Uğur Alkapar Oyuncu alfa kuşağı
HABERİ PAYLAŞ

Oyuncu alfa kuşağı

Malum gençlerin gözde mesleği artık doktorluk mühendislik değil, ‘influencer’lık. Yani hepsi gezip tozup, bunları Instagram’da paylaşma karşılığında para kazanmak istiyor. Ne güzel dünya! Bu mesleğin başka bir türlüsü de ‘gamer’lık, yani oyunculuk. Siz bilgisayarda oyun oynarken insanlar sizi izleyecek, siz de bundan para kazanacaksınız.

Bu da çok güzel! E-spor denilen bu oyunların dünyada 600 milyon seyircisi var. Oyuncuların ise çoğunluğu 14-17 yaş arasında. Forbes dergisinin verilerine göre dünyanın en zengin gamer’ı 29 yaşındaki Tyler Blevins’in serveti 17 milyon dolar! Oturduğun yerden bu parayı kazanmak çekici olsa gerek.

Haberin Devamı

Elektronik oyun ekipmanı satışı konusunda uzmanlaşan incehesap.com’un kurucu ortağı Nurettin Ezen e-sports etkinliklerine destek verdiklerini ve bizden de ünlü gamer’lar çıkabileceğini söylüyor. Erzen “Bugün ülkemizdeki aktif e-sporcular, ağırlıklı olarak 1995 yılı sonrasında doğan Z kuşağından oluşuyor. Ancak arkalarından yepyeni bir nesil geliyor: Alfa kuşağı. Yalnızca e-sporcuların değil, sektör etrafında yepyeni meslekler edinenlerin de yükselmesine tanıklık edeceğiz” diye düşünüyor.

Oyuncu alfa kuşağı

Telefonlarca

Samsung’un geçen çarşamba tanıttığı yeni telefon, tablet ve kulaklık modelleri elektronik sektöründe her gün bir çıtanın daha aşıldığını gösterdi. Ama bu çıta sadece teknolojik gelişme değil, fiyatlarda da söz konusu. Çünkü bir telefonun fiyatı artık 13 bin liraya kadar çıkıyor.

Ama markanın altın rengindeki yeni kulaklıkları rakibi Apple’ın kulaklıklarına göre çok daha hesaplı. Zaten altın biliyorsunuz bugünlerde çok değerli. O yüzden bana çok çekici geldi açıkçası! Teknoloji demişken Burak Deniz’in Episode dergisi için verdiği pozlar Çin’in elektronik devi Xiaomi’nin telefonuyla çekilmiş.

Gerçekten inanılmaz! Bir süredir her şeyi yapabilen telefonlar yüzünden bilgisayarların pabucu dama atılmıştı. Şimdi fotoğraf makineleri de o damlarda yerini alacak gibi görünüyor. Bu arada internette telefonla çekilen birçok film var zaten.

Instagram, TikTok'a karşı

Bir dönem herkes Vine’dayken, fenomenleri varken, Instagram video yükleme özelliği getirip Vine’ı bitirmişti. Snapchat zirvedeyken, Kerimcan Durmaz orada meşhur olmuşken pat diye kopyalayıp ‘story’ yani hikaye özelliğiyle dengeleri değiştirmişti. Snapchat artık unutuldu. Uzun video yükleme özelliği IGTV ile Youtube’u bitirememiş olsa da Instagram şimdi gözünü TikTok’çulara dikti.

Haberin Devamı

Uygulamanın pazarda gittikçe yükselen payını görünce Reels diye bir şey çıkardı. TikTok’a benzer özellikleri bulunan, 15 saniyelik videolar çekilebilen Reels’i önce fenomenler denedi. Bana sorarsanız Instagram bu kez hata yaptı. TikTok kullanıcısı o kadar sadık ki bu uygulamaya, para verseler Reels’e geçmez.

Gerçek vatanseverler

Murat Övüç, Yeşim Salkım’a küfür ettiği videosu meydana çıktıktan sonra hemen “Ülkemi, devletimi, milletimi seviyorum” mesajlı, içinde emniyet güçleri de olan postlar, videolar yayınlamaya başladı. Çeşme’deki olayın Ukraynalı kahramanı Daria bile Türkiye’ye önce küfredip ardından Türk bayraklı paylaşımlara başladı.

Kankası Şeyma Subaşı da aynı tepkileri alınca “I love my country” (Ülkemi seviyorum) Instagram hikayelerine bizi maruz bıraktı. Gördüğünüz gibi başı sıkışan bizim milli duygularımıza hitap ederek hatasını örtmeye çalışıyor. Yani bizi sömürmeye çalışıyor. Kusura bakmasınlar da bizim ülke ve millet sevgimiz o kadar gerçek ve derinden ki kimse manüple edemez, kullanamaz.

Haberin Devamı

Biz kimin vatansever, kimin üçkağıtçı olduğunu, kimin saf duygularımızı kullanmaya çalıştığını hemen anlarız. Lütfen bizi aptal yerine koymaya çalışmayın. Neyin ne olduğunun son derece farkındayız. Çok şükür kafamız hepinizden daha fazla çalışıyor.

Haremde müzikal

Okan Bayülgen’in yazıp yönettiği, üstüne bir de oynadığı ‘Harem Kabare’ müzikali haftaya cuma-cumartesi, yani 14-15 Ağustos’ta Trump Sahne’de sergilenecek. Kadroda İstanbul sahnelerinden tanıdığımız Ödül Turan ve Aybüke Albere de var.

Sahne hakimiyeti ve şahane şarkıcılığıyla çok beğendiğim Ödül’ü müzikalde izlemeyi çok isterim doğrusu. Aybüke’yi de “Edis’in arkadaşı” olarak tanıyoruz ama onu izleyenler de enerjisini anlata anlata bitiremiyor. Okan Bayülgen bu işi biliyor. Etrafına o kadar güzel ve yetenekli kadını topladıktan sonra ortaya nasıl kötü bir iş çıkabilir ki!

Kapılarını açtı

Beş yıldızlı oteller birer birer kapılarını açıyor. Mecidiyeköy’deki Fairmont da sonunda tekrar yüksek hijyen ve güvenlik standartlarıyla hizmet vermeye başladı. Benim en ilgimi çeken şey ise otelin restoranları. Havuz başındaki Ukiyo, şehrin en iyi suşi yapan noktalarından biri. Giriş parası ödeyerek havuzda tüm gün keyif yapmak mümkün. Bir de Şef Emre İnanır’ın yemekleriyle harika bir deneyim yaşattığı Aila var. Aila bu sezon sadece akşam değil öğle yemeğinde de servis veriyor.

Yazlık havası

Pandemi sonrası büyük otellerden uzak durup, küçük, az insanlı konaklama yerlerini tercih edenlerdenseniz bir tavsiyem olacak. Assos–Sivrice koyundaki İdacasa Butik Otel. Kaz Dağları’nın temiz havası eşliğinde sakin ve huzurlu bir tatil için doğru adres. Bana kendi eviniz, kendi yazlığınızdaymışsınız gibi rahat bir yer hissi veren İdacasa’da altı oda var. Kapasite sadece 25 kişi. Denize 100 metre uzaklıkta. Dinlenmek ve yenilenmek için harika bir seçenek.

Oyuncu alfa kuşağı

Koylarda suşi

Mavi yolculuğa çıkanlar tüm yiyecek içeceklerini depolar öyle açılırdı. Şimdi seyyar marketler, manavlar, dondurmacılar var. Koylarda bu ihtiyaçları gidermek mümkün. Tekne yemeğinden sıkılanlar da kıyıya yanaşıp restoranlara ayak basalardı. Şimdi ona da gerek kalmadı.

Bodrum-Türkbükü’ndeki Ganj, teknelere suşi servisine başladı. Taksim’deki meşhur Ninja Restaurant’ın sahibi, suşi şefi Yunus Sipahioğlu’nun elinden çıkan sekiz farklı suşi menüsü sipariş üzerine teknelere ulaştırılıyor. Hatta bir gün önceden rezervasyon yaptırırsanız Yunus Bey size teknede de hizmet veriyor.

Yeni sezondan ilk haberler

People, Hazine, Grey gibi markaların sahibi Jupiter Group, pandemi sonrası temkinli davranarak Bodrum’daki mekanlarını Bozukbağ Kahvaltıcısı dışında açmamıştı. Nişantaşı’ndaki Grey’in Vadistanbul’daki şubesi ise çok hızlı bir giriş yapmıştı. Grubun patronu Tayfun Topal şimdi de bu kışın trendlerini belirleyecek yeni bir işe imza atıyor.

Taksim’deki Ceylan Otel’in altındaki People’ın yerine gençlere hitap edecek, renkli menüsüyle, dinamik müziğiyle kendine has bir kitle yaratacak Ginza’yı açıyor. Hem de People’ın sadece sigara içmek için kullanılan bahçesinde. İç kısım ise hafta sonları kulüp olarak hizmet verecek. Yeni sezonun ayak sesleri şimdiden gelmeye başladı. İnşallah tekrar karantinaya girmeyiz de sağlıklı, güzel geceler geçiririz.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder