Uğur Alkapar Sadık olanlar
HABERİ PAYLAŞ

Sadık olanlar

Netflix’in ‘Muhafız’ı biz ‘Da Vinci’nin Şifresi’ gibi bir şey beklerken ‘Adını Feriha Koydum’dan hallice çıktı.

‘Sabrina’, ‘Dark’ gibi dizilere alışkın Netflix izleyicisi pek ‘Muhafız’la ilgilenmez. Çağatay Ulusoy hayranı ortaokullu kızların da üyelikleri yok. 5 gündür çılgınca birbirlerine ödünç Netflix şifresi soruyorlar.

Dizi, hikayenin sahibi İpek Gökdel’in ‘Karakalem’ romanından sadece esinlenmiş. O da hafifçe. Kitaptaki kahraman ‘Yavuz’ ile Çağatay Ulusoy’un oynadığı ‘Hakan’ın alakası yok.

■ Yavuz, Tavas’tan gelen naif, duyarlı, bilgili bir üniversite öğrencisiyken Hakan turist kazıklayan bir Kapalıçarşı cingözü. Sahte Louis Vuitton çanta almak istesem onu ararım.

Haberin Devamı

■ Yavuz bir kıza aşık olup aklından çıkaramayan romantik bir delikanlı. Hakan ‘uçana kaçana’ kafasında, tamamen hormondan oluşan bir ergen.

■ Yavuz tavrıyla, derinliğiyle kendini kolayca sevdirebilecek bir karakter. Hakan, Çağatay Ulusoy’un da katkılarıyla iticilikten ölecek. Zırt pırt bir sevdiğini kaybedip salya sümük ağlayıp durması bile ona yakınlık duymamızı sağlamıyor.

■ Kitapta türlü türlü gizemler, dehlizler, kadim bilgiler, efsaneler merakımızı sürekli ayakta tutuyor. Dizideki gizem ise fayansını çekince duvarı dönen mavi bir banyodan ibaret. Bir de ‘sifonu çekince ne oluyor’ merakı biraz tansiyonu yükseltiyor, o kadar. Kısacası ben sadık olanlardanım... İpek Gökdel’in eserine...

MUHAFIZ'DAN ÖĞRENDİKLERİMİZ

■ Mecidiyeköy’deki Fairmont Otel çok güzel, çok şık.

■ Hava çekimi yapabilen çok iyi kameralı dronlarımız var.

■ İstanbul’un milli yemeği tost. (Ama işte bir süper kahramana protein lazım. Ekmekle beslenince böyle fos çıkıyorlar.)

■ Çağatay Ulusoy defalarca ertelenen çekimleri beklerken spora gitmemiş, tost yemiş.

■ Süper kahraman efektleri pahalı, fazla kullanamıyoruz. (Kahramanımıza on bölüm boyunca bir kez kurşun işlemiyor, bir kez de uçarak damdan atlıyor.)

SUÇ TİKTOK'TA DEĞİL

Akıllı telefonlardaki Tiktok uygulamasını alt sınıfın korkunç videolar yüklediği, orta sınıfın ise bundan nefret ettiği bir sosyal medya ortamı olarak biliyordum. Ancak yurt dışında Tiktok’un bizdeki imajıyla alakası yok.

Haberin Devamı

Türk insanının gerçeği bu. Yapacak bir şey yok. Ama o hoşlanmadığınız şeyleri de izlemek zorunda değilsiniz. Göbek atmalı, hiç komik olmayan şakalarla dolu videolarda ‘İlgilenmiyorum’ seçeneğini işaretledim.

Hoşuma giden görüntüleri ‘like’ edince karşıma düzgün içerikler çıkmaya başladı. Dahası meraklı olduğum yeme içme konularının ‘hashtag’lerini işaretleyince inanılmaz iyi yemek videoları buldum.

Her yerde olduğu gibi Tiktok’ta da kendi kaliteli ortamınızı yaratmak, sadece seçtiğiniz ve sizi rahatsız etmeyecek içeriklere ulaşmanız mümkün.

BİLETİNİ KENDİN SAT

Etkinlik organizatörleri bir bir kendi bilet sistemlerini kurmaya başladı. Mobilet’ten sonra Milyon Yapım da ‘Milyon Bilet’i hizmete soktu. Hem de 2019 yılında gerçekleştirecekleri ilk 7 festivalin biletlerini ‘1 alana 1 bedava’ olarak satmaya başladılar.

Sıradaki haber yükleniyor...
holder