Uğur Alkapar Piyanoyla baş başa
HABERİ PAYLAŞ

Piyanoyla baş başa

Dünyaca ünlü Macar piyanist Havasi geçen pazar Zorlu PSM’de konser verdi. Sanatçıyla kaldığı Hilton İstanbul Maslak’ta görüşecektik ama yoğunluğu yüzünden ancak konser sonrası kulisine gidebildim.

Piyanoların uçtuğu, kalabalık bir orkestranın sahneyi doldurduğu, dansçıların, vokalistlerin şov yaptığı dev konserleriyle meşhur Havasi bu kez ‘Pure Piano’ turnesi kapsamında, piyanosuyla baş başaydı. Çok daha sıcak ve samimi bir havada geçen gecenin sonunda Havasi’nin sesi kısık olsa da keyfi yerindeydi.

Haberin Devamı

Piyanoyla baş başa

Seyirciyi çok açık fikirli, sofistike ve duygusal bulmuştu. Otelin üst katlarında yemek yerken gördüğü İstanbul manzarasından da çok etkilenmişti. Havasi’yi iki çocuğuna ve aşık olduğu eşine mutlu bir şekilde gönderdiğimizden eminim.

BİZE KALSIN

Geçen hafta arkadaşlarımla Tekirdağ’a bağlı Hoşköy’deki Megali Balık’a gittik. Burası bilenlerin “Herkese söylemeyelim de sadece bize kalsın” dediği yerlerden biri. Ama kusura bakmasınlar ben anlatacağım. Öncelikle İstanbul’dan giderken dağların içinden, eski Rum köylerinden, birkaç yüzyıllık ağaçların, yemyeşil bir doğanın içinden geçiyorsunuz. Dünyanız değişiyor. Sahile ulaştığınızda ise sizi mekanın şefi Sarkis Özgün karşılıyor. Bu adam ülkenin en iyi işlenmiş balık yapan şeflerinden biri.

Orkinos pastırma, palamut füme, marine lüfer, vanilyalı-wasabili istavrit, çiroz ve yine orkinostan yaptığı mojama (İspanyol mezesi) kusursuz. Ayrıca karides, pavurya, acı çilek soslu ve balık yumurtalı ahtapotu muazzamdı. Burayı bazı ünlüler çoktan keşfetmiş, sık sık geliyor. Dahası Sarkis’in ününü duyan Japon turist gruplarını görüp şaşırabilirsiniz. Onlar genelde sashimi’ye (çiğ balık) meraklıymış. Megali’nin yanında küçük bir de butik otel var. Bir gece kalıp çevredeki köyleri, bağları da mutlaka bir ziyaret etmek lazım.

BATILI TURİST DÖNÜYOR

İsviçreli Hapimag otel ve tatil köyü zincirinin 16 ülkede 60 tesisi varmış. Bodrum’da hem otel hem tatil köyü olarak hizmet veren Hapimag Sea Garden Resort bunlardan biri ve Ege’nin en büyüğü. Geçtiğimiz günlerde İstanbul’u ziyaret eden Hapimag CEO’su Hassan Kadbi, ülkemiz turizmi için ilginç şeyler anlattı. Bodrum’daki otelde 2018’de ağırladıkları misafirlerin yüzde 80’i Türk vatandaşıymış. Ancak bu sene işler değişiyormuş. Bu yıl çoğunluğu Alman, İngiliz ve Fransızlar olmak üzere yabancı turist oranı yüzde 51’e çıkacakmış. Batılı turistin rotasını tekrar Türkiye’ye çevirmesi sevindirici bir haber.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder