Uğur Alkapar Online yanacağız
HABERİ PAYLAŞ

Online yanacağız

Big Burn’den bahsediyorum. Hani her yaz İstanbul yakınlarında deniz kıyısında 30-40 bin kişi toplanıp dünyanın en iyi DJ’lerini dinlerdik. Bu yaz sadece İstanbul değil, Çeşme, Bodrum gibi tatil noktalarında da planlanan Big Burn, koronavirüs nedeniyle sanal ortama taşındı. 9 Mayıs tarihinde gerçekleşecek Big Burn İstanbul Dijital RX Istanbul ve Orman olmak üzere iki farklı sahnede yapılacak.

https://www.instagram.com/p/B_xXSKDD2jk/

Festival, Victor Ruiz, Philipp Straub, Teenage Mutants, Oc&Verde, Coyu, Procombo, Evrim de Evrim gibi lokal ve global isimlerden oluşacak lineup ile 16 saat sürecek. Big Burn İstanbul Dijital Festival www.bigburn2020.com adresinden izlenebilecek.

Haberin Devamı

Müzik devam ediyor

Festivaller online olur da yarışmalar olmaz mı? Türkiye’nin yeni genç sesini belirlemek üzere bu yıl üçüncüsü düzenlenen Vodafone FreeZone Online Müzik Yarışması karşımıza ‘Unkapanı Edition’ adıyla esprili bir formatta çıkıyor. 11 bini aşkın başvuru alan yarışmada Mustafa Sandal finalistlere evden koçluk yapacak. 18 Haziran’da da birinci belli olacak.

DokuzSekiz Müzik Yapım da genç müzisyenler için çok karlı bir kampanya başlattı. Şarkısını bir video ile hazırlayıp gönderenler, seçici kurulun değerlendirmesinden geçebilirse güzel paralar kazanıyor. Özgün eserlere 5 bin, cover şarkılara bin, enstrümantal parçalara ise 500 TL ödüyorlar. İlk videolar Vipoda YouTube kanalında yayınlanmaya başladı. Çok başarılı işler var.

Yeni konsept

11 Mayıs’ta AVM’lerin açılmasından sonra yeme içme sektörü mekanların açılmasıyla ilgili gelecek güzel haberleri beklemeye başladı. Bir yandan da hazırlıklar başladı. Bir dönem Başak Dizer ve Deniz Marşan’ın sahibi olduğu, Nişantaşı’ndaki Room and Rumours kapanmıştı.

İşletmeci Serkan Koca mekanın bahçesinde yepyeni bir konseptle hayata geçireceği restorana Cabbar adını verdi. Koca “Zor günler geçiriyoruz. Ancak hayat devam ediyor. Yemyeşil bir bahçenin içinde, sosyal mesafeyi koruyarak ve tabii misafirlerimizin sağlığını ön planda tutarak hizmet vermeye hazırlanıyoruz” diyor. Cabbar’ın dekoru ödüllü mimar Abdullah Burnaz’ın elinden çıkıyor.

Haberin Devamı

Sosyal mesafe

Kış sezonunun bu yılki bombası Meftun’du. Meftun İstanbul, hayatın normale dönmesi ile birlikte Alaçatı’da da kapılarını açmaya hazırlanıyor. İstanbul şubesini de yazın açık tutacaklarını söyleyen işletmeci Mehmet Davran “Sosyal mesafeyi koruyarak yemek yemek isteyen misafirlerimizi İstanbul Meftun’da ağırlayacağız.

Bakanlığın açıklamaları doğrultusunda da haziran sonunda Meftun Cabaret olarak, Çeşme’nin en meşhur beach’i Spiaggia Grande’nin içinde olacağız” diyor. Özgün ve Ayla Çelik’in dönüşümlü çıkacağı Meftun Cabaret’de sürpriz isimler de sahnede olacakmış.

Farklı bir nefes

Son dönemde iyice pop’a rap’e batmışken, bir albüm dinledim ki bana çok iyi geldi. Çiğdem Erken’in ‘Uyandım Yoksun’ albümünden bahsediyorum. Arkadaş tavsiyesi ile keşfettiğim Çiğdem Erken piyanist ve besteci.

Bu dördüncü albümü. 60 tiyatro oyununa müzik yapmış. Yalın, taze, duygulu ve etkileyici şarkılarıyla yer yer Zuhal Olcay’ın tarzını hatırlatan albümde düzenlemeler de çok başarılı. Müzikte farklı bir nefes arayanlar için.

Haberin Devamı

Anlamlı burs

53 yıldır maddi olanakları sınırlı öğrencilere burs desteği veren Türk Eğitim Vakfı ‘Korona Kahramanlarına Vefa Fonu’nu hayata geçirdi. Bu fon ile virüse karşı verilen mücadelede ön saflarda yer alan ve hayatını kaybeden sağlık çalışanlarının çocuklarına eğitim hayatları boyunca burs tahsis edilecek.

Vakıf, gelecek bağışlarla bursun kapsamını genişletme hedefinde. Salgın sırasında çalışmak zorunda kaldığı için virüsten hayatını kaybeden diğer sektör çalışanlarının çocuklarına da ulaşmayı amaçlıyorlar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder