Uğur Alkapar O fotoğraf...
HABERİ PAYLAŞ

O fotoğraf...

Pazartesi toprağa verdiğimiz Seyfi Dursunoğlu’nun ölüm haberlerinde en çok kullanılan iki fotoğrafından biri, iskambil kağıdı gibi tasarlanmış olandı. O fotoğrafın hikayesini paylaşmak isterim sizinle. 2011’de Mecmua dergisinin yazı işleri müdürüydüm.

Çok konuşulan işlere imza atıyorduk. Uzun uğraşlar sonucu Seyfi Bey’i ikna ettik.

Ayşe Arman’ın hanzo bir erkeği canlandırdığı konseptte Huysuz onunla yatağa girdi, ayaklarını yıkadı. Sonunda gerçekten harika kareler çıkmıştı. İşte o röportajın kapağında Cem Talu’nun çektiği bu fotoğraf vardı. Fikrin sahibi Ergün Gündüz de Huysuz’un tırnaklarına son anda oje kondurmuştu. Çekim günü gittiğimizde önce evi gezdirdi ve kullanabileceğimiz odaları belirledik.

Haberin Devamı

O fotoğraf...

Çocukluğunda yaşadığı evin bir benzerini yaptırdığını anlatmıştı. Girişine yukarıdan sağ ve soldan gösterişli iki eşit merdivenle iniliyordu.

Tam bir malikaneydi. “Ne gerek vardı bilmiyorum iki merdivene” demişti. Antikalarla dolu evinde her şey büyük bir düzen içindeydi. Bahçesiyle de durur duyuyordu. Çekimde ayak yıkamak için kullanılıyormuş gibi görünen metal leğeni alıp “Ben buna çiçek dikerim bana bırakın” demişti.

İşimiz bittikten sonra da mutfağına davet etmiş, ancak hamarat ev hanımlarının yaptığı gibi hazırlayıp buzluğa attığı poğaçaları çıkarmıştı. Şipşak pişirip bize ikram ederken de hepimize tek tek laf sokmayı ihmal etmemişti.

Eh tabii ki bayılmıştık. Huysuz’dan laf yemek için millet o kadar para verip çıktığı yere giderken biz bedavadan hırpalanıyor ve bundan büyük zevk alıyorduk. Hayatım boyunca unutmayacağım bir gün oldu diyordum. Gerçekten unutulmuyor.

İşte o renkli karenin bende öyle bir anısı, bu güzellikte bir hikayesi var. Bir yıldız daha kaydı geçti bu dünyadan. Ama geride bıraktıkları bizi daha bir ömür boyu güldürmeye yeter...

Deniz üstü kebap

Demet Akalın’ın eşi Okan Kurt’un kardeşi Dilan Kurt’un açtığı, Beykoz- Küçüksu’daki Hirahan’a gittim. Antep mutfağı sunan mekanın danışmanları, ünlü şef Özlem Mekik ve Doğa Çitçi. Hirahan öncelikle konumu itibariyle sizi büyülüyor. Denizin adeta üstündesiniz.

Haberin Devamı

İçinde bulunduğu tarihi binanın restorasyonu bir yıl sürmüş. Ve mükemmel bir iş ortaya çıkmış. Yüksek tavanıyla ferah bir ortam sağlayan Hirahan’ın her detayı çok şık. Hele özel yapım çatal bıçak takımları çok ince düşünülmüş. Servis ise çok hızlı. Böyle bir ortamda yenen güzel yemeklerin de tadı bir başka oluyor tabii. Lahmacunda birkaç seçenek mevcut.

Acılı, acısız, nar ekşili, fındık diye gidiyor. Burada her damağa uygun bir lahmacun mutlaka vardır. Muhammara ve humus çok özel. İçli köfte mutlaka tadılması gereken bir lezzet.

Hirahan’ın kebapları da usta işi. Fıstıklı kebap, şiş, ciğer derken artık lezzet komasına girecektim neredeyse. Unutmadan, üç ayrı VIP odada özel yemekler düzenlemek de mümkün. Burada manzara var, güzel hava var, deniz var, ferah bir ortam var.

Üstelik çok lezzetli yemek de var. Beykoz’a uzaksanız bile kalkıp gitmek için sebep çok.

Bodrum'daki Afrika

Bodrum Yalıkavak’taki Tilkicik Koyu mekanlarıyla hep gözde olmuştur. Koyun yenisi ise Mamba.

Afrika esintileri taşıyan beach club’da siyahilerin egemenliğindeki RNB ve hip hop müzikleri çalınacak. Aleyna Çavuşoğlu ve Oğuz Yılmaz’ın sahibi olduğu Mamba Beach, akşamları Mücver Restaurant olarak hizmet verecek.

Haberin Devamı

Önümüzdeki günlerde Mücver’de Merve Özbey ve Günel Zeynelova gibi ünlü şarkıcıların sahne performansları, plajda ise DJ partileri gerçekleşecek.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder