Uğur Alkapar Oteller ona emanet
HABERİ PAYLAŞ

Oteller ona emanet

Londra’da yaşayan Nurçe Erben, ‘Elementa’ adlı bir moda markası kurmuş, sosyal medyada ünlenmiş, başta BAFTA olmak üzere tüm dünyanın takip ettiği organizasyonların kırmızı halılarında boy göstermişti. 25 yaşındaki girişimci şimdi de Bodrum’daki Cactus Hotels & Resorts’un başına geçti. Üç kuşak turizmci bir aileden gelen Erben markanın 15 milyon TL’lik yeni yatırımını da yönetiyor. Özellikle ‘aquapark’ı ile bilinen Yalıkavak’taki Cactus Fleur Beach Hotel’in yanında bir otel daha açılıyor. Erben, koronavirüse karşı alınan önlemler dahilinde otelleri yarı kapasite çalıştırdıklarını ve tüm hijyen önlemlerinin alındığını söylüyor.

Haberin Devamı

Oteller ona emanet

KAFEPİ YENİLENDİ

10 yıldır Çeşme’nin en popüler beach’lerinden olan Kafepi, bu yaz yenilenerek açıldı. Afrika esintilerinin hakim olduğu dekoru ve girişteki 600 yıllık İda’dan gelen zeytin ağacıyla Instagram için harika köşeler var. Kafepi bünyesinde müzik direktörlüğünü Aslı Köse’nin yaptığı Ojo, kum ve deniz içerisinde bulunan masalardaki leziz mezelerin alternatif müzikle bir araya geldiği Rakish, kahve, kokteyl, yemek ve workshop’ların düzenlendiği Hang N’ Play, Sunbath ve yüzmeye doyulmayacak pırıl pırıl deniziyle Çeşme’de harika bir plaj alternatifi sunuyor. Bu arada geçtiğimiz günlerde Gizem Barlak’ın işlettiği Rakish’e nazar değdi. Çıkan yangında kül olan mekan üç gün gibi kısa süre içerisinde yeniden inşa edilip tekrar hizmete açıldı. Geçmiş olsun diyorum

GREY VADİ’DE

Nişantaşı’nın gözde mekanı Grey, ikinci şubesini Vadistanbul’da açtı. Taytun Topal’ın patronu olduğu Jupiter Group’un yeni restoranı, şehrin en merak edilen yerleri arasında. Grey’in Nişantaşı’nda olduğu gibi Vadi’de de kendi kitlesini yaratmasını bekliyorum. Oradaki rezidanslarda da semtin kitlesine benzer bir kalabalık yaşıyor. Herkesin bir mahalle kahvesine, eş dostla buluşma yerine ihtiyacı var. Grey’in hem ortamı hem de renkli menüsü çok ideal. Plaza kızları da artık muhtemelen birbirlerine “Grey’de görüşürüz” demeye başlamıştır.

GERİ DÖNÜYOR

Sarıyer sahilindeki Six Senses Kocataş Mansions, kışın açılmış ama daha herkesin haberi olmadan salgın nedeniyle kapanmıştı. Milyonlarca dolar yatırımla çok şık bir otel olarak hizmete giren Kocataş Mansions 30 Temmuz’da tekrar kapılarını açıyor. Tabii hijyen önlemleri alınarak. Tarihi dokusuyla herkesi kendine hayran bırakan otelde konaklamak pek ucuz değil. Oda fiyatları gecelik 1.950 - 4.200 lira arasında değişiyor. Böyle bir keyfi tatmak için bu paraları gözden çıkarmak gerekiyor.

Haberin Devamı

Oteller ona emanet

SONUNDA İSTANBUL’DA

Bizim sosyetenin New York’a gittiğinde mutlaka önceden yer ayırtıp gittikleri birkaç restorandan biri Nobu’ydu. Robert de Niro ve dünyaca ünlü şef Nobu Matsuhisa’nın sahibi olduğu Nobu’nun dünyada 32 şubesi var. Adeta McDonald’s hızıyla gezegene yayılan Nobu şimdi de İstanbul’a geliyor. Restoran, Süzer Plaza içerisindeki The Ritz-Carlton Istanbul’da 2021 Şubat ayında şube açıyor. Bakalım bizimkiler burada da iyi bir masa için sıraya girecekler mi?

TESTLER ELEXUS’TAN

KKTC’nin en lüks oteli Elexus pandemi sonrası kapılarını açtı. 1.3 kilometrelik sahiliyle dikkat çeken otel aldığı önlemler tatil sezonuna hazır olduğunu duyurdu. Kıbrıs zaten pandemi sürecinde dünyanın en güvenli yerlerinden biri olarak gösterilmişti. Elexus’un özel düzenlemeleriyle daha da çekici bir nokta haline gelen tesiste beş havuz ve yedi bin metrekarelik güneşlenme alanı var. Yani kimse yanınıza yaklaşmayacak. Dahası, seyahat öncesi yapılması zorunlu olan koronavirüs yani PCR testini de anlaşmalı olduğu hastanelerde bedelsiz olarak yaptırıyor.

Haberin Devamı

Oteller ona emanet

KUTLAMA ZAMANI

Ranchero, İstanbul’un az sayıdaki Meksika restoranlarından. Pandemi sonrası da kendilerine “Gelenekleri kutla” anlamına gelen “Celebra La Tradicion” diye bir slogan bulmuşlar. Çünkü Ranchero’daki her yemek bir kutlamaya dönüşüyormuş. Bugünlerde tam da ihtiyacımız olan pozitif tutum işte bu. Ranchero’nun Nişantaşı, Suadiye ve Ataşehir’deki Watergarden’da şubeleri var. Siz de kutlama yapmak istiyorsanız uğrayabilirsiniz.

MIAMI’DEN BODRUM’A

Geçen yıl Yalıkavak’a “Merhaba” diyen ve kısa sürede Bodrum’un gözde beach club’larından biri olan Barbelo bu yaz Villa Azur adıyla açıldı . Villa Azur, Miami’nin ünlü mekanlarından. Markayı Metin Şen’in sahibi olduğu Dinesty Group Türkiye’ye getirdi. Eğlence sektöründe, hem lezzet, hem de atmosferi ile cezbedici bir dünya markası olan Villa Azur, Miami’de Beyonce, Leonardo di Caprio, Paris Hilton, Gerard Butler, Adriana Lima gibi starları ağırlıyor . Burada da şimdiden ünlülerin uğrak noktası olan Villa Azur Bodrum bakalım sezonu nasıl geçirecek?

DERİ YOK MASKE VAR

Bizim tekstilciler pandemide işler durunca kulvar değiştirip maske üretmeye başlamışlardı. Ocakta yapılan deri fuarı Le Show’da tanıştığım Luigi Deri’nin sahibi Musa Evin de maske işine girdiklerini söyledi. Musa Bey Çin’den ultrasonik maske makineleri ithal etmiş. Günde 180-200 bin adet cerrahi maske üretiyorlarmış.

“Ülkenin en iyi deri üreticilerinden birini kayıp mı ettik yani?” diye sorduğumda ise umutlu bir cevap aldım: “Bu dönemde Rusya, Amerika, Kanada gibi ülkeler yaptığımız ihracat durdu. Ama deri hem bizim için hem turizm için çok önemli. Ülkemize gelen turistlerin aklında dünyaca ünlü Türk derileri var hep. O yüzden pandemi biter bitmez, normale dönüp deri üreteceğiz.”

Sıradaki haber yükleniyor...
holder