The Pirouettes’ten Berk Büyükakın’a sevilen isimler sahnede olacak.

KOKOREÇLİ PİŞİ

Kafe pi, Bronx Sahne, Küçük Beyoğlu gibi markaların yaratıcısı olan Engin Yaşar’ın yeni projesi Ojo Alaçatı Beach’in içerisindeki Sabor Gastro, ‘Tasting Alaçatı’ya ev sahipliği yapıyor. Bu yeme içme etkinliği 27-29 Mayıs’ta 3 gün sürecek. Sabor’un ‘İstanbul’un 50 Kadın Şefi’ kitabında da yer alan şefi Pınar Tür’ün kokoreç pişi yemeği çok popüler. Çeşme’deyseniz kaçırmayın.

AYDIN MUTFAĞI

Madem konu gastronomiden açıldı, Ege’den haberlere devam ediyorum. Müthiş bir tarihi zenginliğe sahip olan Aydın’ın yemekleri Aydın Gastronomisi kitabında toplandı. Gastronomi alanında çok sayıda değerli ismin katkılarıyla hazırlanan kitap, şehrin sadece yemeklerini değil kültürel izlerini de geleceğe taşımayı amaçlıyor.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder