Uğur Alkapar O da bizden
HABERİ PAYLAŞ

O da bizden

‘Castle in the Snow’ şarkısıyla meşhur olan İsveçli grup Kadebostany, pandemiden hemen önce buraya konser vermek için gelmek üzereydi. Tabii hayaller sahne, gerçekler korona. Bizimle bağlantıyı koparmayan grubun başkanı Guillaume de Kadebostany geçtiğimiz günlerde ‘Bir Başkadır’ dizisini övdü. Buna çok şaşırdım çünkü ancak burada yaşayanların anlayabileceği ve sevebileceği bir iş. Kadebostany bununla da kalmamış son şarkısı ‘Take me to the Moon’da bizim türkülerimizi hatırlatan bir sound kullanmış. Yani neredeyse oyun havası! Şu salgın bitse de canlı canlı dinlesek.

Haberin Devamı

Pişman aşıklar

Geçen cumartesi Sevgililer Günü’nün alternatif günlerini yazmıştım. 20 Şubat Pişman Olunmuş Sevgililer Günü’ne Gökçe Bahadır’ı örnek verip İlker Kaleli ile yıllar önce yaşadığı aşktan bahsetmiştim. Eski çifti tanıyanlardan itiraz geldi.

O dönem ikisinin de dost olarak ayrıldığını ve ortada bir pişmanlığın olmadığını söylediler. O nedenle ben de pişman olan sevgililer örneğini şununla değiştiriyorum. Hande Ataizi 2004’te Avukat Fethi Pekin ile nikah masasına oturmuştu. Ama o kadar çabuk pişman olmuştu ki evlendiği gece boşanmaya karar vermişti.

Reklam gibi reklam

Sosyal medyada karşıma Bartu Küçükçağlayan’ın klozet kılığına girdiği bir video çıktı. Dedim herhalde komiklik olsun diye yapmıştır. Meğerse reklam parası için klozet olmuş. Tabii oyuncu dediğin ne dersen oynamalı. Rolün büyüğü küçüğü, iyisi kötüsü yoktur. Bartu Küçükçağlayan da rolünün hakkını vermiş.

Ama sevmeyenleri tarafından bu oyuncuya sosyal medyada yapılan hakaretlere üzüldüm doğrusu. “Recep İvedik’te bu karakterle oynasın” diyen de vardı “Kendini oynamış” diyen de. Ayrıca Ajda’ya, Hande Yener’e milyonlar bayılan mobilya markaları da lütfen Bartu’nun kalıptan kalıba girebilen oyunculuğunu fark etsin. Harika bir koltuk, çekyat ya da orta sehpa olmaz mı Bartu’dan?

Kendall’a Badem

Geçen hafta, Sevgililer Günü’nde birçok ünlü şahane bir kutu paylaştı. Bu şeffaf kutuda şıkır şıkır şekerler çikolatalar vardı. Yeme de fotoğrafını çek, Instagram’a koy. Bu şeker şeylerin Niğde’den çıktığını öğrenince hem şaşırdım hem gurur duydum. Çerezcim markasıyla dünyaya açılmaya hazırlandıklarını söyleyen Alper Ceylan “Organik işlenmiş yeni tatlarımız var. Türkiye kendi toprağından çıkmış bir markayla dünya çapında övünecek” diyor. Kendall Jenner’ın elinde bir badem şeker görsek ne mutlu oluruz değil mi?

Haberin Devamı

Merak ediyorum

Özcan Deniz’in karantinada çektiği dizi dijital platformda gösterime girmek üzere. Ancak şu an kanlı bıçaklı olduğu eski eşi Feyza Aktan da bu dizide oynuyor. O dönem araları iyiydi ve birlikte çalışmakta sakınca görmediler. Acaba Özcan Deniz, Feyza Aktan’ın sahnelerini kesmiş midir? Oyuncu ücreti ödeyecek midir? Çok merak ediyorum.

Mekan kuralları

Mekanların tekrar bir an önce açılması için farklı formüller tartışılıyor. Kapalı alanda yüzde 25, açık alanda yüzde 50 kapasite önerisi şu an için popüler görünüyor. Ama hatırlatmak isterim zaten işini doğru yapan mekanlar sosyal mesafe kuralına uymuş, kapasitelerini yarı yarıya düşürmüştü. Yemek yerken en yakındaki masa 1 metre ötenizdeydi. Ama bu kurallara uymayan birçok yer de vur patlasın çal oynasın eğlenceler düzenledi.

Haberin Devamı

Önemli olan kural koymak değil denetimi iyi yapabilmek. Kuralları hiç takmayan, üstelik sosyal medyada bunun reklamını yapacak kadar kendinden emin bu mekanların pervasızlığına dur demek gerekecek öncelikle. Bu noktada işletmelere duyarlılık konusunda büyük iş düşüyor. Dört gözle mekanların şu ya da bu şekilde açılmasını bekliyoruz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder