Uğur Alkapar Postmodern meyhane
HABERİ PAYLAŞ

Postmodern meyhane

Son günlerde yolum sık sık Hilton Kozyatağı’na düşmeye başladı. Geçen hafta hemen giriş katındaki Ziyade Fasıl’daydım. Burası 14 yıllık bir mekan. Şef Özlem Mekik 2005 Yılında 3. Levent’te günümüz modern meyhanelerinin temelini atmış. O dönem tüm ünlüler Ziyade’nin önünde görüntülenirdi. 2018’den beri de Kozyatağı Hilton’daki yerinde.

Her köşe başında modern meyhane adı altında birbirinin kopyası mekanların açıldığı şu dönemde, Ziyade Fasıl hem şovu, müziği ve eğlencesiyle hem de kendine özgü mutfağıyla Anadolu yakasına eşsiz bir deneyim sunuyor. Ama burayı diğerlerinden ayıran en önemli şey müşterileri! Biz saat sekiz gibi gittik ama meğerse geç kalmışız. Bir grup çoktan masaların üzerine çıkmıştı! Eğlence hiç hız kesmeden dansçılarıyla, fasılla, pop şarkılarıyla devam etti. Kadınlar yarın yokmuşçasına, en sevdiği ablalarının düğününe gelmişçesine oynuyordu.

Haberin Devamı

Bazı erkeklerin de onlardan aşağı kalır yanı yoktu. Kısa bir sohbet etme imkanı bulduğum Özlem Mekik “Yemeklerimiz hem klasik, hem yepyeni. Eğlencemiz fasıldan şovlara, pop müzikten alaturkaya uzanan farklı bir deneyim içeriyor. Modern meyhaneler ömrünü doldurdu. Ama bizim konseptimiz her sezon yenileniyor, biz postmodern meyhaneyiz” dedi.

TERSANEDE PARTİ

Geçen hafta Coca Cola’nın yeni enerji içeceğini tanıtmak için Haliç Tersane’de yaptığı müthiş partiye gittim. Müthiş diyorum çünkü burası gerçekten şehrin en güzel parti mekanı olabilir. Gökyüzüne uzanan inanılmaz yükseklikte bir tavan var ama etrafı açık, dünyanın en güzel deniz kıyılarından birindesiniz ve etrafta endüstriyel gemi parçaları var. Böyle bir dekoru uğraşsan yapamazsın.

Şehirde ne kadar alternatif ve hoş tip varsa hepsi oradaydı. O kadar çok oyuncu vardı ki ortam dizi seti gibiydi. Elinde telefonu düşürmeyen Instagram fenomenleri bir sürü renkli köşede farklı pozlarla fotoğraf çektiriyordu. Müzik de şu Gülse Birsel’in dizisindeki Orçun’un grubu sahneye çıkana kadar çok iyiydi. Öyle bir ortam için biraz yanlış seçim olmuş. Neyse o arada sohbet etme imkanı bulduk.

Haberin Devamı

Haliç Tersane’yi keşke kulüp yapsalar dedim ama burada içki satışı yapılamıyormuş ve gece 12’den sonra müzik devam edemiyormuş. Klein Wal’in de haftalardır aramıza dönemeyişi nedeniyle İstanbul büyük bir kulübe gerçekten aç. Gençler evlerinde müziğin sesini çok açtıkları için alt komşudan şikayet almaktan bıktı artık. Umarım 2020 bu konuda alternatiflerin geldiği bir yıl olur.

‘AMÉLIE’ GELİYOR

‘Amélie’ filminin sinemalara gelişinin üzerinden 18 yıl geçmiş. Amélie’yi oynayan 25 yaşındaki Audrey Tautou, 43 yaşında kocaman kadın olmuş. Ama Amélie, filmde bıraktığımız yaşta ve film müzikal oldu! Dünyayı turlayan Amélie müzikali 11-16 Şubat’ta İstanbul’a geliyor. 21-23 Şubat’ta da Bursa’da. En şanslı taşra kenti Bursa’yı kutluyoruz.

ŞEF KİTAPLARI

Son dönemde iyice yükselişe geçen şefler TV programlarından sonra kitaplara da el attı. Şef-yazar Jale Balcı ve seyahat yazarı Hande Çilek ‘Tadında Yolculuk’ adıyla bir kitap çıkardı. Sağlıklı, doğal ve mevsiminde yemek alışkanlıklarından ilham alarak hazırlamışlar. Coğrafi açıdan birbirlerine uzak olmalarına rağmen mutfak kültürü açısından benzer özellikler taşıyan Akdeniz Bölgesi’nin ve Kaliforniya’nın en lezzetli tariflerine yer vermişler.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder