Uğur Alkapar Sahne kostümleri
HABERİ PAYLAŞ

Sahne kostümleri

Bartu Küçükçağlayan’ın grubu Büyük Ev Ablukada ile geçen hafta Çeşme Fly Inn Beach’te verdiği konsere gidenler çok eğlenmiş. Bartu’nun performansı kadar muhtemelen Gaye Su Akyol’dan ödünç aldığı kostümü de çok beğenilmiş. Müziği bana çok uzak ama bravo kendisine. Artık o şaşalı kostümleri sadece Bülent Ersoy’da değil alternatif müzisyenlerde de görmek istiyoruz!

Sahne kostümleri

EN İYİ O BİLİYOR

Şimdi kabul edelim sahnede başka bir dünya yaratma işini en iyi Bülent Ersoy yapıyor. Her kostümü ayrı olay. Bu işin atası ise malumunuz, Zeki Müren. Kendisinin Amerika’da şovlarını izlediği Liberace’den etkilendiği söylenir. Zaten bazı kostümleri de benzer tarzlara sahiptir.

Haberin Devamı

Sahne kostümleri

Zeki Müren biliyorsunuz her kıyafetini kendisi tasarlayıp tek tek isimler vermiştir. Hadise gibi aynı mayonun farklı renklerini diktirmek, Ebru Gündeş gibi Harvey Nichols’ın vitrinini eve yollatıp sırayla giymek biraz kolaya kaçmak değil mi?

Sahne kostümleri

HAYDİ GELİN ARTIK!

Çeşme’ye birkaç hafta önce gitmiş olsam da hala anlata anlata bitiremiyorum. Geçen hafta yerim kalmadığı için Esnaf’ı yazamamıştım. Alaçatı köy içindeki yerine artık sığmayan Esnaf da port’ta çok geniş bir mekana taşındı. Ama orası bile doluyor, rezervasyonlar kapanıyor.

Belki eylülde biraz rahatlar gitmek isterseniz. Şef Mikail Akpınar’ın yemekleri her yıl daha da güzelleşiyor. Serhat Gönüllü’nün darbukası daha da hipnotize edici bir hale geliyor. Dakikada atılan göbek sayısı sürekli yükseliyor. Bu eğlenceyi İstanbul’a geri getirmelerini istiyoruz ama belli ki orada keyifleri yerinde. Maslak Esnaf ancak 30 Eylül’de açılıyor!

Sahne kostümleri

DOĞRU ADRES

Kuruçeşme’deki Sortie’nin içinde açılan Ello ilk başta Hande Yener ve Berksan’ın mekanı olarak adını duyurdu. Danışmanlığını Ergün Yıldız’ın yaptığı Sortie’nin en popüler restoranlarından biri haline gelen Ello’da geçen cumartesi yeme fırsatı buldum.

Lübnan mutfağının popüler mezelerini büyük beceriyle çıkaran bir ekip var. Ara sıcakların ise topluca aynı tabakta gelmesi güzel fikir. Ana yemek olarak sunulan kebaplar bu konuda ne kadar iyi olduğumuzu bir kez daha hatırlatıyor. Hem Boğaz havası almak, hem iyi bir yemek yemek, sonra da eğlenmek istiyorsanız Ello doğru adres.

Haberin Devamı

Sahne kostümleri

ÖĞLE MENÜSÜ

Çengelköy’deki en şık balık restoranlarından biri olan Del Mare öğle menüsü vermeye başladı. Boğaz keyfini tüm güne yayma ve canlanma konseptiyle hazırlanan öğle menüsü, Boğaz manzarası eşliğinde lezzetin keyfini öğle saatlerinde çıkarmak isteyenler için harika bir seçenek. Menüde 3 meze; peynir topları, Del Mare salatası, fileto levrek ızgara ve soğuk baklava var.

Sahne kostümleri

MODERN ANADOLU MUTFAĞI

Türk mutfağı engin bir deniz, Emre İnanır da o denizde gemisini en doğru rotada yüzdüren bir kaptan. Fairmont Quasar’ın içinde yer alan Aila’nın şefi olan İnanır üzerinde günlerce düşündüğü, birçok deneme yaparak bulduğu tatları menüsüne koyuyor. Zihinleri açık bir ekibe sahip olduğunu söyleyen şefimiz arkadaşlarının sürekli yeni fikirlerle kendisini beslediğini de anlatıyor.

KALLİYE KEBABI

Mesela humusa kestane mantarı ve trüf yağı, erişteye bamya çiçeği ekliyor; ahtapotu tarhana, karidesi anasonlu tereyağı ile pişiriyor. Sucuk köftesi, pastırma tozu, tarhunlu yoğurttan oluşan kalliye kebabı ise dillere destan. Anadolu mutfağının şahane bir yorumu kısacası. Bu yemekleri mutlaka denemelisiniz.

Haberin Devamı

KISA KISA

  • Nestle Purina PetCare, harika bir kedi maması çıkarmış. Bu mama sayesinde insanlarda alerjiye sebep olan alerjenler, kedilerde yüzde 47 oranında azalıyor. Üstelik kedinin metabolizmasını bozmadan, fizyolojisini etkilemeden.
  • Türk Eğitim Vakfı (TEV), orman yangınları ve sel felaketlerinden zarar gören öğrenciler için Eğitimle İyileştirelim Burs Fonu’nu hayata geçirdi. Fon bu bölgelerde yaşayan öğrenciler için kullanılacak.
  • Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, eylül ayı boyunca sağlıklı yaşam için herkesi günde 10 bin adım atmaya ve Cerebral Palsy’li (CP) çocuklar için bağış yapmaya davet ediyor. www.steptember.org.tr üzerinden kayıt olarak ya da mobil uygulama üzerinden attığınız adımları kaydederek bağış toplayabilirsiniz.

SEZON BİTERKEN BODRUM

Bodrum artık çocuksuz tatilcilere biraz da yerlilerine kaldı. Bu yaz Bodrum’da çok sevilen popüler birkaç yeri sizlerle paylaşıyorum...

DENİZİ VE YEMEĞİ HARİKA

Danış Ulaç’ın kendi adını verdiği Danış Restaurant gündüzleri beach akşamları ise meze ve ocakbaşını bir araya getiren bir restoran olarak hizmet veriyor. Gündoğan’daki Küçükbük’te bulunan Danış, şu dönem Bodrum’un açık ara en iyi deniziyle karşıladı beni. Tüm günü burada geçirmek bir keyifti. Fırından çıkan pideleri lahmacunları lüpletirken gündüz menüsünün kraliçesi dediğim karidesli mücveri arkadaşlarımla hala konuşuyoruz.

Akşam menüsünde ise modern ocakbaşı konsepti ile birbirinden lezzetli kebaplar, Antep, Hatay ve Ege mezeleri var. Süzme yoğurt, labne peyniri ve pastırma eşliğinde hazırlanan özel kebap herkesin dilinde. Ahtapot kolları ile zeytinyağında pişirilen özel Ege Usulü Izgara Ahtapotu ve ızgara kokoreçi ise yemeyen bin pişman. Danış keşke kış sezonunda İstanbul’da da bir yer açsa!

Sahne kostümleri

LEZZET DETAYLARDA GİZLİ

Şef Murat Deniz Temel bence Türk mutfağını dünyaya tanıtabilecek genç isimlerin başında geliyor. Kuruçeşme’deki Alaf2Tek’in bir şubesini de Bodrum’a açan şefimiz, bildiğimiz lezzetleri yepyeni yorumlarla müşterilerine sunuyor. Bodrum Marina’daki Alaf2Tek’te şahane şeyler var. Mesela ballı lavantalı kereviz püresi üzeri ızgara ahtapot. Yani kimin aklına gelir kereviz püresine lavanta karıştırmak.

Ortaya nefis bir tat çıkmış. Lütfen ‘alaf2tekbodrum’ Instagram hesabına girin ve o yemeklere bir bakın. Bu arada gazete desenli masa kağıtları çok ince düşünülmüş bir detay. Ayrıca karşılama ve servis ekibi çok tatlı. Bodrum’da değilseniz Kuruçeşme’deki Alaf’a gidip bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Sahne kostümleri

DAMARDAN EGE

Lagada, Sakız adasında bir koyun adı. Bu isimle Çeşme’de hizmet veren şahane bir meyhane vardı ya. Onlar bu yıl Bodrum’daki Hotel Palmalife’ın içine taşındılar. Mekanın sahipleri Serdar-Cansu Atalan çifti burada adeta evlerinde konuklarını ağırlıyorlar. Öyle samimi bir ortam yaratmışlar.

Lezzetler tabii ki damardan Ege mutfağı. Şahane mezeler, deniz ürünlerinin en iyi şekilde kullanıldığı yemekler var. Finalde yediğimiz balık da müthişti. Atalanlar İstanbul’da bir yer arayışına girmişler. Bence onlar da bir an önce gelsin çünkü İstanbul’da bu kış çok bereketli geçecek gibi geliyor bana. Buralara da bir Lagada çok yakışır. Serdar Bey’in balık konusundaki uzmanlığına, Cansu Hanım’ın da o şahane ev sahipliğine ihtiyacımız var.

Sahne kostümleri

MARİNA’DA BİR İKON

Happy Moon’s Grup, üç farklı markası ile Bodrum’da. Ben Yalıkavak Marina’da yer alan Happy Moon’s İKON’a gittim. Dekorasyonu ve menüsüyle üst sınıfa hitap ettiği hemen fark ediliyor. Mekanın mimarı Akmerkez’deki İKON’u da tasarlayan, Ali Türker. Menüsü de oldukça doyurucu. Makarna, pizza gibi İtalyan lezzetleri de, burger de, et severlere uygun lezzetler de var. Formunu korumak isteyenler için de alternatif düşünülmüş.

Sahne kostümleri

SESS VER

Türkbükü klasiklerinden Sess, sezon sonu olmasına ve gece yarısında başlayan müzik yasağına rağmen ruhundan hiçbir şey kaybetmemişti. DJ Can Parlak’ın Türk pop klasikleriyle çınlattığı ortama bu yıl yabancı konukların artması nedeniyle İngilizce şarkılar da katılmış. Hiç de fena olmamış. Bu arada üşenmedik ve liste tuttuk, o gece en çok çalınan şarkıcıların sırası şöyle: Serdar Ortaç, Tarkan ve Hande Yener!

Sahne kostümleri

Sıradaki haber yükleniyor...
holder