Uğur Alkapar Müziğe döndü
HABERİ PAYLAŞ

Müziğe döndü

90’lardan ‘İstemiyorum Baba’ ve sunduğu Saklambaç yarışmasıyla hatırladığımız Rüya Ersavcı geçen yıl ‘İki Kelime’ adlı slow bir şarkı yaparak müziğe geri dönmüştü. Sahnelere de geri dönen Ersavcı şu an harıl harıl repertuar hazırlığında. Erdal Çelik (‘Tek Kürekçim’ desem hatırlarsınız) ile aşk şarkıları söyleyeceği başka bir programın da provalarına devam ediyor.

Rüya Hanım pandemi öncesi Moda Kayıkhane’de yaptığı sahne için “En büyük hayalim yıllar sonra müziğe döndüğümde kaliteli bir orkestra ile iyi bir mekanda çıkmaktı. Hayalim gerçekleşti. Muhteşem bir geceydi. Çıldırdım” diyor.

Haberin Devamı

Müziğe döndü

Günümüzün müziğinden hiç kopmadığını, bugünlerde ise rap dinlediğini söylüyor. Güzel haber ise yeni şarkısı ‘Peri Masalı’. Haftaya cuma yayınlanacak şarkının sözlerini Erol Özdamar yazmış. Altay Ekren besteleyip düzenlemiş. Klip Eray Aras, fotoğraflar Barış Değirmenci imzalı. Kıyafetleri ise Emel Keleş tasarlamış. Rüya Ersavcı bu kez bugünün gençlerinin kalplerini fethetmeye geliyor. Merakla bekliyoruz.

Pozitif ansallar

Müziğe döndü

Şu an ne yapıyorsanız hemen bırakın, koşarak Instagram’daki ‘@figenmerdansal’ hesabını takibe başlayın. Pişman olmayacaksınız. Figen Merdan yaşam koçları ve spritüel felsefecilerle göstere göstere dalga geçen harika bir karakter. Yalnız bazen o kadar uçuyor ki mizahla gerçeği ayırmak zorlaşıyor.

Cüneyt Özdemir de ayıramamış zaten. YouTube’daki programında ciddi ciddi Figen Merdan’ın öğretilerinden bahsedip yayına davet etmiş! ‘Dengeli ve Huzur-i Yaşam Eğitmeni’, ‘Zihin Arındırsallama Terapisti’ Figen Merdan’ın sosyal medyada efsane haline gelen tavsiyelerinden bazıları şöyle:

  • PH değeri düşük olan bir bedenin duygu sökümü mineralsiz olur
  • Her negatif ansalın içinde minik de olsa bir pozitif ancık vardır.
  • Ona odaklan ve tadımını çıkar
  • En doğru nefes tekniği, nefes almamaktır.

Ben artık güne bir Figen Merdan pozitif ansalı özütmeden başlamıyorum. Ruhuma lotuslu bir tokat gibi gelip, kozmik frekansımı yükseltiyor!

Trambolin ve aşk

Spritüel alemlere dalmışken konuya biraz da ciddi tarafından bakıp deneysel astrolog Kenan Yasin Bölükbaşı’nın ‘Haritanın Üzerine Çıkmak’ kitabından bahsetmek istiyorum. Ben astrolojiye, gökcisimlerinin yani aslında doğanın yaşamlarımızı etkilediğine inanıyorum.

Müziğe döndü

Bölükbaşı konuk olduğu programlarda son derece ilginç şeyler anlatıyor. Uçuk ya da mantıksız gelmiyor. Onunla astroloji, fal bakmaktan çok duygusal bir terapi gibi. Kitap yıldız haritalarını detaylı bir şekilde analiz etmenize yarayan pratik bir kılavuz. İçinde yer alan çok ilginç noktalar da var. Mesela soğuk su içmek annemizle aramızdaki kırgınlıkları gidebilirmiş.

Haberin Devamı

Evimize şu üzerinde hoplayıp zıplanan trambolinlerden almak ilişki hayatımızı değiştirebilirmiş. Küçük bir kasabada yaşamak bizi evleneceğimiz kişiyle tanıştırabilir, büyük camlı, güneş alan bir ofis kariyerimizde başarı getirebilirmiş. Ya da bağımlılıklarımızdan evde akvaryum balığı besleyerek kurtulmak mümkünmüş. Bunlar sizi gülümsetmiş olabilir ama kitapta hepsinin “Vay be” dedirten çok mantıklı açıklamaları var.

Yıldız haritası astrolojide çok önemli. Doğduğunuz gün saat ve yere göre oluşan bu haritadaki sıkıntılı noktaları bu kılavuz sayesinde bulmak mümkün. İlginçtir, Bölükbaşı günlük yaşamımızda yapacağımız küçük değişikliklerle bu sıkıntıları gidermenin mümkün olduğunu söylüyor. Yani astroloji değiştirilemez kader yazısı değil, yaşamımızı daha keyifli ve doyumlu bir hale getirmek için kullanabileceğimiz bir rehber olabilir.

Haberin Devamı
Sıradaki haber yükleniyor...
holder